tosia-7 31.07.13, 12:26 Witam! Jeszcze nigdy nie byłam na wyspach i mam prośbę o pomoc jaką część wyspy wybrać na styczeń. A może doradzicie mi hotel jaki wybrać ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bah77 Re: Teneryfa w styczniu... 01.08.13, 07:32 Bardziej słoneczne jest południe wyspy. Czego oczekujesz po hotelu? bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
tosia-7 Re: Teneryfa w styczniu... 01.08.13, 09:26 Nie mam dużych wymagań, niedaleko do plaży w miarę ładnej, dobre jedzenie i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: Teneryfa w styczniu... 01.08.13, 11:26 Szczerze radze nie korzystac z hotelu... Nic nie daje takiej swobody i wygody jak apartament/dom z basenem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Re: Teneryfa w styczniu... IP: *.unitymediagroup.de 01.08.13, 11:42 a ja się z kolegą marcinoit nie do końca zgodzę. Bo jeśli jedzie się w dwie osoby na przykład, to w domu tej "swobody" jest chyba nieco za dużo. Pokój hotelowy, w którym i tak mało się przebywa wystarczy. Poza tym w takim domu najczęściej nie masz opcji, choćby HP, a niektórzy nie chcą być aż tak swobodni i wolą to śniadanko w hotelu. O AI nie wspomnę, ale zwolenników takiego rozwiązania też trzeba brać pod uwagę. Zauważyłem, że często apartamenty/domy są położone gorzej, niż hotele, nie mają np. bezpośredniego dostępu do plaży, choć regułą to nie jest. No i baseny przy nich to raczej takie na cztery osoby, zamoczysz się, ale nie popływasz. Dla mnie jednak inny problem wysuwa się na plan pierwszy. Znam zimową Teneryfę i wiem, że najważniejsze jest to, żeby basen był podgrzewany. Dla mnie temperatura oceanu jest wówczas zdecydowanie za niska (poniżej 20 stopni) i basen często się przydaje, o ile ma podgrzewaną wodę. O ile w listopadzie jest jeszcze dość fajnie, to już styczeń jest średnio atrakcyjnym miesiącem na wyspach. No i jeśli już, to właśnie chyba okolice Los Cristianos, w styczniu nie ma tam tłumów i nie jest to również wówczas totalne emeryckie zadupie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: Teneryfa w styczniu... 02.08.13, 11:33 Coz wszystko zalezy od oczekiwan , preferencji i ograniczen. My zawsze spedzamy wakacje z 3 naszych dzieci i jakos nie wyobrazam sobie wieczorow w pokoju hotelowym bo raczej do baru ich nie zabiore, choc starsze zapewne nie mialy by nic przeciwko temu ;) Nie lubimy tez byc ograniczani nawet godzinami wydawania posilkow wiec wszelkie all nie wchodza w rachube. Lubimy poznawac nowe miejsca rowniez przez kuchnie i mam tu na mysli raczej knajpy nawiedzane przez autochtonow niz restauracje w kurortach. Lubimy tez powsciekac sie z dzieciakami w basenie w okolicach polnocy ... A tego zaden hotel nam nie zapewni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Teneryfa w styczniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.13, 14:17 Jeżeli już, to tylko południe wyspy, ja byłam rozczarowana zimowym wyjazdem na Teneryfę, a byłam na początku marca, woda w oceanie lodowata, nie ma mowy o kąpieli, no chyba, że ktoś jest morsem, ale osobiście nie widziałam takich śmiałków, basen koniecznie podgrzewany, bo w przeciwnym wypadku, nawet w basenie ciężko się zamoczyć. Więc w sumie wyjazd w zimie to raczej tylko opalanie i zwiedzanie. W ubiegłym roku byłam na Teneryfie w lipcu i to były normalne wakacje, cieplutko, chociaż woda w oceanie też raczej rześka. Ja uważam, że jednak Wyspy Kanaryjskie są lepsze na letnie miesiące niż zimowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Teneryfa w styczniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.13, 15:09 A ja byłam dwukrotnie w grudniu (przed sama gwiazdką) . 1-szy raz Teneryfa Costa Adeje, w 2012 r. Fuertewentura caleta de fuste. I jestem zachwycona! Pogoda (dla nas) genialna! Cieplutko ale nie gorąco, podobna temperatura w dzień jak i wnocy, plażowanie codziennie, ocean cieplejszy niż nasz Bałtyk kiedykolwiek. Bezpiecznie, mozna śmiało wyjść z hotelu (nie tak jak w Egipcie czy Tunezji). I te ryby .......... W tym roku chyba też pojedziemy, zwłaszcza jak będą dobre lasty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Re: Teneryfa w styczniu IP: *.unitymediagroup.de 02.08.13, 15:23 aska, masz rację. Do końca listopada na Wyspach Kanaryjskich jest naprawdę fajnie i można się w oceanie kąpać bez obaw. Ale już w grudniu się trochę ochładza, ale na przełomie stycznia i lutego dla mnie robi się po prostu chłodno, nie mówiąc, że kąpiel w oceanie w tym okresie wykluczam (woda koło 18 stopni). Właśnie dlatego jest tam wtedy tak tanio, w porównaniu np. z sierpniem. Odpowiedz Link Zgłoś
tosia-7 Re: Teneryfa w styczniu 02.08.13, 17:06 Oj Jasiu jakie tanio w styczniu? oglądałeś ceny? jak dla mnie takie same jak w wakacje. Mówię o terminie ferii zimowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Re: Teneryfa w styczniu IP: *.unitymediagroup.de 02.08.13, 22:39 Przepraszam, ja odruchem porównałem ceny niemieckie, kiedy to latem potrafi być do 60 procent drożej, niż w styczniu na przykład Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokok Re: Teneryfa w styczniu IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.13, 00:15 ADEJE tam swieci slonce nawet jak 1 km dalej pada ,,,ADEJE tam sa najfajniejsze hotele ,Sheraton ,costa adeje palace ,dream gran tacande ,bahia de duqe, ADEJE tylko tu zima nie wieje wiatr ><,Adeje tylko tu sa piekne promenady ,,,,Adeje tylko tu sa najcudniejsze plaze ,,Adeje najlepsze polaczenie z reszta wyspy ,,,Adeje rewelacyjne kawiarenki i bary ,Costa Adeje to raj dla lubiacych cywilizowane klimaty i piekno ,,ale i dla nie obliczonych i nie liczacych kasy ....wszedzie indziej bedziesz zyc taniej ,,ale nieporownywalnie gorzej ., Odpowiedz Link Zgłoś