Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

narty tanio dla dziewczyny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 23:57
    cześć!szukam nart nowych niekoniecznie z najwyższej półki- istotna jest dla
    mnie cena- max 800zl. Jeżdżę od 12 lat, do tej pory tylko na klasycznych więc
    carvingi to dla mnie zagadka. ostatnio jezdzilam na rossignolach, kupionych 8
    lat temu. preferuje jazde spokojniejsza a bardziej technicznie dopracowana niz
    szybka. pytania: czy kupowac nowy sprzet, ale tanio czy lepiej lepszy uzywany?
    czy przestawianie sie na carvingi z klasycznych jest skomplikowane, czy szybko
    pojdzie (mam tylko tydzien wolnego i chce je milo spedzic)? czy do carvingow
    potrzebne sa inne buty niz do normalnych nart?(mam tylnowejsciowe alpiny- sa
    super i nie zalezy mi na zmianie).prosze o odpowiedz.
    Obserwuj wątek
      • Gość: o_andrzej Re: narty tanio dla dziewczyny IP: *.ghnet.pl 23.11.07, 00:46
        Kupujac uzywane trzeba sie dobrze znac na nartach. Jasli masz kogos takiego
        pomocnego i mozesz na niego liczyc mozna pojsc ta droga. Jesli nie - zostaja
        nowe. W tej cenie proponuje Ci narty Elan Perla z sezonu 06/07. Solidne damskie
        narty. Zobacz na allegro. Silver kosztuje tylko 700 zl, White, bardziej stosowne
        dla Ciebie, pewniej drozej, choc ceny nie podali. W cenie 900 zl mozesz tez
        kupic narty z wysokiej polki - Fischer Race SC z sezonu 05/06. Wbrew pozorom nie
        sa to bardzo trudne narty, choc na pierwszy ogien moze troche za mocne. Buty
        moga byc na razie, ale w przyszlosci musisz pomyslec o ich zmianie.
        Przestawienie na carving idzie dosc latwo i szybko, ale po tygodniu nie bedziesz
        jeszcze jezdzila przykladnym carvingiem. Pamietaj jednak, ze na wiekszosci nart
        carvingowych bardzo dobrze jezdzi sie klasycznie.
        • Gość: terefere Re: narty tanio dla dziewczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 22:32
          dzieki za odpowiedz. wiem ze po tygodniu nie bede jezdzila dobrze carvingowo.
          aaa i jeszcze jedno pytanie: czy do tego typu nart sa potrzebne kijki? bo juz
          wiele widzialam na stokach i w sumie to nie wiem jak jest prawidlowo
          • Gość: o_andrzej Re: narty tanio dla dziewczyny IP: *.ghnet.pl 23.11.07, 23:48
            czy do tego typu nart sa potrzebne kijki?

Oczywiscie, ze tak. Bez kijkow mozna sie wygodnie zwozic po latwych lub
            sredniotrudnych rownych stokach. Wszedzie tam, gdzie teren robi sie trudniejszy,
            kijki sa bardzo potrzebne, a niekiedy niezbedne.

Bez kijkow jezdzi sie tzw. fun, sposob jezdzenia dzis juz prawie niespotykany.
            No i w sporcie slalom carvingowy, ale Ciebie to nie dotyczy. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka