Dodaj do ulubionych

Auto z Orcar prosze o informacje

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 22:36
Kilka tygodni temu zarezerwowalam samochod na Teneryfie w Orcar.
Nastepnego dnia przyslali mi potwierdzenie na maila z nr. rezerwacji, jak
teraz wyglada cala procedura? Kiedy place ? Czy musze jakos to potwierdzic ?
Czy sa jakies dodatkowe doplaty (na co zwracac uwage ?) Czy poprostu ide do
biura jak bede na miejscu i biore autko ?
Pozdrawiam
Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: Auto z Orcar prosze o informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 21:47
      Naprawde nikt nie korzystal z uslug tej firmy ?
    • Gość: Kinga Re: Auto z Orcar prosze o informacje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.07, 23:43
      Też zarezerwowałam tam auto i dalej sytuacja wygląda tak samo jak w Twoim
      przypadku. Jezeli chodzi o płacenie to zrobisz to na miejscu. Oni nie chca
      zaliczki. Przy dokonywaniu rezerwacji trzeba było podać nr lotu i miejsce
      pobytu, oni ponoc sprawdzają autentycznosc tych informacji. Jade dopiero w lipcu
      wiec na razie nie interesuje sie tym zbytnio. Gdybys byla wczesniej to napisz
      prosze po powrocie jak to wyglądało. Aha napisali jeszcze ze auto moze byc inne
      niz te które zarezerwowalam a to nie podoba mi sie za bardzo.
      • Gość: anka Re: Auto z Orcar prosze o informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 15:38
        Tez jade dopiero w lipcu, ale o nr lotu nic nie wiedzialam.
        Pozdrawiam i czakam na inne opinie
        • Gość: karolcia Re: Auto z Orcar prosze o informacje IP: *.winn.cable.ntl.com 07.06.07, 20:53
          Ja tez sie podpisuje do pytan bo ceny maja dobre. Piszcie ....
    • comega Re: Auto z Orcar proszę o informacje 11.06.07, 00:12
      Hej!
      Podbijam temat. Czy oni podstawiają auto pod hotel?
      • Gość: J Re: Auto z Orcar proszę o informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 14:40
        Witam,
        Właśnie wróciłem z Teneryfy. Wypożyczyłem samochód z Orcar - Seata Ibizę.
        Niestety stan techniczny samochodu nie był najlepszy. Po przejechaniu około 100
        km zapaliła mi się lampka uszkodzenia silnika. Oddałem ten samochód a oni
        zwrócili mi pieniądze. Już pomijam fakt że samochód był brudny w środku. Na
        Teneryfie wypożyczalni jest jak grzybów po deszczu. Lepiej nie rezerwować
        samochodu w Polsce bo na miejscu można zbić ceny. Życzę miłego wypoczynku.
        • Gość: karolcia Re: Auto z Orcar proszę o informacje IP: *.winn.cable.ntl.com 14.06.07, 20:33
          Nareszcie info od srodka.... J przybliz prosze szczegoly, tzn ceny na miejscu u
          konkurencji i wreszcie ile zaplaciles w orcar, bo ceny nie wygladaja zle. Ja za
          tydzien mialbym dac 100eu wiec chyba nie duzo...
    • Gość: Arti Re: Auto z Orcar prosze o informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 17:49
      Ja właśnie wróciłem z teneryfy. Za 4 dni zapłaciliśmy 84 EUR + 50 EUR kaucji
      zwrotnej na wypadek oddania pojazdu nie zatankowanego. Pojazd wypożyczony to
      SEAT Ibiza 2005 r. - zniszczony wewnątrz, ale to jest chyba bez znaczenia. Tam
      wypożyczalnie są chyba co jakieś 25 metrów.
      • Gość: karolcia Re: Auto z Orcar prosze o informacje IP: 62.189.41.* 27.06.07, 00:55
        No to wychodzi ze albo ten orcar jest tani jak barszcz, albo cos smierdzi.
        Przypominam jak juz pisalam, ze ja wlasnie zabukowalam na tydzien punto 5d za
        100eu...
        • Gość: ewa Re: Auto z Orcar prosze o informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 06:22
          ten orcar jest tani teraz za kilka dni w lipcu ceny mocno idą w górę zobacz ich
          stronę netową pzdr
          • Gość: karolcia Re: Auto z Orcar prosze o informacje IP: *.winn.cable.ntl.com 27.06.07, 17:36
            Ale my wzielismy auto od 25 wrzesnia... Nie wiem czy cena moze ulec zmianie,
            skoro dostalismy potwierdzenie?
        • styro Re: Auto z Orcar prosze o informacje 29.06.07, 14:11
          Gość portalu: karolcia napisał(a):

> No to wychodzi ze albo ten orcar jest tani jak barszcz, albo cos smierdzi.
          > Przypominam jak juz pisalam, ze ja wlasnie zabukowalam na tydzien punto 5d za
          > 100eu...

Dlaczego musisz sie doszukiwac jakiegos spisku. Ciesz sie, ze udalo Ci sie auto
          tanio wypozyczyc, a nie doszukuj sie wszedzie podstepu.

Orcar jest jedna z tanszych wypozyczalni - poza sezonem normalna cena za
          tydzien jest 100 euro. Lepiej rezerwowac przez net, bo czesto zdarza sie, ze
          chcac rezerwowac z dnia na dzien po przyjezdzie, nie maja juz wolnych
          samochodow. Co do narzekan na to, ze auta nie sa najnowsze - te auta sa
          wypozyczane turystom i nie kazdy z nich traktuje to auto jak swoja wlasnosc,
          czyli zdarza sie, ze wyleje sie cola itp. Ja wypozyczalem auto kilka razy w
          Orcar kiedy moje bylo w warsztacie i nie mam zlych wspomniec - za kazdym razem
          trafila mi sie wzglednie nowa Ibiza - wypozyczalem w Orcar w Puerto de la Cruz -
          polecam. Jesli boicie sie, ze auto bedzie mialo podniszczona tapicerke lub
          poplamione chodniki polecam AVIS lub Hertza - 120 euro za dzien . Jakos
          produktu wprost proporcjonalna do ceny. To jest tak jak sie czasem czyta tutaj
          opinie Polakow po powrocie z Teneryfy, aby bylo taniej wykupuja wycieczke do
          jednego z tanszych i gorszych hoteli na wyspie, a po powrocie placza, ze bylo
          daleko do plazy, widok z okna na parking i kiepskie jedzenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka