Dodaj do ulubionych

teneryfa zachód w zimie

26.08.15, 11:16
Był ktoś może luty-marzec w okolicach Los Gigantes?
Jak z pogodą wtedy? Bardziej jak północ czy jak południe?

Pozdr
Obserwuj wątek
    • ja.s.i.u Re: teneryfa zachód w zimie 26.08.15, 16:29
      No akurat ta strona wyspy przynależy klimatycznie do południa, żeby nie powiedzieć, wówczasj jest tam właśnie najcieplej. W oceanie trudno już się kąpać, ale na opaleniznę możesz liczyć jak najbardziej.
      • jot.be Re: teneryfa zachód w zimie 26.08.15, 16:36
        Dzięki wielkie.
        Mam dylemat - Puerto de Santiago czy El Medano.
        Bo w tych 2 miejscach namierzyłem pasujące mi lokum.
        A to pierwsze moje podejście do Teneryfy.
        To chyba wezmę w Puerto de Santiago....nawet bardziej mi odpowiada...
        ... w razie czego będzie na Ciebie :)

Pozdrawiam
        • ja.s.i.u Re: teneryfa zachód w zimie 26.08.15, 20:34
          W Puerto Santiago byłem w 2009, W El Medano dwa lata później.

Trudby wybór, co doradzić. Po prostu mnie się obie lokalizacje podobają. I tu, i tu masz tubylców, sklepy, nie są to typowe hotelowiska, jak np. Playa de Las Americas.

Osobiście chyba minimalnie byłbym za El Medano. Tam plaża jest bardzo płaska, no i twarda, jaśniejsza. Szanse na wejście do oceanu (przynajmniej do majtek) większe. No i tubylców ciut więcej. A Puerto de Santiago masz czarny piach i bardzo stromo opadające dno. Za to bliżej np. do Gigantów, czy Maski (wycieczki). Z drugiej strony w El Medano masz możliwości np. zdobycia (może za duże słowo) Monte Roja, czy spaceru na La Tejitę (plaża z ogromnymi falami i czarnym piachem). No i chyba minimalnie taniej (na kawę, Barraquito warto wejść do cukierenki obok supermarketu Dino - koło kościoła).

Ja uważam, gdziekolwiek nie pojedziesz, będzie to dobry wybór. Miejsca ciut różne, ale każdee ma swoje zalety.
          • jot.be Re: teneryfa zachód w zimie 27.08.15, 12:16
            Dzięki wielkie.... tyle że znów nie wiem teraz :o)
            Od zachodu (Puerto Santiago) nie wieje bardziej ?

Pozdr
            • ja.s.i.u Re: teneryfa zachód w zimie 27.08.15, 18:10
              Wiatr na Teneryfie ogólnie nie jest problemem. Owszem, wieje, ale nie są to takie wiatry, jak na niskich wyspach (Lanzarote czy Fuerteventura).

Popatrz sobie na kamerkę: www.medano.es/en/weather/ I co?
            • Gość: aaa Re: teneryfa zachód w zimie IP: *.ipcom.comunitel.net 29.08.15, 12:18
              W Medano napewno bedzie bardziej wiac niz w Puerto Santiago... Jak sie nastawiasz na jakies sporty zwiazane z woda i wiatrem, wybierz Medano... ;) Jak wieje na Tene to bardziej od wschodu niz od zachodniej strony.
    • karoo86 Re: teneryfa zachód w zimie 30.08.15, 00:37
      Zdecydowanie lepiej na południu o takiej porze roku, pogoda jest dużo przyjemniejsza :) jeśli dopasowujesz się trochę do odpowiedniego noclegu, to polecam zajrzeć jeszcze na strony z wyszukiwaniem fajnych hoteli, np jak StartHolidays :)
      • ja.s.i.u karoo86 wynocha z reklamą! 30.08.15, 11:19
        Poza tym, nie wiesz o czym piszesz. Nie byłeś (byłaś) ani w Medano, ano w Puerto Santiago, więc nie wiesz, że temperatura może być minimalnie wyższa w Puerto Santiago, mimo, że Medano jest dokładnie na południu wyspy.

Tym niemniej obie oferty są moim zdaniem porównywalne i obie gwarantują satysfakcję.
    • Gość: Miranda Re: teneryfa zachód w zimie IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.15, 12:57
      No, Los Gigantes to jest południe.:)
      W El Medano nie byłam, ale zdarzyło mi się, że jechałam z Los Gigantes do Los Cristianos i w tym pierwszym była lepsza pogoda, bo w Los Cristianos akurat wiało.
      • jot.be Re: teneryfa zachód w zimie 30.08.15, 13:45
        Piękne dzięki wszystkim.
        To już wiem.... the winner is.... Puerto de Santiago.
        Do El Medano sobie pojadę na wycieczkę z plażowaniem :o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka