zewszad_i_znikad 21.01.07, 17:03 Czy istnieją gogle z uszczelnieniem innym niż gąbka? Jestem alergiczką, sedzi mnie od gąbki, z tego powodu od kilku lat jeżdżę na nartach wyłącznie w okularach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: orzelbialy [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 16:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dlugi Re: Gogle IP: *.aster.pl 03.02.08, 17:18 ty glupi jakis jestes czy co po prostu prostak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kultularny hmm, jednak odrobine kultury to on ma IP: *.telprojekt.pl 03.02.08, 17:43 zauważ, że napisał "Ty" wielką literą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzul Re: Gogle IP: *.cust-adsl.tiscali.it 03.02.08, 18:07 Czyzby sprzedaz gadzetow nie szla i trzeba bylo artykul zasponsorowac? W goglach jezdze praktycznie tylko przy sypiacym sniegu (wtedy rzeczywiscie pomagaja), przy ostrym sloncu zakladam okulary i jakos jeszcze wzroku nie stracilem. Wiec bez przesady z ta niezbednoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Gogle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.08, 15:52 A ja zawsze używam gogli, cieplo, zimno, slonecznie, pochmurno. Co kto lubi, jednym pasuja gogle innym okulary. Choc bezpieczniej jest w goglach. Odpowiedz Link Zgłoś
priller Re: Gogle 04.02.08, 19:18 Gość portalu: dzul napisał(a): > Czyzby sprzedaz gadzetow nie szla i trzeba bylo artykul zasponsorowac? W goglac > h > jezdze praktycznie tylko przy sypiacym sniegu (wtedy rzeczywiscie pomagaja), > przy ostrym sloncu zakladam okulary i jakos jeszcze wzroku nie stracilem. Wiec > bez przesady z ta niezbednoscia. a ja jezdze tak, ze czesto sie z furia obalam na snieg. wzudzam wtedy piuropusze sniegu albo opilkow zeszlifowanego lodu, przed ktorymi gogle doskonale chronia. nawet jesli nie zdarzy mi sie szorowanie tylkiem (a zawsze mi sie zdarza, bo lubie jezdzic na krawedzi umiejetnosci), to ped powietrza przy odpowiednio szybkim zjezdzie i nieskiej temperaturze potrafi byc bardzo dokuczliwy. choc sam fakt obalania sie swiadczy o tym, ze najpewniej jezdze jak panienka i szybko jezdzic nie moge. podobna wymiane zdan toczylem przy okazji jazdy motocyklem. okazalo sie, ze najlepsi motocyklisci nigdy nie szlifuja... wszedzie wyczynowcy, kurna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Jaka wade wzroku powoduja porysowane szkla? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.02.08, 06:02 Troszke sie chlopie zapedziles z ta "murowana" wada wzroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaśnieżony Gogle IP: 217.17.36.* 04.02.08, 09:25 na stoku niezbędny to jest śnieg Odpowiedz Link Zgłoś
noira Gogle - niezbędny element wyposażenia narciarsk... 10.02.10, 10:50 Jak dla mnie jest to podstawowy, obok odpowiedniego kombinezonu sprzęt do jazdy na nartach. Każdy powinien dopasowywać gogle indywidualnie, do swoich potrzeb i najlepiej kupować je w sklepie ze specjalistycznym sprzętem sportowym, a nie na jakiś bazarach, niesprawdzone i niewiadomego pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGDA Re: Gogle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 12:33 W goglach marki Giro, na gąbkę jest naklejona warstwa cienkiego miękkiego materiału, tak więc gąbka nie ma styczności ze skórą. Pozdrawiam Magda Marcinkowska www.hike.pl Odpowiedz Link Zgłoś
adresnieprawidlowy Re: Gogle 31.10.10, 19:33 Dla mnie to też niemal podstawowy sprzęt. Nie wyobrażam sobie jazdy bez dobrych gogli. Słońce odbijające się od śniegu daje po oczach, a dodatkowo wiatr wiejący śniegiem prosto w oczy :/ No i oczywiście trzeba sobie dobrze dopasować gogle do twarzy, żeby raz - nie parowały dwa nie uciskały i trzy dobrze pasowały. Odpowiedz Link Zgłoś