Dodaj do ulubionych

Teneryfa - Parque Santiago 3 - czy ktoś był?

04.05.12, 02:04
Witam
Na początku czerwca wybieramy się z mężem i naszymi dwoma córkami na Teneryfę a dokładnie Playa de las Americas i hotel Parque Santiago. Całość organizujemy sami - lecimy z TUI, sami zarezerwowaliśmy miejsce w Parque Santiago. Czy ktoś odwiedził może ten hotel, czy mógłby podzielić się wrażeniami z pobytu właśnie tam? Drugie pytanie - może dość dziwne, ale pytam. Jakie buty powinnam zabrać dla nas, oprócz wygodnych sandałów, klapek? Będziemy tam dwa tygodnie, planujemy sporą część tego czasu spędzić aktywnie (niekoniecznie przy basenie przyhotelowym), chcielibyśmy "zaliczyć" wulkan, Mascę, La Gomerę. Wszystko w zależności od sił i możliwości, głównie dzieci. Czy wziąć również buty pełne, trekkingowe czy trampki czy adidasy? Byłabym wdzięczna za podpowiedź. Czytałam sporo wątków na tym forum, wiele wątpliwości udało mi sie rozwiać dzięki pomocy Forumowiczów, pozostał mi jednak jeszcze temat butów:-)

Pozdrawiam.
Monika
Obserwuj wątek
    • bah77 Re: Teneryfa - Masca... 04.05.12, 11:22
      > Czy wziąć również buty pełne, trekkingowe czy trampki czy adidasy?

Wygodny strój w maju (oryginał fotek można powiększyć):
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,874,59854596,62188011.html

bah77
    • Gość: Ag Re: Teneryfa - Parque Santiago 3 - czy ktoś był? IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.12, 15:26
      Witam.
      Byliśmy w Parque Santiago 3 w listopadzie.
      To był nasz trzeci wyjazd na Tene, a pierwszy do Parque Santiago 3.
      Byliśmy zachwyceni, super baseny - dla dzieci mini aquapark.
      Super lokalizacja - przy najlepszej ulicy, jest co robić wieczorami - z jednej strony deptak wzdłuż morza, a z drugiej sklepy i restauracje.
      Dla nas jest to idealna lokalizacja i sam "ośrodek" - kolejny wyjazd na Teneryfę będzie na pewno do Parque Santiago 3 .
      My wynajęliśmy studio od właścicieli - Anglików.
      Jedyne co trochę drażni - to małe czarne robaczki (wielkości połowy mrówki), które w kuchni lazły do jedzenia - chowajcie wszystko do lodówki.
      Na pewno będziecie zadowolini
      • nlmd Re: Teneryfa - Parque Santiago 3 - czy ktoś był? 06.05.12, 23:12
        Witam
        Serdecznie dziękuję za odpowiedź.
        Dla nas to pierwszy wyjazd na Teneryfę, szukaliśmy hotelu z fajnymi basenami, głównie z myślą o dzieciakach. Mam pytanie jeszcze: rozumiem, że wynajęliście studio od prywatnych ludzi (właścicieli tego apartamentu) a nie bezpośrednio z hotelu? Czy znaleźliścię tę ofertę bedąc już na miejscu czy w jakiś inny sposób. My póki co mam zarezerwowany pokój dla naszej czwórki, ale przez stronę hotelu Parque Santiago. Trochę mam obawy (mimo, że rezerwując prosiliśmy o pokój z widokiem i najlepiej wyjściem na baseny-coby dzieci mieć na oku) co do tego do jakiego pokoju trafimy. Póki co wpłaty nie robiliśmy dlatego dopytuję o inne warianty :-). Jeszcze jedno pytanie: stołowaliście się w jadłodajniach hotelowych czy gdzie indziej? Możecie coś polecić?
        Jeśli chodzi o wąwóz to chyba zrezygnujemy, po obejrzeniu kilku filmików widzę, że z dziećmi nie ma co się tam pchać. Chociaż muszę przyznać, że "zgrzaliśmy" się z mężem bardzo na tę wyprawę. Rozważaliśmy przebycie tej trasy każdy z osobna, ale chyba nie ma to sensu. Dzieci nie są takie małe (5 i 8 lat) ale chyba nie podołają.

Pozdrawiam.
        Monika
    • Gość: Ag Re: Teneryfa - Parque Santiago 3 - czy ktoś był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.12, 12:31
      My już od jakiegoś czasu sami organizujemy sobie wyjazdy.
      Zawsze korzystamy ze strony Holidaylettings, ale ostatni raz byliśmy dzięki www.apartmentstenerife.biz/ i to właśnie w Parque Santiago 3. Zapłaciliśmy 300 funtów za tydzień.
      Jeśli chodzi o posiłki to w sąsiedztwie jest tyle restauracji, że nie sposób w jednej zjeść dwa razy. Jeśli będziecie chcieli sami gotować ( bo apartamenty są super wyposażone )to na przeciwko kompleksu jest market, ale polecam Mercadonę (jest niedaleko - jakieś 200m za Zarą, można sobie zrobić spacer, ale jest trochę ukryta, więc się spytajcie) są tam super pizze marki mercadona i inne gotowe dania w super cenach. My lecąc na Teneryfę nie bierzemy już nawet szczoteczek do zębów (latamy Ryanairem, tylko z bagażem podręcznym) bo wszystko można kupić w Mercadonie w dobrych cenach.
      To co mogę Wam polecić to outlet Bennetona i Sysleya, który jest niedaleko (wychodząc z kompleksu idżcie w lewo, a potem wzdłuż morza sklepy są zaraz za Mc donaldem) ubrania dla mojej 7 letniej córki wynoszę siatami - ceny już od 1euro!!!
      No i koniecznie Masca, El Teide, plaża Teresitas, Loro i Siam - dzieciaki będą zadowolone.
      Jeśli będziesz mieć pytania pisz - a ja już Wam zazdoszczę...
      • nlmd Re: Teneryfa - Parque Santiago 3 - czy ktoś był? 07.05.12, 13:38
        Dzięki wielkie.
        Wieczorkiem poczytam o tych apartamentach, może coś znajdziemy. W końcu jeszcze miesiąc mamy.
        Gotować nie będziemy, jedynie śniadanka i kolacje będziemy robić sami, więc trochę prowiantu trzeba będzie kupić. O markecie Mercadona naczytałam też już się wcześniej, zlokalizowałam na googlemaps, wydrukowałam i będę korzystała;-). Fajnie, że piszesz o sklepach ubraniowych, mam dwie córki 4,5 i 7,5 roku - oby mi miejsca w walizkach na powrocie starczyło. W zeszłym roku mieliśmy kilka kilogramów nadbagażu na powrocie...
        Plan mamy taki aby wynająć auto na dwa tygodnie i troszkę pojeździć, trochę poleżeć na miejscu, z przewagą jednak objeżdżania wyspy. Mam już przygotowany plan, w oparciu o posty na tym forum. Z Mascą jest problem, bo nie wiem czy dzieci podołają - jak Twoja córka dała radę? W sumie po obejrzeniu jeszcze jednego filmiku z wędrówki po wąwozie to zaczynam się zastanawiać czy ja podołam (mam lęk wysokości). Wulkan oczywiście jest też w planie. Napisz jak go zdobyliście - kolejką, pieszo czy pół na pół i czy wdrapywaliście się na sam szczyt wulkanu. Loro Park jest też w planie. Nie wiem czy do Siam Parku się wybierać? Myślałam, że dzieciakom starczą baseny przyhotelowe, nie wiem czy Siam Park ich nie przerośnie przypadkiem? Na plażę z piskiem z Sahary też się wybierzemy. Czytałam jeszcze o La Lagunie i La Oratavie i może zaliczymy to w jakiś dzień. No i jeszcze chcielibyśmy popłynąć na La Gomerę - byłaś tam? No i jeszcze marzenie mojego męża pływanie katamaranem.
        Taki jest plan. I jeszcze jedno pytanie - czy w Parque Satiago jest bezprzewodowy dostęp do netu? Jeszcze jedno - pisałaś, że trzeci raz byliście na Teneryfie - tak Was zauroczyła????

Pozdrawiam.
        Monika
        • Gość: jasiu... Re: Teneryfa - Parque Santiago 3 - czy ktoś był? IP: *.unitymediagroup.de 07.05.12, 14:33
          Dziecko 7.5 roku w Siamparku ma szansę trochę się pobawić. Dziecko 4.5 może być nieco zawiedzione, bo na atrakcyjniejsze elementy jest limit wzrostu. Za to z wąwozem nie powinno być problemu, o ile zrobicie tak, jak wszyscy. Tam się jedzie do góry taksówką, załatwiasz sobie, że przyjedzie po ciebie na dół stateczek, schodzicie, a więc wysiłek fizyczny wcale nie jest wielki i macie jeszcze przejażdżkę po oceanie do portu w Los Gigantes. Aha, są bardzo duże problemy z zaparkowaniem w Los Gigantes w okolicy portu, ale ciut dalej miejsce masz szansę znaleźć. Bo wersja "schodzimy i wchodzimy" jest dla naprawdę sprawnych. Samo zejście jest w sumie dość proste, choć może nie wygląda i dzieciaki radę dadzą. Zabierzcie picie!!! Katamaran jest dość duży, metalowy i taki bezduszny, nie wiem, czy mąż się nie zawiedzie. Za to z Los Gigantes są wycieczki skuterami wodnymi pod klify. Naprawdę polecam, jeśli "twój" chce coś fajnego przeżyć.
      • nlmd Re: Teneryfa - Parque Santiago 3 - czy ktoś był? 11.05.12, 00:41
        Halo, halo gościu Ag poproszę jeszcze o odpowiedzi na moje kolejne pytania.

Monika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka