Dodaj do ulubionych

Be Live Orotava- hotel Teneryfa

30.12.12, 23:05
Witam, cena przystępna dla naszej czwórki. Czy ktoś z Was był? jak to wygląda w rzeczywistości- piszą że kompleks basenowy w odległości 150m poza hotelem? jaka plaża? czy czy mocno rozrywkowa to jest część (nie szukam dużego hałasu). Dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: jasiu... Re: Be Live Orotava- hotel Teneryfa IP: *.unitymediagroup.de 31.12.12, 10:03
      Problemem nie są baseny, ale położenie hotelu na północnym wybrzeżu wyspy. Chmur dużo, czasem deszcz, Playa Jardin taka sobie, fale często uniemożliwiają wejście do wody. Jeśli hotel traktujesz jako noclegowisko, to pewnie, że możesz tam jechać, ale tania cena wynika po prostu z atrakcyjności tej miejscowości.
      • pimkaa Re: Be Live Orotava- hotel Teneryfa 31.12.12, 13:06
        proszę o więcej info. czytam na necie. opinie pozytywne o hotelu. nic nie mogę odszukać na temat miejscowości i (tak jak piszesz) położenia hotelu. czy to miasteczko to jedna wielka impreza (tak jak np. słoneczny brzeg w bułgarii) czy urokliwe miejsce do spacerowania i odpoczynku? czy wokół hotelu można gdzieś usiąść, położyć się na leżaku i czytać spokojnie książkę? dziękuję.
        • Gość: jasiu... Re: Be Live Orotava- hotel Teneryfa IP: *.unitymediagroup.de 31.12.12, 13:51
          żartujesz?

Hotel znajduje się w jednej z najpopularniejszych miejscowości na północy wyspy, w Puerto de la Cruz. Ma dość dobre opinie, poczytaj choćby tu: www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Be+Live+Orotava-hid_13701.html

Problemem jest tylko miejscowość, w której się znajduje. Jak dla mnie, po pierwsze jest zbyt dużo chmur, jest chłodniej, niż w turystycznej części wyspy i czasem zdarza się nawet deszcz. Za to zieleni więcej. Blisko do Loro Parku, no ale to atrakcja na 1 dzień, poza tym miejscowość bardzo spokojna (nie chcę użyć wyrazu "nudna"). Byłem w Puerto, właśnie między innymi w Loro Parku i uważam, że warto dopłacić i zarezerwować urlop w ciekawszym miejscu Teneryfy, niż tam. Cena naprawdę jest jedyną zaletą tej dziury.
          • pimkaa Re: Be Live Orotava- hotel Teneryfa 31.12.12, 18:30
            nic nie ściemniam. nigdy nie byłam na wyspach kanaryjskich. dopiero wczytuję się powoli w temat. no właśnie o hotelu wszędzie na plus piszą. miejsowość nie potrzebna mi taka gdzie dudni muzyka, knajpy nigdy się nie zamykają, a ulicami chodzą podchmieleni turyści.
            szukam czegoś spokojnego (nie nudnego), gdzie z hotelu można będzie wybrać się na klimatyczny spacer, lody czy drinka. z dziećmi jadę. to gdzie mam szukać propozycji wakacyjnych? dziękuję za pomoc. a i właśnie szukam czegoś nie upalnego.
            • Gość: Andy Re: Be Live Orotava- hotel Teneryfa IP: *.play-internet.pl 01.01.13, 18:18
              To wybierz Puerto Santiago okolica bardzo spokojna ,ciekawa plaża w La Arena a na spacer do Los Gigantes no i pogoda lepsza niż w Puerto De La Cruz a do tego blisko na ciekawą wycieczkę do Masci
          • Gość: aaa Re: Be Live Orotava- hotel Teneryfa IP: *.ipcom.comunitel.net 05.01.13, 21:36
            Puerto dzura?
            Szczerze, jesli mial bym wybierac miedzy zatloczonym poludniem a Puerto... Wybral bym to drugie. Jeszcze napisz w jakim okresie masz urlop na Teneryfie, bo nie widzialem. Odnosnie pogody ciekawostka... Ostatnio wybralem sie na poludnie w celu plazowym i bylo duzo chlodniej niz na polnocy ;)
            • pimkaa Re: Be Live Orotava- hotel Teneryfa 05.01.13, 23:26
              wylot w lipcu. a może Fuerta i odpuścić teneryfę ? już sama nie wiem.
              • Gość: Sławek Re: Be Live Orotava- hotel Teneryfa IP: *.toya.net.pl 14.01.13, 22:41
                Byłem w Puerto de la Cruz w lipcu 2010 roku w , co prawda w innym hotelu ( Hotasa Interpalce) ale jak pamiętam Be Live Orotawa znajduje się niżej w pobliżu basenów Lago Martinez ( wstęp płatny) i promenady. Playa Martinez, też blisko, to jednak nie jest ( nie była) typowa plaża. Bez jakiegokolwiek serwisu plażowego i wejście do oceanu mało sympatyczne, szybko głęboka woda i dość duże fale zniechęcały do kąpieli. Playa Jardin - w pobliżu Loro Parku - lepiej zorganizowana, ale zabawa w wodzie to nie ten rejon wyspy.Sama miejscowość dość sympatyczna, dużo fajnie położonych knajpek, dobre i tanie połączenia autobusowe w tym również ze stolicą, ciekawy ogród botaniczny i ogród orchidei. Pogoda , nieco chłodniej niż na południu, ale w lipcu temperatura w dzień w granicach 25 - 28 stopni C. Miejscowość charakteryzuje dość istotna różnica poziomów chodzi się często góra - dół - góra. Byłem tam 2 tygodnie nie nudziłem się.
                • natur5 Re: Be Live Orotava- hotel Teneryfa 24.01.13, 22:37
                  Według zapewnień Itaki na 2013 r. kompleks basenów Lago Martinez gościom hotelu Be Live Orotawa udostępniany jest gratis - ponieważ hotel nie posiada własnego basenu! Czyni to ofertę moim zdaniem tym atrakcyjniejszą... Niepokoi mnie tylko trochę opcja All inclusive soft, ale może nie będzie źle!?
                  • Gość: renia Re: Be Live Orotava- hotel Teneryfa IP: *.ronus.pl 28.01.13, 17:56
                    mam pytanie do tych którzy byli w tej miejscowości . Czy w pobliżu jest jakiś port-porcik w którym można wykupić rejsy z wędkarstwem ? Katamaranem bądź motorówką ?
                    I jeszcze jedno czy ktoś korzystał w tym hotelu z soft all ? Jak to wygląda w realu bo opis Itaki znam :)
                    • Gość: madzia55 Re: Be Live Orotava- hotel Teneryfa IP: *.231.49.104.koba.pl 12.02.13, 08:52
                      Opcja soft Itaki to brak napojów miedzy posiłkami. Podawane w tej opcji są woda i lokalne wino do obiadu i kolacji, do śniadania soki. Moim zdaniem jest to opcja wystarczająca. Zresztą all inclusive na Teneryfie nie jest niezbędny, gdyż to jest tak ciekawa wyspa, ze lepiej zwiedzać, jeździć niż pilnować godzin posiłków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka