Dodaj do ulubionych

Single w podrozy

IP: *.centertel.pl 19.05.12, 09:07
Co myslicie o osoba jadacych samotnie na wakacje do innego,nieznanego kraju? Nie chce siedziec w domu,ale nie mam z kim jechac i zastanawiam sie czy jechac sama. Macie jakies wskazowki dla podrozujacych samotnie, zwlaszcza kobiet? Czy jest sie czego bac, ilu z Was bylo gdzies w pojedynke? I gdzie jechac,by odpoczac a nie imprezowac?
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Single w podrozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.12, 11:26
      Ja niestety mam taki sam problem. Mąż w wakacje nie może a dzieci mają swoje pomysły i plany nie widzę więc powodu aby urlop spędzać w domu i wyjeżdżam sama .Wielkich doświadczeń zagranicznych nie mam ale np w zeszłym roku byłam na Maderze i bardzo byłam zadowolona. Wydaje mi się , że wszystko zależy od nastawienia i umiejętności spędzania czasu ze sobą samym. Książki , ew robótki i można naprawdę fajnie odpocząć. Jedyny problem w samotnym podróżowaniu to sporo wyższe koszty, niestety hotele sporo sobie życzą dopłaty jak się jest samemu w pokoju, chyba, że jest to hotel z jedynkami to różnice nie są tak duże.
    • kasia_p45 Re: Single w podrozy 19.05.12, 13:05
      I bardzo słusznie. Wazne tylko do jakiego kraju chcesz jechac. Na Kanary jak najbardziej. Do Egiptu czy innego arabskiego chyba bym sie nie odwazyła w pojedynke..
      • Gość: Joanna Re: Single w podrozy IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.12, 13:56
        Ja jak nie mam z kim jechać to jadę sama-w zeszłym roku byłam na Fuerteventura-rezerwację robiłam w grudniu na czerwiec-kupiłam pokój jednoosobowy w cenie dwuosobowego!było super,wcale sama ze sobą się nie nudziłam a wypoczęłam jak nigdy dotąd!byłam też sama w Tunezji-też było fajnie.Uwielbiam podróżować ,uważam że czasami samotny wyjazd jest lepszy niż z .np jakąś koleżanką bo wtedy trzeba wszystko też do niej dostosować-termin,hotel ,miejsce itd.W tym roku lecę do Maroka właśnie z koleżanką-musiałam wybrać czerwiec bo jej tak lepiej pasowało,hotel mnie do końca nie odpowiadał ale pomyślałam niech będzie,więc jak sama widzisz wszystko ma swoje plusy i minusy.Wiadomo ze jak gdzieś jadę sama to nie pójdę na jakieś nocne spacerki albo w jakieś odludne miejsce,bardziej się pilnuję np.na plaży ,chodzi mi tu o pozostawione rzeczy itd.Nigdy nie zdarzyło mi się aby ktoś mnie zaczepiał itd.
        • kasztanka80 Re: Single w podrozy 19.05.12, 15:29
          Dzieki za wpisy, marze jechac nad jakas plaze, poleniuchowac, ale sama sie troche boje
          1. ze sie zanudze na smierc
          2. ze sobie nie poradze
          3. ze tak sie zestresuje tym pobytem ,ze nie odpoczne ,w koncu bede musiala liczyc tylko na siebie. Stad moje watpliwosci.
          • Gość: Joanna Re: Single w podrozy IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.12, 15:39
            No co Ty!pakuj się i leć!ja w zeszłym roku byłam na Fuerteventura-Jandia,sama.Rano szłam na śniadanie,potem całe dnie szlajałam się po tych pięknych plażach-zostawiałam ręcznik i torbę pod kupionym parasolem,zabierałam tylko aparat i klucz z pokoju i szłam na spacerek-jak chciałam się wykąpać to kładłam rzeczy przy brzegu tak żebym je widziała-dla mnie to był wspaniały czas,brałam sobie jakąś książkę do czytania,chodziłam do miasteczka obok plażą lub promenadą,szłam sobie gdzieś do kawiarni na kawkę lub pyszną sangrie z owocami,wieczorami w hotelu do 23 były różne animacje i rozrywka dla dzieci i dorosłych,wypoczęłam jak nigdy!!!!!!!!!
            • kasztanka80 Re: Single w podrozy 19.05.12, 15:59
              Tez myslalam o Fuertaventurze. Na Teneryfie i GC juz bylam a Fuerta ma ponoc piekne plaze. Boze jade:-) Dzieki za ta nutke optymizmu. Jakby ktos byl chetny to zapraszam, wybieram sie koncem Maja.
              • Gość: Joanna Re: Single w podrozy IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.12, 16:14
                Do kasztanka-polecam Jandie bo tam jest najfajniej!!!byłam na wycieczce po całej Fuercie i tam najmniej wieje i są najpiękniejsze plaże!!!!!!!!!!byłam od 19.czerwca na 2tyg.-upały były jak diabli!idąc na plaże tam spotyka się pręgowce berberyjskie,króliki a nawet papugi!znajomy był w innej części Fuerty i było chłodno no i całkowite odludzie-wrócił niezadowolony.A jak jest na Gran Canarii?Fuerteventura nie jest wyspą zieloną bo nie którzy myślą że tam od zieleni można zwariować-otóż nie!
              • Gość: Kasztanka80 Re: Single w podrozy IP: *.centertel.pl 20.05.12, 18:26
                Na GC bylo fajnie, troszke inaczej niz na Teneryfie, wynajelismy wtedy auto i troche zwiedzalismy wyspe. Generalnie krajobraz, przyroda ok, bardzo mi sie podobalo,mam jednak wrazenie ze na kazdej wyspie bedzie podobnie, mnie lub bardziej zielono. Rozwazam teraz Fuerte bo chyba Wyspy Kanaryjskie to jedyne miejsce w Maju gdzie bede miala gwarantowana pogode. Powiedzmy, ale chyba bardziej prawdopodobne ze bedzie cieplo,slonko,niz gdybym pojechala na Krete np . Cenowo widze, ze W.K nie sa najtansze i troche sie zastanawiam.

Moge zdjecia na poczte pdeslac z GC. jakby ktos chcial. Pozdrawiam
                • Gość: Joanna Re: Single w podrozy IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.12, 18:37
                  Moim zdaniem każda z wysp kanaryjskich jest inna-byłam na Teneryfie-nie ma ona nic wspólnego z Fuerteventura!zresztą żadna z tych wysp nie ma takich plaż!Fuerta to głównie dla tych co lubią plażować to taka wyspa "samotności"polecam zobaczyć oferty Neckermanna lub Tui-bo mają fajne miejsca na Fuercie.Najtaniej jest w czerwcu.Ja rozważam Gran Canarie ale na przyszły rok
                  • kasia_p45 Re: Single w podrozy 20.05.12, 23:28
                    Każda wyspa jest bardzo różna. W ogóle do siebie niepodobne :))
    • aankaa Re: Single w podrozy 21.05.12, 15:26
      byłam w zeszłym roku na Fuerte. Wypoczynek jakich mało :) jak spędziłam dzień zależało wyłącznie ode mnie. Zdarzyło się nawet, że na "śniadanie dla śpiochów" zaspałam, i nie przez nocne szaleństwa ;)
      największym "bólem" jest dopłata do jedynki - sprawdzałam na ten rok kilka biur podróży i w zasadzie wszędzie podobna, od 800 do 1000 zeta :(
      ale i tak jesienią ruszę na wyspy sama
      • Gość: Stefcio Re: Single w podrozy IP: *.163.102.62.customer.cdi.no 21.05.12, 20:19
        Nie macie sie co przejmowac dziewczyny.
        Pelno tam facetow co przeczyszcza dziury za free :)
        Bawcie sie ile da poki mozecie.
        • Gość: Joanna Re: Single w podrozy IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.12, 22:58
          A ja jadąc sama najczęściej kupuję w grudniu na lato pokój jednoosobowy w cenie pokoju dwuosobowego np.z Neckermanna,póki co jeszcze nic nie dopłacałam do "jedynki"
      • cleo_69 Re: Single w podrozy 22.07.12, 12:29
        A nie szukasz towarzystwa?Pozdrawiam Iwona
        • katrinz3 Re: Single w podrozy 03.08.12, 16:10
          Iwona z skad jestes?
    • Gość: disco_ibiza Re: Single w podrozy IP: 141.129.1.* 10.07.12, 22:12
      hej!nie masz się co przejmowac- ja zawsze jeżdżę sama - bo nie umiem ani nie mam ochoty się do nikogo dostosowywac,ani tez byc na kogoś skazana 24/7. zauważyłam że są ludzie którzy nie umieją sami ze sobą spędzac czasu i czują się nieswojo.ja świetnie sama odpoczywam, byłam 3 razy z biurem sama; i w czerwcu na Cyprze sama Ryanairem;-) i to była najlepsza jak do tej pory wycieczka;-) za 2,5 jadę sama na GC;-) i tu obawiam się tylko tych długich nocnych przesiadek w Madrycie....no ale przecież to Europa,laski same po Azji i Afryce jeżdzą;-))) nic się nie bój,jest fajnie,można się zrelaksowac,i faktycznie robic to na co się ma ochotę.faktycznie - trzeba tylko dopłacic za pokój;ale i tak wydaje mi sie ze mniej jak sie bukuje samemu,niz z biura;-))) no i wieczorem nie ma z kim iśc na imprezę,ale za to...nie wraca się wymęczonym wakacjami;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka