Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Korbielów - www.pilsko.net - NIE!!!

IP: *.acn.waw.pl 13.02.07, 20:17
    Wszystkim szukającym kwatery w Korbielowie szczerze odradzam pobytu w
    PENSJONACIE POD WESKĄ - www.pilsko.net/
    Wyobraźcie sobie, że jedziecie na weekend na narty, grzejecie 400 km żeby
    sobie trochę pojeździć. Rezerwujecie sobie kwaterkę, przyjeżdżacie późnym
    wieczorem w piątek, a sobotę rano na stołówce właścicielka oświadcza wam, że
    ma z wami problem, bo właśnie dowiedziała się, że przyjedzie do niej większa
    grupa niż się spodziewała, więc...musicie się wyprowadzić...
    Nam się to przytrafiło i jeśli nie macie ochoty znaleźć się w podobnej
    sytuacji - NIGDY NIE KORZYSTAJCIE Z USŁUG TYCH LUDZI!!!
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • ortodox Re: Korbielów - www.pilsko.net - NIE!!! 13.02.07, 20:37
        ... a co to znaczy "musicie się wyprowadzić"?
        Zwyczajnie, nie wyprowadził bym się i olał właścicieli ... nie mieli prawa Was
        wyrzucać. Została zawarta umowa i powinna być dotrzymana. Jeśli by tknęli moje
        rzeczy podczas mojej nieobecności, wezwałbym policję i oskarżył o kradzież
        wartościowych przedmiotów i zażądał odszkodowania. Także za poniesione koszty
        ewentualnego hotelu na pozostałe dni ...
        pozdro.
        p.s.
        ... a to Polska właśnie ...
        • Gość: zawiedziona Re: Korbielów - www.pilsko.net - NIE!!! IP: 83.145.84.* 15.02.07, 10:25
          Umowy nie było, tylko rezerwacja zrobiona z dużym wyprzedzeniem. Poza tym Pani
          właścicielka zgarnęła przy śniadaniu po 50 zł od każdego i włożyła sobie do
          fartucha.
          • ortodox Re: Korbielów - www.pilsko.net - NIE!!! 15.02.07, 14:14
            Rezerwacja, to już umowa, a wpuszczenie do pokoju, to już potwierdzenie tej
            umowy. Dobrze jest mieć taką rezerwację na piśmie, choćby w mailu i wtedy
            dochodzić swojego.
            pozdro.
      • smiglostopy Re: Korbielów - www.pilsko.net - NIE!!! 13.02.07, 21:30
        ...kolejny przyklad na chamstwo polskich gorali. smutne to bo ja sie wychowalem
        w wielkim szacunku do nich (janosik i te sprawy ;). po kilku wizytach w naszych
        gorach sami "sprowadzili mnie na ziemie". z moich doswiadczen i czestych opisow
        na forach nie wacham sie powiedziec, ze w wiekszosci sa to zwykle hieny na kase.

dzieki za ostrzezenie. na pewno bede omijal to miejsce z daleka, a na wszelki
        wypadek rowniez caly region. bedzie tak do poki gorale nie zaoferuja czegos
        wzamian za grube pieniadze, ktore ciagna jak pijawki. w moim przypadku jeszcze
        dlugo beda musieli pracowac nad naprawa swojej reputacji.
        • smiglostopy Re: Korbielów - www.pilsko.net - NIE!!! 13.02.07, 21:35
          sry za bledy ort., ale w nerwach pisalem ;)
          • Gość: zawiedziona Re: Korbielów - www.pilsko.net - NIE!!! IP: 83.145.84.* 15.02.07, 10:23
            Cześć Zawiedziony, dobrze, że napisałeś o sprawie, ja miałam zrobić to samo.
            Dodam tylko, że doba w tym domu wczasowym kosztuje 65 zł + posiłki, ale
            standard wszystkiego można ocenić na lepszy hotel robotniczy. Pokój w żadnym
            razie nie przypominał tego ze zdjęcia.
            Tak czy siak, odradzam wszystkim to miejsce, jak się okazało można znaleźć
            inne, fajniejsze i prawie pod samym wyciągiem.
            Domu wczasowemu pod Weską mówimy stanowczo NIE!!!
            Poza tym daleko do wyciągu, trzeba jechać samochodem.
            • Gość: pejtere Re: Korbielów - www.pilsko.net - NIE!!! IP: *.toya.net.pl 15.02.07, 10:41
              jeszce daliscie jej po 50zl? ja bym jednak sprobowal postraszyc policja i sie
              nie wynosil...ciekawy czy jakbyscie zaplacili z gory, dostalibyscie swoja kase
              ja zawsze jak jestem w Pl, zostawiam dowod i na poczatku place jakis marny
              grosz, reszte tuz przed wyjazdem. I powiem szczerze - dobrych wlascicieli
              poznaje po tym, ze nie probuja w pierwszym dniu pobytu wyciagnac kasy. Jak
              slysze, ze mam pierwszego dnia zaplacic wszystko zapala mi sie czerwone
              swiatelko...a co jak sie rozchoruje i bede musial wrocic do domu? trzeba
              niektorych chamow nauczyc, ze z ans zyja i ja bym jej takiej sprawy nie
              przepuscil...
              • Gość: zawiedziona Re: Korbielów - www.pilsko.net - NIE!!! IP: 83.145.84.* 15.02.07, 11:05
                Wiesz co, szkoda nam było czasu. Chcieliśmy iść na narty a nie kłócić się z nią
                o nocleg w jej marnym domu wczasowym.
                Mam nadzieję, że straci też i innych klientów bo zasługuje na to.

Z resztą byliśmy tam tylko na weekend i więcej tam nie wrócimy.
                • wote Re: Korbielów - www.pilsko.net - NIE!!! 15.02.07, 13:51
                  Sugeruję wysłać link do tego topicu na skrzynkę właścicieli :)
                  Też będę omijał z daleka ( nie będzie to trudne bo w Polsce własnie min z tych
                  powodów właściwie nie jeżdzę) i całą brać narciarską ostrzegę :]

Pozdrawiam
      • ortodox Re: Korbielów - www.pilsko.net - NIE!!! 13.02.07, 21:47
        ... na was z Radomia można pluć, a wy mówicie, że deszcz pada?
        Jak ktoś nie przestrzega umowy i do tego jest bezczelny to powinien ponieść
        konsekwencje. Będzie miał nauczkę. Podczas takiego przenoszenia rzeczy
        (włamywania się do zajmowanego pokoju podczas nieobecności wynajmującego)
        zawsze coś ginie ;)
        Takie są prawa naturalne - nie ruszaj, co nie Twoje.
        pozdro.
      • smiglostopy Re: Korbielów - www.pilsko.net - NIE!!! 13.02.07, 22:01
        USTAWA z dnia 23 kwietnia 1964 r. KODEKS CYWILNY (Dz. U. z dnia 18 maja 1964 r.)

Art. 140. W granicach określonych przez ustawy i zasady współżycia społecznego
        właściciel może, z wyłączeniem innych osób, korzystać z rzeczy zgodnie ze
        społeczno-gospodarczym przeznaczeniem swego prawa, w szczególności może
        pobierać pożytki i inne dochody z rzeczy. W tych samych granicach może
        rozporządzać rzeczą.

moja interpretacja tego przepisu jest taka: "nie dotykaj gnoju mojego sprzetu -
        nic ci do niego". moznaby jeszcze siegnac do interpretacji SN, ale co do zasady
        pewnie sie wiele nie rozni.
      • Gość: kasia Re: Korbielów - www.pilsko.net - NIE!!! IP: *.aster.pl 18.02.07, 22:34
        najlepsze miesjce w koribelowie jest w schronisku na hali miziowej. nie jest
        moze tanio i rezewacje trzeba robic duzoooo wczesniej (chyba ze chce sie spac w
        8 osobowym pokoju jak my ostatnio:) ale naprawde warto. jest sie pierwszym pod
        wyciagiem, warunki naprawde maja tam bardzo dobre bo schronisko jest nowe i
        ogolnie polecam.
      • swim-fit Re: Korbielów - www.pilsko.net - NIE!!! 14.09.15, 21:24
        Ku przestrodze... D.W Pod Weską - mówimy nie !!!
        Obiecalem Panu Mocek, że umieszczę moja opinię w internecie i się podpiszę pod nią - dotrzymuję slowa !!!
        W dniach 16-25 sierpnia 2015 roku mieliśmy NIE przyjemność organizowania obozu sportowego u Państwa Mocek w D.W Pod Weską... Postaram się krótko i konkretnie przybliżyć sytuację !!!
        Przy naszej pierwszej wizycie; oględzin i ustalania warunków wszystko było piękne, do zrobienia i ustalenia...
        Obiekt fakt posiada aktualny przegląd Straży Pożarnej, jednak teraz już wiemy, że pod względem zasad BHP, obiekt na dzień dzisiejszy nie jest przygotowany na przyjmowanie grup zorganizowanych, a czy Klienta indywidualnego hmmm można podyskutować.
        1. Basen kryty - to główny zarzut, basen w ośrodku nie spełnia żadnych zasad BHP; brak opisu głębokości, brak wyznaczonych stref dla umiejących i nieumiejących pływać, brak sprzętu asekuracyjno-ratowniczego jak choćby żerdź, rzutka czy koło ratunkowe, brak widocznego regulaminu obiektu, brak apteczki I pomocy i UWAGA, co bywa niedopowiedziane - temperatura wody to 24 C, max. 26 C. Nadmienię, że pracowałem na wielu basenach, uczę dzieci plywać i w takiej temperaturze dzieci w wieku 7-13 lat wytrzymują 10-15 min., po czym z zimna wyskakują na brzeg... gdzie tu zabawa, komfort i możliwość prowadzenia zajęć pływania??
        Ważne jest że podobno Pan Gospodarz takie warunki oferuje w ustalonej cenie, podobno nasze niedopatrzenie, że nie dopytaliśmy, a mówił - oszustwo - słysząc 24 C nawet bym nie myślał o wspólpracy !!!
        Co do basenu, bezpieczeństwa nawierzchni niecki basenowej i czystości wody nie komentuję.
        2. Zakwaterowanie - jak wspomniałem, przed podpisaniem umowy byliśmy z wizytą na obiekcie, zostaliśmy zakwaterowani na przodzie budynku, ale już po wplaceniu zaliczki stwierdzono, że zostaniemy zakwaterowani nad kuchnią, żebyśmy byli razem...
        Jak się okazało, dla dzieci pokoje wyłącznie 4 osobowe, małe i ciemne, standard bez komentarza !!! Oferta na stronach www. mówi o wysokim standardzie hehe, większe pokoje zachowano dla klienta indywidualnego.
        W pokojach uwagę przykuwają podwieszone telewizory (bez zabezpieczeń czy pasów), wiszące od nich kable antenowy i do kontaktu, czasem amatorsko przedlużone i oklejone, żeby dostały do gniazdek, na marginesie bez uziemienia. Wyposażenie i wystrój bez komentarza. Stare dywany i koce przysłaniają wszystko. Łazienki dla kadry nie mają podgrzewaczy, więc woda pod prysznicem chłodna :(
        Niebezpieczeństwo stwarza balkon na 1 piętrze, opadający i pochylony powinien być zamknięty.
        UWAGA !!! BUFET i SIŁOWNIA widniejące w ofercie internetowej nie istnieją. NIE MA. Czy sauna działa nie sprawdzaliśmy.
        3. Teren wokół - plac zabaw jest. Z obiecanych boisk mamy boisko do plażówki, chociaż piasek brudny i śmierdzący, ale jest. Boiska do koszykówki nie ma, chyba że kosz z tablica powieszony na słupie koło gruzu... Z ładnej z zewnątrz wiaty na grilla nie korzystaliśmy, gdyż w środku wystrój odstrasza i wprowadza nastrój lęku, jakie wiszące na suficie akcesoria dają złudzenie, że zaraz spadną. Ciekawa jest także sprawa ogrodzenia wokół palcu, które nie posiada wyjść do sąsiadów i po każdą piłkę czy lotkę trzeba przeskakiwać prze ogrodzenie, gdzie tu bezpieczeństwo.
        4. Gospodarz - Pan Adam, nie będę przytaczał, jak nazywają go mieszkańcy Korbielowa, Ci z którymi mialem okazję współpracować czy rozmawiać, bo chcę być kulturalny. Faktem jest że kontakt emailowy jest znikomy, dzień dobry czy pozdrawiam nie istnieją... Potrafi za to krzykiem bronić swoich racji. Irytująco unosi się. Do myślenia daje już żądanie wpłaty calości kwoty za pobyt grupy już w pierwszy dzień, zaraz po przyjeździe - teraz wiem czemu, bo nic nie odzyskasz, a jeżeli w umowie nie zapiszesz, to nie wyegzekwujesz. Przykład; zimna woda w basenie. Pan Adam nic nie wspomina o temperaturze wody w basenie, cena osobodnia powinna być ustalona i zapisana przez obie strony, bo może ulec zmianie, zależnie jak Pan gospodarz zanotuje. Ceny dla grup są różne plus oczywiście VAT. Podwieczorek gdzie indziej jest oczywistą sprawą, tutaj trzeba ustalić i zapisać cyt."inni nie mają". Warunki i reklamacje nie podlegaja dyskusji - liczy się kasa.
        Ponieważ chcę przestrzec innych organizatorów, musze wspomnieć o p. Teresie, gospodyni, która robi co może żeby było dobrze, żeby załagodzić sprawę i nadrabia bardzo dobra kuchnią, ale to jeden z niewielu plusów.
        ps. Więcej informacji czy zdjęć z obiektu na priv dla zainteresowanych.

Pozdrawiam
        Sebastian
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka