Dodaj do ulubionych

Trudny wybór:)

26.01.14, 10:13
Witam mam ogromna prośbę , planuje zimowy ( pierwsze 2 tyg lutego) wyjazd . Celem jest pewnie :) po raz trzeci Fuerteventura . I tu zaczyna sie problem, byłam w hotelu barcelo Fuerteventura oraz iberostar playa gaviotas . Terazwyczytalam już prawie wszystkie fora , obejrzałam zdjecia i oceny rożnych hoteli . Myśle o trzech hotelach barcelo jandia mar , r 2 pajara , sbh club paraiso playa. Wybor padł na te bo pozostałe albo sprzedane albo strasznie wysokie ceny. Proszę o pomoc osoby które zechcą podpowiedzieć . I jeszcze jedno myśle także o gran Canarii ( barcelo margaritas ) wiec proszę także o informacje .z góry bardzo dziękuje ilicze jak zawsze na pomoc bo czasu niewiele:)
Obserwuj wątek
    • deoand Re: Trudny wybór:) 26.01.14, 12:22
      Nie byłem w żadnym z tych hoteli na Fuercie , byłem na Lanzie ale w związku z tym powstaje podstawowe pytanie - po co jechać 3 raz na Fuertę na której specjalnie niczego ciekawego nie ma , / byłem na wycieczce objazdowej / oprócz pięknych plaż skoro można pojechać na Gran Canarię czy na perłę Kanarów czyli Teneryfę ?
      • Gość: jasiu... Re: Trudny wybór:) IP: *.unitymediagroup.de 26.01.14, 15:39
        deoand, To ja ci powiem, że moi znajomi byli w tym roku dwudziesty piąty taz w Costa Calma. Sam piszesz, że na tej wyspie nie byłeś i chcesz się dowiedzieć, czemu ludzie tam po kilka razy jeżdżą. Ano jedź, to zrozumiesz! Mnie to nie dziwi, ja tam chętnie nie jeden raz jeszcze wrócę.

Ja myślę, że R2 jest chyba dobrym pomysłem. sbh club paraiso playa w Esquinzo równnież jest dobrym wyborem, o ile szukasz właśnie takiego "zadupia". Barcelo jandia mar niby w najciekawszej miejscowości, ale położony dość daleko zarówno od plaży, jak i cywilizowanych okolic (okolice portu chociażby). Ja bym chyba na Costa Calmę postawił. GC - ale to już inna bajka. W zasadzie duże miasto, a hotel w centrum. Ja bym chyba takiego nie wybrał, wolę szum fal od odgłosów samochodów.
        • aniakp Re: Trudny wybór:) 26.01.14, 16:29
          Dziękuje :) sama nie chciałam tłumaczyć.sa nowe miejsca które odkrywam i sa takie do których zawsze będę wracać . Fuerteventura jest właśnie takim miejscem Pozdrawiam
          • deoand Re: Trudny wybór:) 26.01.14, 17:04
            Oooo są tacy ,którzy z 50 razy jeżdzili do Egiptu ale trochę im mina zrzedła jak Arabowie zaczęli się bić i podkładać bomby -szczęściem w Kairze i na Synaju a nie w Kurortach .Jak koleżanka lubi Fuertę to tam pojedzie i ok ale mój kolega był zima na Teneryfie i był bardzo zadowolony i koleżanka też . W hotelu wino można było pic do woli otwierając kranik - niestety nie wiem jaki to hotel .
            • Gość: jasiu... Re: Trudny wybór:) IP: *.unitymediagroup.de 26.01.14, 19:46
              deoand, znów mylisz pojęcia. Osoby jeżdżą po 50 razy do Egiptowa z powodów głównie towarzyskich. Panie - bo Egipcjanie widzą w nich za marne grosze królewny, panowie, bo jeździ tam całe biznesowe towarzystwo i można wiele spraw załatwić.

Kranik przy beczułce z winem (a nawet trzy kraniki) spotykałem wiele razy przy opcji AI. To najtańsze wino, ale faktycznie do posiłków się nadawało.

Ja też z każdego wyjazdu na Teneryfę byłem zadowolony, chociaż Medano wspominam lepiej, niż Los Gigantes. Głównie dlatego, że możliwości kąpieli na Playa de la Arena były zdecydowanie mniejsze. I mimo, że moim typem jest bezwzględnie La Palma, to doskonale rozumiem tych, którzy wracają na Fuerteventurę. Może dlatego, że sam tam byłem, tych ludzi rozumiem. Bo ja podobnie jak założycielka wątku aniakp mam miejsca, które odkrywam (w tym roku, w czerwcu, wybrzeże Amalfi) i mam też miejca, takie jak Kanary, do których wracam.
              • deoand Re: Trudny wybór:) 26.01.14, 21:26
                Czyli jak sam piszesz - mój kolega prawdę mówił i jeszcze mówił o czarnych plażach i o wulkanie Teide -tam chyba mozna wjechać kolejka a nie tylko wdrapywać się niczym kozica . Kolega był pod koniec stycznia i przyjechał opalony na brąz .Koleżanka była w lecie i było to na jakimś kursie trwającym przez kilka miesięcy po parę dni - tak była zachwycona tą Teneryfą , że została okrzyknięta właśnie Teneryfą - nawet nie pamietam jak miała na imię
                Ja na urlop jadę póki co raz w lecie więc zawsze w inne miejsce - taki mam zwyczaj - w ub , roku byłem na Majorce a w tym - nie wiem - może właśnie na Teneryfę . Pozdrawiam
                • Gość: Kasia Re: Trudny wybór:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.14, 21:51
                  Mógłbyś opisać swoje wrażenia z pobytu na Majorce? Podobało Ci się?
                  • deoand Re: Trudny wybór:) 26.01.14, 23:09
                    Nie chce zaśmiecać wątku . Ogólnie byłem zadowolony ale ja jestem niemiarodajny bo gdy jest plaża , słońce i hotel w miarę + ładny kraj czy wyspa to ja jestem zadowolony .Byłem w Can Pastilio niedaleko stolicy . Tu masz wzięty z forum Hiszpania przewodnik po wyspie

majorka.ogni.pl/alcudia.html%E2%80%8E
                    Oczywiście byłem na dwóch objazdówkach po wyspie . Pozdrawiam - nie zaśmiecam wątku .Sorry .
                    • aniakp Re: Trudny wybór:) 27.01.14, 07:18
                      Witam, bardzo ie ciesze że watek sie rozrasta ale jesli ktos mógłby sie wyowiedziec na temat wymienionych hoteli to będe bardzo wdzięczna :)
                      • Gość: Migotka Re: Trudny wybór:) IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.14, 15:43
                        Ja polecam R2 Pajara beach. Byłam tam rok temu i hotel jest boski. przepiękny, pyszne jedzenie i wino i - co dla mnie najważniejsze - prosto z leżaka można sobie zejść na plaże po kilku schodkach.
                        Co do tych pozostałych dwóch hoteli to nie wybrałabym ich właśnie z powodu zejścia do plaży. Jandia Mar jest na dość dużej wysokości, a i z Paraiso Playa na plaże tez jest dużo schodów do pokonania.
                        Barcelo margaritas jest w centrum Ingles - do plaży daleko a i o wyżywieniu słyszałam kilka niezbyt pochlebnych opinii...
                        • aniakp Re: Trudny wybór:) 27.01.14, 16:03
                          Bardzo dziękuje za podpowiedź. Migotko czy mogłabys napisać więcej szczegółów
                          - czy podróżowałas z itaka?
                          - jakie pokoje rezerwuje itaka ?
                          - czy cenie pobytu sa jakieś wejścia na kryty basen ?
                          - czy wino jest dostępne butelkowane czy z nalewka :)?
                          - a czy sa może jakieś alkohole importowane , markowe czy tylko trunki lokalne
                          Dziękuje z góry za poświęcony czas:)
                          • Gość: Migotka Re: Trudny wybór:) IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.14, 17:25
                            - Tak, wyjazd był organizowany przez Itakę.
                            - pokój dostaliśmy na 4 piętrze (czyli tak jakby 2 - w hotelu jest odwrócona numeracja pięter - restauracja jest na 6, recepcja na 3) Pokój bardzo ładny, duży, łazienka też bardzo ładna. Z tego co widziałam Polaków kwaterowali też nie w głównym budynku, a w tej części bliżej basenów (widać ten budynek na zdjęciach hotelu)
                            - na każdy tydzień pobytu przysługuje 1 wejście do strefy SPA- podczas meldowania się w hotelu dostaliśmy karnet do wykorzystania (podczas naszego pobytu dodatkowo animatorka organizowała "nocne SPA" czyli wizytę wieczorną przy świecach, z owocami i szampanem. Ale nie wiem czy to jeszcze praktykują (byłam tam w marcu 2013)
                            - wina są butelkowane i albo nalewają je kelnerzy do kieliszka albo od razu postawią całą butelkę na stół. Polecam różowe Rosado :)
                            - co do innych alkoholi to trudno mi powiedzieć, ponieważ ja gustuje głównie w winie. Na pewno jest dobre piwo, likiery, szampan, sangria, gin, wódka, whiskey...
                            - bardzo fajne animacje...
                            Muszę przyznać że do tego hotelu chętnie bym wróciła... a na Fuerte to już na pewno wrócę.
                            • aniakp Re: Trudny wybór:) 27.01.14, 18:03
                              Bardzo dziękuje , ja także preferuje wino ale czasami dobrego drinka lubię wypić:)mam jeszcze 2 pytania
                              czy w basenie w marcu dało sie kąpać czy faktycznie podgrzewanie działa.
                              Czy korzystałałas z wycieczek org. Przez Itake
                              A jesli chodzi o powrót na Fuerteventura to polecam hotel iberostar playa gaviotas:)
                              • Gość: Migotka Re: Trudny wybór:) IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.14, 09:51
                                Dużego podgrzewania to ja tam nie czułam... ale pływałam. Myślę ze to wszystko zależy jaka pogoda się trafi. Rok wcześniej byliśmy w Taro Beach w lutym i przez cały tydzień było pochmurno - o pływaniu mogłam zapomnieć...
                                Z Itaką byłam na wycieczce na Lanzarote i tą wycieczkę polecam.
                                Ja też myślę teraz o wyjeździe na Fuerte lub Teneryfe w połowie lutego (jeszcze przed feriami) ale trochę się obawiam czy tam nie jest teraz za zimno... a mam wielką ochotę na plażowanie...
                                • aniakp Re: Trudny wybór:) 28.01.14, 11:24
                                  J a byłam na fuerte za pierwszym razem od 21.01 i pogoda była piekna 23, 24 stopnie a nawet cieplej tak wiec i opalanie i pływanie w basenie:
                                  Drugi raz to przełom 02/03 i tu juz nie popływałam. Basen pomimo ze podgrzewany , nie spełnił moich wymogów :) woda po prostu był b zimna.
                                  Tak wiec nie ma recepty na pogode na wyspie.
                                  Mam nadzieje ze teraz sie uda i będzie bardzo ciepło Migotko jesli masz jeszcze jakies cenne porady to bardzo o nie prosze Wiem doskonale ze bardzo takie info sie przydaje.
                                  Ja oczywiscie służe radą co do dwóch wym powyzej hoteli :)
                                  Pozdrawiam serdecznie.

• b.montana Re: Trudny wybór:) 27.01.14, 11:41
                  widzisz, kolega wrócił zachwycony Teneryfą, a ja byłam miesiąc i szczerze? nie chcę tam wrócić (poza 'przejazdem' w drodze na La Palmę i El Hierro). Ile osób tyle opinii, dla mnie akurat Teneryfa jest najbardziej zniszczoną działalnością ludzką wyspą, jej południowa część to koszmar. Północ prześliczna i jeśli już to tam bym się wybierała.
                  • aniakp Re: Trudny wybór:) 28.01.14, 07:39
                    Wbiore chyba więc R 2 Pajara Beach , mam nadzieje że to będzie trafny wybór :)
                    • aniakp Re: Trudny wybór:) 29.01.14, 10:08
                      Postanowione R2 Pajara beach - prosze o rady bądz przydatne informacje
                      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka