numenius 29.01.07, 15:13 Trasa z Wawy do Val Gardeny ustalona - przez Niemcy. Jak powazne moga byc te sobotnie korki przy Monachium? W jakich godzinach jest najgorzej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mal Re: Korek przy Monachium IP: *.dyn.cm.kabsi.at 29.01.07, 16:24 bardzo powazne, w ostatnia sobora znajomi od granicy polsko-niemieckiej do Inzbroka jechali 14 godz(od 20 w piatek do 10 rano w sobota) ja dla odmiany od granicy wloskiej do Inzbruka jechalam kilka godzin, dodam ze trasa rownolegla tez byla zakorkowana, ja zjechalam w Wolgl na st Johan in Tirol i dalej przez Bad Reichenhall do Salzburga, znam ta trasa i przy korkach napewno szybsza i calkiem przyjemna. Z radia wiem ze do Monachuim korek byl prawie caly dzien. Narazie Austria i Wlochy sa bez sniegu wiec polecam rowniez opcje przez Wieden, Graz, Klagenfurt i Lienz, mniej autostrady ale sporo krocej, odpada tez oplata za Brenner(8 euro). pozdro mal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Korek przy Monachium IP: *.acn.waw.pl 29.01.07, 18:32 Ale czy ten korek przy Monachium nie był wyjątkowy ze względu na duże opady sniegu? Odpowiedz Link Zgłoś
wrb1 Re: Korek przy Monachium 29.01.07, 18:38 nalepszy wariant omijajacy monachium: plauen-regensburg-landshut-rosenheim zjeżdza si co prawda z autostrady na 150km, ale można omiąć spokojnie korki przy monachium; decyzję trzeba podjąć tuż za Plauen bo tam jest odbicie na regensburg, można co prawda z Nurnberg też skręcić na Regensburg, ale to już wiąże się z dodtkowymi kilometrami; czyli słuchamy komunikatów i podejmujemy decyzję ok Plauen; powodzenia witek Odpowiedz Link Zgłoś
numenius Re: Korek przy Monachium 29.01.07, 18:48 Dzieki za rade dotyczaca objazdu - bardzo pomocna informacja! sprawdze sobie jak to wyglada na mapce:) oczywiscie opadow wykluczyc nie mozna - myslalem raczej o tloku wyjezdzajacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zolv Re: Korek przy Monachium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 19:33 2 tyg temu jadac tez do VG przy monachium bylem kolo 6tej rano. zero problemow, plynna jazda. zreszta cala jazda plynnie przebiegala - wyjezdz wczesniej, mniej odstoisz. pzdr zolv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al-fredo Re: Korek przy Monachium IP: *.pools.arcor-ip.net 29.01.07, 19:44 Przestancie opowiadac takie glupoty a szczegolnie Witek widac ze tamtedy nigdy nie jechales i manipulujesz cudzymi textami. Regularny korek przy Monachium juz nie istnieje. Ten korek spowodowany byl rozbudowa krzyzowki /polaczenia/ autostrad A9 z A8 i odprowadzajacej na Salzburg A99 oraz ostatniego odcinka A9 wprowadzajacego do Monachium. Prace te ukonczono na wiosne ubieglego roku aby umozliwic doskonaly dojazd do stadionu pilkarskiego Bayern München "Allianz Arena" znajdujacego sie przy skrzyzowaniu oraz w niedalekim sasiedztwie nowego lotniska. Obecne korki sa przypadkowe i trudne do przewidzenia pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal Re: Korek przy Monachium IP: *.dyn.cm.kabsi.at 30.01.07, 09:54 o korku przy monachium sie nie wypowiem bo wjezdzam na autostrade od strony slzburga i jade w kieruku inzbruka i tam korki sobotnie przy zmianie turnusu sa duze, dwa tygodnie temu nie bylo ferii(20.01 dojechalam z Wiednia do Inzbruka w niecale 5godz. Teraz ferie maja holendrzy, belgowie, niemcy, polacy i austryjacy wiec tlok bedzie. pozdro mal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Korek przy Monachium IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.07, 10:18 Wracałem z Val Gardeny w sobotę i za Insbruckiem staliśmy w korku przez ponad 60 km. Trudno powiedzieć, czy był on spowodowany złymi warunkami atmosferycznymi (chociaż śnieg wtedy nie padał) czy po prostu zmianą turnusu. Korek ciągnął się dalej, więc nie wiem jak było później, my odbiliśmy w prawo przed Rosenheim na Wiedeń. Odpowiedz Link Zgłoś
wrb1 al-fredo 30.01.07, 12:40 Korek pod Monachium poruszany jest na tym forum srednio raz na miesiąc i nie jest to cos wydumanego, ale realny problem. Naturalnie nie jest to rownież stan permanentny, ale niestety bywa, czego namacalny dowod masz tu: fotoforum.gazeta.pl/72,2,853,51871783.html Trasę Wrocław-Tyrol robię dwa razy w roku i mam jakie takie doświadczenia, którymi swego czasu podzieliłem się już na tym forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=38329693&a=38329693 i stamtąd pochodzi powyższy mój cytat, ale jest mój i mam do niego prawo, a uznałem, ze dla autora tego wątku skrocenie informacji do tego co zamieściłem bedzie wystarczające Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al-fredo Re: al-fredo IP: *.pools.arcor-ip.net 30.01.07, 13:01 Korek po Monachium jest poruszany i bedzie jeszcze dlugo jak Ty i podobni Tobie nie uaktualnia sie. Podajesz stare zdjecia i informacje sprzed prawie roku. Uaktualnij sie. Dla jadacych z Polski byly takie 2 miejsca. Jednego nie ma wyjasnilem w "Korek pod Monachium". Zostalo drugie jest we watku "Korek w Dreieck Inntal". pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wrb1 Re: al-fredo 30.01.07, 15:25 9 razy na 10 przejedziesz bezboleśnie, ale raz na jakiś czas nietety się przytka i o tym własnie piszemy Odpowiedz Link Zgłoś
numenius Do al-fredo 30.01.07, 17:03 al-fredo - widze na krytykowaniu innych skupiasz sie czasem bardziej niz na tresci danego tematu. Cenie sobie uwagi wszystkich - rowniez Twoje, ale Ty tez nie jestes nieomylny. Uzasadnienie: Chodzi mi o najbardziej o SOBOTNI korek przy Monachium, a problem nie jest absolutnie wydumany, bo wlasnie dostalem smsa od kolezanki ktora jechala tamtedy w ostatnia sobote tj. 27 stycznia - tresc: Korek przy Moniachium - koszmar. koniec cytatu... jak dowiem sie czegos wiecej zrobie update coz tak naprawde oznacza ten koszmar. Zatem al-fredo, a moze Ty sie uaktualnisz? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al-fredo Re: Do al-fredo IP: *.pools.arcor-ip.net 30.01.07, 17:21 Piszesz, atakujesz a nie wiesz dokladnie o ktore miejsce chodzi i co bylo przyczyna tego korka, a spieszysz sie z ocena. Moze to chodzi o odlegly od Monachium o kilkadziesiat km Dreieck Inntal o ktorym zalozylem nowy watek. poczytaj oba. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
numenius Re: Do al-fredo 30.01.07, 18:31 al-fredo specjalnie dla Ciebie obiecany update: Korek w sobote zaczyna sie DALEKO przed Monachium. Daleko znaczy dobre kilkadziesiat kilometrow. Moi znajomi pojechali tak jak im nakazala nawigacja tj. przez Garmisch- Partenkirchen. Wjechali w gory, zaczal sypac snieg i nie bylo wesolo. Dalej juz do Brenner [tam bez zadnych korkow] i wyszlo na to samo co reszcie grupy, ktora pojechala razem z korkiem. Zastanawiam sie wobec tego ktory objazd wybrac: 1 Regensburg i Rosenheim czy 2 Ga-Pa sklaniam sie opcji nr 1 z lekka modyfikacja propozycji Witka, ale bardzo jestem ciekaw co pokaze moja nawigacja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zolv Re: Do numeriusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 19:05 slyszalem o tym ze nawigacja kaze jezdzic na ga-pa i slyszalem tez (sam nigdy tego nie probowalem) ze to nie najlepszy pomysl. mysle ze najlepszym rozwiazaniem jest naprawde wczesniejszy wyjazd/powrot. spowrotem wyjechalem o 4tej rano i jechalem bez zadnych przeszkod, mielismy kontakt z ludzmi ktorzy wyjechali troche pozniej i postali sobie pol dnia w korkach. mysle tez ze al-fredo ma tez racje z tym ze skonczyl sie remont przy monachium. faktycznie, zawsze tam byly jakies roboty. w tym roku nic nie zauwazylem. acha. 2 razy, raz w niemczech i raz w austrii chcieli mnie orżnąć na kase na stacji benzynowej. raz im sie udało niestety, dobrze ze tylko na 5 euro. ktorys juz raz siue z tym spotykam, ze trzeba liczyc dobrze pieniadze ktore wydaja, nikt sie jeszcze nie pomylil na swoja niekorzysc. za to pare razy probowali mi wydac z setki do 50 tylko. pzdr zolv Odpowiedz Link Zgłoś
numenius Re: Do zolvia 31.01.07, 12:49 dzieki zolv - bede mial to na uwadze. przez Ga-Pa raczej nie pojade znajac przygody znajomych. co do wszesnego wyjezdzania... eeech gdyby to bylo takie proste:))) jak juz kiedys pisalem - moi znajomi jada sie przede wszystkim zrrrrrelaksowac i nie wiem czy beda chcieli wstawac o 4... to po co sie klasc w ogole;)? moze ten korek ich nastraszy. co do oszukiwania, ciekawe info, bo prawie nigdy nie licze pieniedzy jakie mi wydaja, zreszta za tankowanie i tak place karta = [bede uwazal na wstukana kwote:)] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al-fredo Re: Do al-fredo IP: *.pools.arcor-ip.net 30.01.07, 19:15 Spokojnie to co napisales nie mozna odlozyc w terenie poprostu nie wiesz gdzie jestes piszac o korku i nawigacji. innymi slowy to co napisales jest nielogiczne. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
numenius Re: Do al-fredo 31.01.07, 13:05 sorry al-fredo, ale to raczej Twoja wypowiedz jest nielogiczna - chyba nie tylko ja niewiele z niej zrozumialem... moj poprzedni post oprocz innych informacji mial rowniez na celu udowodnienie Ci, ze sie mylisz i ze sobotnie korki przy Monachium sa FAKTEM. ani nawigacja, ani "odlozenie w terenie" [cokolwiek mialoby znaczyc] nie maja z tym nic wspolnego. nie masz monopolu na prawde, ale jakos trudno Ci sie z tym pogodzic zamiast prowokacji zajabys sie konstruktywizmem, bo widac, ze masz spora wiedze ktora moglbys sie podzielic z innymi pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
slaygreg Re: Korek przy Monachium 31.01.07, 17:38 Wawa- Val Gardena Nie wiem czemu sie tak podniecacie ta droga przez Niemcy... ze autostrada za free i mozna jechac dwieście ? ja pobieram trase przez Bratyslave - Graz - Spittal - Lienz - Toblach - Cortine http://www.viamichelin.com/viamichelin/int/dyn/controller/ItiWGPerformPage?strStartLocid=2141z6i10cNTIuMjMyOQ==cMjEuMDA5NjQ=&strDestLocid=2143nrr10cNDYuNDI4MTg=cMTEuOTEyNjY=&dtmDeparture=17%2F01%2F2007&intOneCountryCheck=true&isAvoidFrontiers=false&intItineraryType=1&isAvoidLNR=false&isAvoidPeage=false&isAvoidVignette=false&isFavoriseAutoroute=false&strVehicle=0&carbCost=1.3&autoConso=6.8&routeConso=5.6&villeConso=6.0&productId=42000&reinit=true wiem, ze to zla trasa do St. Urlich, Selvy czy Canazei (co najmniej po 2 passa ponad 2000 m ) wiec calkowicie odpada... ale mozna jechac Wawa - Braty - Linz - Insbruck - Brennero. Wyjezdzajac okolo 3 rano w sobote z wawy nawet w Lutym nigdy nie stalem w Kufstein. A na powrot tez wyruszam raczej kolo 4 nad ranem. Br, slay Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al-fredo Re: Korek przy Monachium IP: *.pools.arcor-ip.net 31.01.07, 19:10 Slusznie nie nalezy sie podniecac i spoko jezdzic. Znalazles sie w niewlasciwym watku. Jedna z Twoich tras dotyczy "Dreieck Inntal". Napisalem tylko jak sie ten "korek" tworzy. dla mnie korek to stop & go a wolna jazda ca 20km/h to przed przewezeniami /dreieck../ normalne pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
numenius Re: Korek przy Monachium 01.02.07, 11:39 brak oplat nie robi na mnie wrazenia [robi tylko w Polsce gdzie jest najdrozsza autostrada w Europie], predkosc jest wazna glownym powodem jazdy przez Niemcy jest komfortowa podroz przez ok 650km [autostrada - dobrze zazwyczaj utrzymana, brak skrzyzowan itp]. dzieki za sugestie slay - nie wykluczone ze bedziemy mieli obsuw i wyjedziemy w sobote nad ranem i inna trasa Odpowiedz Link Zgłoś