Dodaj do ulubionych

Pomoc forumowiczów potrzebna bardzo :))

IP: *.4web.pl 26.11.13, 21:53
Hej wszystkim,
Potrzebuję podpowiedzi :)
Jesteśmy od kilku sezonów wierni Teneryfce a w przyszłe wakacje myślimy nad Gran Canarią.
Potrzebne hotel z atrakcjami/animacjami dla dzieciaków (3 i 5 lat) bliskość zakupów -ciuchów,zabawek itd. Miejsce w kurortach - małe enklawy hotelowe odpadają - lubimy się włóczyć po mieście od czasu do czasu- czuć ten klimat.
Czy na Gran Canarii znajdziemy odpowiednik np.Playa de las Americas/Costa Adeje/ lub Puerto de la Cruz?
Nie chcemy się niemiło zaskoczyć zdając się na Panie z biura podróży.
Które hotele są chętnie odwiedzane przez polskie rodziny z dziećmi - nie molochy zatłoczone -tylko mniejsze.
P.S. wskazany rozsądek cenowy -

Pozdrawiam serdecznie i z góry dzięki za podpowiedzi ;)
Obserwuj wątek
    • bah77 Re: Pomoc forumowiczów potrzebna bardzo :)) 27.11.13, 07:48
      > Czy na Gran Canarii znajdziemy odpowiednik np.Playa de las Americas/Costa Adeje...

Tak, to Playa del Ingles:
      fotoforum.gazeta.pl/uk/Playa%2520del%2520Ingles,bah77pl,0.html

bah77
    • Gość: Kero Re: Pomoc forumowiczów potrzebna bardzo :)) IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.13, 09:00
      ..."Potrzebne hotel z atrakcjami/animacjami dla dzieciaków (3 i 5 lat) bliskość zakupów -ciuchów,zabawek itd. Miejsce w kurortach - małe enklawy hotelowe odpadają - lubimy się włóczyć po mieście od czasu do czasu- czuć ten klimat. ..."

"...Które hotele są chętnie odwiedzane przez polskie rodziny z dziećmi - nie molochy zatłoczone -tylko mniejsze. ..."

Niezłe :-)))
      • Gość: Didgeman Re: Pomoc forumowiczów potrzebna bardzo :)) IP: *.4web.pl 27.11.13, 10:54
        Że co niby?! :)
        Konkretne pytania :)
    • Gość: XYZ Re: Pomoc forumowiczów potrzebna bardzo :)) IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.13, 12:18
      Na Gran Canarii też jest taki "potrójny" kurort San Agustin/Playa del Ignes/Maspalomas - ale leży przy duuuużo piękniejszej naturalnej plaży.
      Ale jak to w kurortach - same wiekie hotele.... Przynajmniej tylko takie oferują polskie BP.
      • Gość: Didgeman Re: Pomoc forumowiczów potrzebna bardzo :)) IP: *.4web.pl 27.11.13, 13:30
        Dzięki,
        Na Teneryfie byliśmy w takim niedużym hotelu w tamtym roku w Costa Adeje.Czegoś podobnego szukam na Gran Canarii - znalazłem w Tui w San Agustin IFA Interclub Atlantic i dla dzieciaków byłby chyba OK ale patrząc na mapę leży trochę daleko od centrum.
        • Gość: XYZ Re: Pomoc forumowiczów potrzebna bardzo :)) IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.13, 13:51
          Jakbym mogła wybierać to wybarałbym coś z drugiej strony wydm - w Maspalomas czy nawet Meloneras - nowsze hotele i ogólnie ładniej - jest bardzo ładna promenada.
          San Agustin - to tak trochę Los Christianos na Teneryfie - trochę z boku.
          • catherine28 Re: Pomoc forumowiczów potrzebna bardzo :)) 28.11.13, 15:55
            A ja bylam na Gran Canarii w zeszlym roku za 2 tyg jade w najlepsze miejsce moim zdaniem, bo w zeszlym roku dalismy sie namowic agentce z biura i ogolnie wyladowalismy nie dosc ze na zadupiu, to jeszcze w miesjce gdzie calkiem niezle wieje, wynajelismy auto i kilka ddni dojezdzalismy w zupelnie inne miejsca wyspy. Mam Synka 4 letniego i jezlei jedziesz z dziecmi w 100% moge polecic Puerto Rico lub tuz obok Amadroes - tam jest najpiekniejsza plaza na wyspie, bajkowo:) i w tej okolicy polecalabym cos znalezc, i AMadores i Puerto - jest sporo kafejek, sklepikow z `pie...mi` :) przy plazy w Puerto jest przystan gdzie mozecie sobie statkiem poplynac np. do Puerto Mogan , bardzo urokliwe miasteczko:), Maspalomas i inne owszem polecam, ale najepiej zeby ewentualnie wynajac auto i sie tam przejechac na pol dnia. Puerto i Amadroes na okolo sa otoczone gorami i jest ponoc najpeikniejsza pogoda przez caly rok, tak mi mowili inni rowniez ktorych tam spotkalismy. Np. bylismyw Maspalomas pozwiedzac, wialo okrutnie a np. w Amadores praktycznie bezwietrznie, z dzieckiem jako matka polecam Amadores plaze i okolice , warto. Lece tam za 2 tyg i juz sie nie moge doczekac:):)Pozdrawiam
    • arturda Re: Pomoc forumowiczów potrzebna bardzo :)) 02.12.13, 19:51
      W pełni popieram catherine28
      Puerto Rico ma fajny klimat i fajną plażę, ostatnio byliśmy w Amadores , też fajnie ale woleliśmy przejść się do Puerto :)
      Amadores zachwalano nam ze względu na biały piasek z mielonego koralowca, faktycznie nie nagrzewa się ale jest ostry jak tłuczone szkło.
      Spacer z Puerto do Amadores i odwrotnie jest fajny sam w sobie ze względu na widoki i jaszczurki :)
      • catherine28 Re: Pomoc forumowiczów potrzebna bardzo :)) 02.12.13, 19:56
        Arturda zgadzam sie, zgadzam:)
    • Gość: kasia Re: Pomoc forumowiczów potrzebna bardzo :)) IP: 46.222.69.* 02.12.13, 23:04
      Witajcie, ja mieszkam na gc od paru lat. Polecilabym hotel Ifa Catarina bylam pare razy u znajomych ktorzy tam wypoczywali i bardzo spodobal mi sie hotelik.ma opcje HB i AI. Fajne baseniki ladnie polozone, animacje sa na pewno scena przy basenie. Sa inne w Meloneras kolo mnie ale to same Riu i ceny pewnie wysokie jaki i klientela zapewne. Mozna zawsze na Amadores Playa probowac to tam gdzie wiekszosc Pamietnikow z Wakacjii kreckne ale tez duuze hotele. Wchodza w opcje tez bungalow hotele ale nie wiem czy wolicie hotele z pokojami czy caly domek dla siebie i co oczywiscie polskie bp oferuja.zawsze warto zerknac na zoover albo holidaycheck tam znajdziecie opjnie o kazdym hotelu , pensjonacie itp ale czasem z przymrozeniem oka bo zawsse znajdzie sie jakis malkontent bo woda byla za slona. Pozdrawiam
      • Gość: hiszpan Re: Pomoc forumowiczów potrzebna bardzo :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.13, 03:50
        byłem w catarinie(2 razy),jest ok.Najlepszy hotel to costa meloneras(drogo),byłem 3 razy,bajka.Jeśli Gran canaria to tylko koło wydm.inne miejsca to zadupia.Polecam GC,najlepsza wyspa(((((
        • Gość: Didgeman Re: Pomoc forumowiczów potrzebna bardzo :)) IP: *.4web.pl 04.12.13, 08:52
          Ooo dzięki wielkie za podpowiedź - póki co skłaniam się właśnie ku IFA Catarina tym bardziej ,że fajna cena jest w TUI na ten hotel.
          Czy w Playa del Ingles jest Zara...?? :P
          Może orientujecie się czy na GC jest coś na wzór El Corte Ingles w Santa Cruz na Teneryfie (Galeria Handlowa kilkupoziomowa).Pytanie może trochę snobistyczne ale faktycznie na Kanarach co roku robimy dość spore zakupy ciuchowe,perfumeryjne itd :)
          • Gość: Didgeman Re: Pomoc forumowiczów potrzebna bardzo :)) IP: *.4web.pl 04.12.13, 09:00
            Wygooglałem El Corte Ingles - w Las Palmas są trzy :D
            Co do Zary to znalazłem coś w centrum z Carrefourem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka