Gość: marta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.14, 14:35 Był ktoś w tym hotelu? Jakos mało opinii:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
expertour Re: paradise valle taurito 08.06.14, 17:50 Witam, ogólnie Taurito miejscowość z wybudowanymi hotelami na skałach - górach. Nowe hotele, wyglądają zachęcająco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: paradise valle taurito IP: 94.40.91.* 11.06.14, 21:36 Będę w tym hotelu od 15-22.06.2014r. Napisze po powrocie co i jak, bo rzeczywiście jakoś mało opinii o tym hotelu na forum:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haneczka40tka Re: paradise valle taurito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.14, 16:21 Niestety chyba hotele w Playa Taurito sa mało popularne, ja była parę lat temu w Vista Taurito, Valle to dość nowy hotel więc pewnie i dlatego opinii nie ma. Niestety Playa Taurito nie ma zbyt wiele do zaoferowania: króciutki deptak, niewielka plaża, kilka knajpek i sklepików i niewielki aguapark. Ale dobra baza wypadowa do Puertod e Mogan, Puerto Rico, Anfi itd. Taka miła noclegownia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tati Re: paradise valle taurito IP: *.range109-149.btcentralplus.com 17.06.14, 13:50 hej i jak ten paradise valle taurito sie prezentuje? i jak pogoda obecnie bo przyjezdzamy w nastepny wtorek i jak ogladam pogode to mi sie troche odechciewa. :) czy bardzo wieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haneczka40tka Re: paradise valle taurito IP: *.wro-com.net 17.06.14, 15:08 Tati, a gdzie Ty sprawdzasz prognoze pogody??? ja zawsze na meteogroup.pl i zawsze sa to dobre informacje pogodowe. W najbliższe dni pogoda na południu średnio 26 stopni czyli odczuwalna około 30 stopni. Ja byłam w Playa Taurito w maju i upał był egipski, błagałysmy Boga o kawałek cienia. W Playa Taurito jest go naprawdę niewiele :( Hotel widziałam tylko z zewnątrz, absolutnmie nie odpowiada mi jego szara, smutna bryła, ale pewnie taki był pomysł architektoniczny by wtapiał się w skały i nie wyrózniał w krajobrazie. Ja byłam pierwszy raz w Playa Taurito 13 lat temu i tego hotelu jeszcze nie było, teraz byłam zaskoczona jego widokiem, powstały 3-4 nowe hotele w tym czasie. Ale w środku jak patrze na zdjęcia to wygląda całkiem super!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
expertour Re: paradise valle taurito 17.06.14, 15:04 cluster2.images.traveltainment.eu/images/content/booking_thumbs_s_gr/60000/THB_999_H61700.jpg Według portalu niemieckiego 89%poloecenia, ocena ogólna 4,9 w skali do 6 więc sporo. Ceny od 3191 PLN 1 tydzień All Inclusive z Berlina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: paradise valle taurito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.14, 18:07 Dziekuje wszystkim za pomoc, dzisiaj wrocilam z tego hotelu i ogolnie bylo milo, a wszystkim ktorzy martwia sie pogoda, naprawde jest bardzo goraco:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tati Re: paradise valle taurito 24.06-1.07 IP: *.range109-149.btcentralplus.com 19.06.14, 11:53 Dzieki za odp:) ja pogode na bbc sprawdzam a tam mi od tygodnia ze 21 stopni i deszcze pokazują:))) Czy ktos korzystał z komunikacji lokalnej? autobusy? myslalam aby sie zabrac z lotniska autobusem do tego hotelu :) mam nadzieje ze pogoda dopisze i ze bedzie przyjemnie. jak w ogole jedzenie tam?pokoje?jest mega glosno?domyslam sie ze ten 'aquapark' powoduje ze wszedzie jest duzo dzieci:)) z gory dzieki za odp. jak sie ktos wybiera w podobnym terminie to pisac:) Odpowiedz Link Zgłoś
expertour Re: paradise valle taurito 24.06-1.07 19.06.14, 13:38 Jest autobus przy lotnisku, nie pamiętam linii ale chyba 91. Jeździł bezpośrednio do Mogan przez Taurito. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tati Re: paradise valle taurito 24.06-1.07 IP: *.range109-149.btcentralplus.com 03.07.14, 10:39 Wlasnie wrocilam z paradise valle taurito -pogoda byla idealna ok 26/28 stopni , sloneczko brak chmur. przyjemny wiatr , woda swietna w oceanie i w basenach -jedzenie smaczne , duzy wybor troszeczke za malo doprawione jak na moj gust ale ja lubie kuchnie meksykanska i indyjska wiec pewnie wszytsko byloby dla mnie malo doprawione. po 3 dniach bylam objedzona i mialam dosc tego bufetu. potrzebna byla mi odmiana . odwiedzilam kilka fajnych bardzo smacznych restauracji z owocami morza wiec moge polecic z czystym sumieniem Grill Costa Mar w Puerto Rico (owoce morza dla 2 plus napoje ok 36 euro) troche drogo ale warto!!!!!! -alkohole wliczone w cene: raczej takie podstawowowe drinki jak wodka z sokiem czy rum z cola, gin z tonikiem . nie bylo jakichs fancy drinkow z palemka . jedyne koktajle alkoholowe to 'sex on a beach ' i 'pina colada' - nie moj gust ;) drinki dostepne w 2 barach (na plazy i w aquaparku nie dostepne). mozna brac w plastikowych kubkach 'na wynos' -lezaki na plazy platne, przy basenie i w aquaparku lezaki za free ale 'szalenczy' zajmowali je juz ok 7 rano takze ani razu nie udalo mi sie przy basenie na leżaku spoczac;) no chyba ze wieczorem pijac drinka -wifi platne 6 euro za dzien, jezeli nie masz jak wlaczyc u siebie wifi sa komputery stacjonarne i kosztuja 6 euro za godzine ( w lago laurito 4 f) - pokoje (przynajmniej moj) swietne: duze, jasne, widac ze nowe i czyste , ja mialam pokoj 615a na 6pietrze takze widok niesamowity i nie bylo bardzo glosno. hotel nie jest bardzo imprezowy o 23 30 mozna spac z otwartym balkonem i slychac tylko szum oceanu;) -tv w pokoju bardzo slabe ale sa 2 polskie kanaly jezeli ktos lubi sobie poogladac w trakcie wakacji -ludzie: mix ludzi z wielkiej brytanii, hiszpanii i niemiec . bardzo duzo polakow szczegolnie tych pracujacych w uk lub niemczech. malo mlodych par i singli, duzo par z dziecmi (od niemowlakow po nastolatkow ) , duzo osob ok 40/50. -plaza: ciemny piasek, cicha, malo ludzi, mozna uprawiac sporty wodne. my najczesciej jezdzilysmy na plaze do amadores (7 minut autobusem , koszt 1.40 autobusem) gdzie piasek byl zloty a woda lazurowa:) polecam zdecydowanie . -dojazd busem z lotniska: bezposredni bus z lotniska (trzeba wejsc na autostrade) nr 001 jedzie do taurito ok 1.30 godziny i kosztuje ok 6euro od osoby. bardzo wygodny, klimatyzowany. pomocni kierowcy. przy okazji jedziemy sobie i zwiedzamy wyspe ;) -komunikacja po wyspie: jezeli macie zamiar zwiedzac srodek wyspy, jechac np w gory to wynajmijcie samochod, jezeli planujecie odwiedzic resorty : maspalomas, las palmas , puerto rico, amadores , puerto de mogan itp. nie traccie kasy i jezdzijcie autobusami (chyba ze jedziecie w wiekszym gronie) . komunikacja autobusowa (guaguas) funkcjonuje bardzo sprawnie i wszedzie sie dojedzie za 1.40 - 7 euro. -okolica hotelu: duzo sklepikow, bankomat, dosyc dobrze zaopatrzony sklep spozywczy, korty tenisowe, boisko do gry w pilke nozna, mini golf, aquapark, maly park, kilka restauracji . 7 minut autobusem mamy puerto de mogan i puerto rico/amadores gdzie warto sie wybrac. jak ktos ma pytania mozna pisac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boz Re: paradise valle taurito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.14, 22:23 lecę z rodziną 8. 07 właśnie do tego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tati Re: paradise valle taurito IP: *.range109-149.btcentralplus.com 05.07.14, 17:27 na pewno bedzie super:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boz Re: paradise valle taurito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.14, 18:20 właśnie wróciłam z Tauriti vella mogę udzielać informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: paradise valle taurito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.14, 21:58 Hm,,, tauriti vella , a co to za hotel??????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boz Re: paradise valle taurito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.14, 09:52 ten w którym byłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haneczka40tka Re: paradise valle taurito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.14, 12:05 Nie ma takiego hotelu pod nazwą "Tauriti Vella" Odpowiedz Link Zgłoś
williamsf1 Re: paradise valle taurito 28.03.15, 09:07 Witam- mam pytanko jak z animacjami dla dzieci - czy są też w naszym języku - czy w aquaparku jest coś do wypicia w opcji all (ew czy można zabierać z hotelowego baru) i czy to płatne wifi jest w miarę szybkie ? Z góry bardzo dziękuje - lecimy w czerwcu . Odpowiedz Link Zgłoś
piela12 Re: paradise valle taurito 28.03.15, 16:24 W wiosce Taurito, w ogólnodostępnej części jest club dla dzieci Tui Family i jeśli przyjechałaś z Tui nie będzie problemu z zapisem dzieci, wieczorem na animacjach dla dzieci też była polska piosenka i wszystko było tłumaczone również na polski. W Aqua parku są napoje w cenie all, myślę że dla wszystkich mieszkańców hoteli w Taurito. Co do wifi to nie wiem, bo byliśmy w Paradise Lago Taurito Odpowiedz Link Zgłoś
williamsf1 Re: paradise valle taurito 30.03.15, 09:14 dzięki za pomoc - lecimy oczywiście z TUI Odpowiedz Link Zgłoś