Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

od poniedzialku (przyszlego)zima w pelni

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 23:00
    Od przyszlego poniedzialku,o ile pprognozy sie nie zmienia ma nadejsc niezly
    mrozik,w calej Polsce minusik za dnia(wedlug windguru) a na Stubaiu w dzien -
    18 w nocy -23 !!!
    Obserwuj wątek
      • michal05 Re: od poniedzialku (przyszlego)zima w pelni 11.12.06, 23:41
        Amen.
      • Gość: krystian Re: od poniedzialku (przyszlego)zima w pelni IP: *.dzi.vectranet.pl 12.12.06, 09:59
        Pogoda w tej chwili bardzo dynamiczna.W tej chwili nie byłbym taki pewn tej
        zimy od poniedziałku.Wczoraj wygladało to zupełnie inaczej.Miałbyć mróz ,
        snieg.Tak czy inaczej przed świetami napewno się bardzo ochłodzi , z temp
        poniżej zera w dzień.Ale ile potwa to ochłodzenie , to nie wiadomo.
        Zaczynam naprwdę się niepokoić jak będzie w styczniu ze sniegiem nawet w alpach.
        • Gość: Skyddad Re: od poniedzialku (przyszlego)zima w pelni IP: *.fornfyndet.se 12.12.06, 11:25
          Tak jak powiedzialem pare dni temu.To sie zaczelo nad Pacyfikiem i mknie juz nad
          Atlantykiem do nas na cala Europe od niedzieli wystapi juz schladzanie polnocnej
          czesci kontynentu europejskiego z trendencja kazdego dnia schodzenia nizej takze
          wytgodniu dosiegnie Polske nas poludniowa szwecje wezmie 0C juz w niedziele lub
          poniedzialek.Nikt sie nie odwazyl takzawyrokowac gdzy przewaga pradow znad
          Karaibow byla znacznie silna ale te groteskowe zdjecia satelitarne temperatur
          gdzie uderzaly w sposob smieszny w polnocna Ameryke i Californie spowodowaly
          zamkniecie doplywu cieplego powitrza z Karaibow do Europy.Teraz te resztki co
          poszly schlodzily sie nad aArktyka zawirowaly daly opad sniezny w Dolomitach i
          maly w Austri unas powtorne opady deszczu gdzie w okolicach Göteborga jest
          normalona powodz,plus te wiatry co podniosly stan morza.Stal sie wypadek zwalil
          sie nasyp kolejowy podmyty przez tysiace metrow wody ktora podmnyla nasyp.-
          Juz wystapily opady na polnocy <szwecjisniegu i powooili temperatury schiodza w
          dol.Niechce straszyc ale bedzie sroga zima tego roku.
          Pzdr.Sky.
          • staruch5 Re: od poniedzialku (przyszlego)zima w pelni 12.12.06, 11:43
            Jurku, gdzie Ty widzisz te zime???? Bo ja nic nie widze, nadal jesien.
      • pj82 Re: od poniedzialku (przyszlego)zima w pelni 12.12.06, 12:23
        Mrozik na nic nie da jak pierw snieg nie spadnie.
        • Gość: Skyddad Re: od poniedzialku (przyszlego)zima w pelni IP: *.fornfyndet.se 12.12.06, 18:21
          Zadnenu sie niechce wejsc na pogode Austri.Austria dostala okolo 0d 5 do 30cm
          sniegu.Snieg sie utrzymuje . Obecnie jest juz minusowa temperatuira w calej austri.
          Pierniczycie swoje co bylo przed paroma dniami sytuacja sie zmienia z godziny na
          godzine. Idzie tega zima,mimo ze dzisiaj w Szwecji poludniowej zobaczylem
          kwitnace Forsycje.Jest tyle programow dajacych mozliwosc obserwacji
          besposredniej optycznej przez kamery z mozliwosci cofania sie w czasie.tak
          zrobilem i co zobaczylem ze piewrszy snieg spadl wpiatek wpo poludniu pozniej
          sie troche ocieplilo ale zaczelo sie na fest schladzac.
          Kazdy oczekuje gotowego servisu,a wejsc popatrzec nauczyc sie i samemu sobie
          odpowiadac na pytania ktore wszystkich nurtuja.
          Najwazniejsze do zgrubnego szacunku sa temperatury i ich ruch odstego sa pomiary
          na podczerwien IR.jak dakje linki do satelitow to korzystac.Inaczej aby tam
          wejsc trzeba sie logowac i placic.Ztego korzystaja wszystkie instytuty
          meteorologiczne na calym swiecie.
          Pzdr i zycze milej zabawy i zostawiam z nasza polkula.
          www.goes.noaa.gov/FULLDISK/GMIR.JPG
          • staruch5 Ach, ten Sky! 12.12.06, 18:36
            caly Skyddad!
            od lewa do prawa. od prawa do lewa.
            Jakis tydzien temu oglosil, ze zimy tego roku nie bedzie i, ze sprzedaje narty.
            Teraz znowu przekonuje, ze nadciaga kataklizm. Ma chlopisko humory jak
            przekwitajaca niewiasta. Za bardzo chyba sie koncentruje na swoim barometrze.
            pzdr.
            • Gość: Staruch Re: Ach, ten Staruch zazdrosci instrumentow pogodo IP: *.fornfyndet.se 12.12.06, 19:33
              Staruch,
              bez barometru sie nie da zyc i jezdzic na nartach.
              Bylo jak bylo ale powiedzialem wyraznie ze nastapila zmiana cyrkulacji ciepla
              nad pacyfikiem ktora sie przreniosla nad atlantyk i tylko czekac paru dni nie
              kataklizm tylko zima idzie i to powolnie i mozolnie gdzy caly nasz kontynenyt
              jest dobrze nagrzany. Spokojnie sie nie denerwowac,osobiscie zmienilem cale
              plany i w tym roku bedzie Tirol.100% pewnosci sniegowej i temperatur ujemnych.
              Dlatego z lezka w oku patrze na Sella Ronde ,no ale coz nie lubie sie za wlasne
              pieniadze denerwowac.
              Pzdr.Sky.

• Gość: Skyddad Re: Ach, ten Staruch zazdrosci instrumentow pogod IP: *.fornfyndet.se 12.12.06, 19:47
                Przepraszam Staruch,
                niechcacy sie wkleil Twoj nick.
                Pzdr.Sky.
                • staruch5 Re: Ach, ten Staruch zazdrosci instrumentow pogod 12.12.06, 20:51
                  nie dosc, ze ciagle tylko o tym barometrze, to jeszcze sie pode mnie
                  podszywasz! Wstydz sie! Twoje zdrowie!
                  • staruch5 Re: Ach, ten Staruch zazdrosci instrumentow pogod 12.12.06, 23:03
                    a co do instrumentow poodowych jeszcze i calej tej Twojej skandynawskiej (pozal
                    sie Boze!) weather station, to Ty sobie chwal ten swoj barometr, a ja tam na co
                    dzien uzywam hygrometru! I codziennie jest 100%!
              • Gość: zolv Re: Ach, ten Staruch zazdrosci instrumentow pogod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 23:34
                heh, obale Twoja teorie Sky, juz prawie 30 lat przezylem bez barometru, czyli
                jednak sie da ;)

pzdr
                zolv
                • staruch5 Re: Ach, ten Staruch zazdrosci instrumentow pogod 12.12.06, 23:51
                  zolviu, zlalamales mnie! W ogole nie interesujesz sie pogoda? Moze jednak
                  chociaz jakis specyficzny typ pogody? Jestem tolerancyjny. Instrumenty w ogole
                  nie reaguja?
                  A moze z DEFINICJI pogoda jest wykluczona?
                  Tu sie zgadzam ze Sky'em - pogoda idzie w parze z nartami.
                  Pzdr.
                  • Gość: zolv Re: Ach, ten Staruch zazdrosci instrumentow pogod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 00:43
                    hmmmm....

jakby sie zastanowic to chyba najbardziej odpowiada mi pogoda typowo barowa ;)

pzdr
                    zolv
                    • staruch5 Re: Ach, ten Staruch zazdrosci instrumentow pogod 14.12.06, 11:45
                      co do zapowiadanej przez Jurka zimy od poniedzialku:
                      to chyba beda slabe opady sniegu z deszczem. Temperatury bliskie 0C ale ciut
                      powyzej. Nie wiem, czy to bedzie jakis atak zimy. No na pewno jest to bardziej
                      zima, niz jesien.
                      Chyba, ze mu chodzilo o gory?
                      • quest111 Re: Pogoda na zimę 14.12.06, 15:19
                        Pogoda będzie optymalna, od Sylwestra ziąb w całym kraju, styczeń ma być mroźny
                        i śnieżny i tak do połowy lutego. Na święta jesień, paskudna jesień

www.snow-forecast.com/maps/europesnow_next3days.shtml

rob
                        • staruch5 Re: Pogoda na zimę 14.12.06, 16:57
                          jezeli nawet snow-forecast ma razcje, to w poludniowej czesci kraju nic nie
                          spadnie, a w polnocnej do 5mm deszczu. to sa smichy-hichy.
                          No dobra, to na 3 doby. Ciekawiej moze byc od poniedzialku.
                          No wiec, wg GFSu na caly poniedzialek mamy 4 razy po 0.2 mm deszczu. Moze
                          deszczu ze sniegiem. To sa naprawde male ilosci. Moze bedzie inaczej, ale chyba
                          inaczej czytamy te same prognozy. temp. max. we wtorek i srode troche powyzej
                          0C. Cos tam widac we srode na wieczor - poludniowa czesc kraju lekki mrozik.
                          Ja tu ciagle mnie widze powaznej zimy.
      • Gość: skimisio od poniedzialku (przyszlego)zima w pełni nas wku IP: 212.185.43.* 14.12.06, 15:38
        rwi
        • Gość: Skyddad Re: od poniedzialku (przyszlego)zima w pełni nas IP: *.fornfyndet.se 15.12.06, 11:16
          Ja juz nie wiem co robic.
          Tak sie zapowiadalo
          ze zimno w poniedzialek
          juz zacznie zchladzac
          Europe cala,
          niestety cieplo przemozne bucha,
          z rozpalonych Karaibow
          wspomagane Canarami
          dopadlo juz nawet Arktyke
          ktora sily traci
          i coz konkluzja prosta,
          w poniedzialek zima w poludnie,
          najdzie na godzin pare
          pozniej zrobi sie jak zwykle
          cieplo ktore ogrzeje
          wlacznie Boze Narodzenie
          z Rokiem Nowym.
          God Jul och Nytt År
          önskar Sky.
          Czyli Spokojnych Swiat Bozo Narodzeniowych i Nowego Roku
          zyczy Sky.
          • Gość: skimisio Re: od poniedzialku (przyszlego)zima w pełni nas IP: 212.185.43.* 15.12.06, 11:29
            Sky, rozczuliłes mnie.... Teraz w pełni dotarł do mnie koszmar jaki się dzieje:-
            ( JA CHCE ŚNIEGU!!!!!!! JA CHCE NA NARTY!!! BUUUUUUUU.....

Sky, również Wszystkiego Naj....
            • staruch5 Re: od poniedzialku (przyszlego)zima w pełni nas 15.12.06, 13:43
              ja tam ciagle nie widze zadnej zimy w pl w przyszlym tygodniu (na poczatku).
              owszem od srody czwartku zimno. I to ciekawostka w piatek ma byc zimno na
              poludniu i SW a cieplej w Suwalkach!!! To rzadkosc.
              W poniedzialek jakies sladowe opady raczej deszczu, najwyzej deszczu ze
              sniegiem.
              • staruch5 Re: od poniedzialku (przyszlego)zima w pełni nas 15.12.06, 23:55
                teraz GFS pokazuje wejscie chlodu we wtorek po poludniu. Calkiem zimnoi, nawet
                do -5C w dzien. W tym sensie zima, ale czarno, nie ma sniegu.
                • Gość: Skyddad Re: od poniedzialku (przyszlego)zima w pełni nas IP: *.fornfyndet.se 17.12.06, 13:52
                  Byl zapowiedziany mroz od rana do 12 wpoludnie w poniedzialek 18.XII ale juz
                  podaja ze bedzie rano i rowniez wtorek.Fakt faktem polnocna skanbdýnawia dostala
                  mroz a to jestznakiem ze bedzie tosamo wAlpach.
                  Nap w Sälen maja -5C ale grama opadow kurza jak moga gdzy pierwsi goscie zjada
                  sie w niedziele przyszla.
                  www.skistar.com/salen/svenska/skidakning/webbkameror/index.appPzdr.Sky.
                  • staruch5 Re: od poniedzialku (przyszlego)zima w pełni nas 17.12.06, 15:57
                    wyglada na to, ze lekka zima przyjdzie we wtorek. Od czwartku wyrazne
                    ochlodzenie i to juz naprawde beda zimowe temperatury. Zimne powietrze ma wejsc
                    przez Pl nawet do Hiszpanii. Opady jednak slabe. Dopiero od srody od NE wejda
                    przyzwoitsze.
                    Niestety na sobote/niedziele prognozuje sie lekka odwilz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka