Dodaj do ulubionych

Monica Beach - Fuerteventura. Ratujcie!!!

11.07.08, 22:53
Wybieram się z mężem i 11 miesięcznym synkiem do Monici Beach od 22 lipca do 5
sierpnia 2008 i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam wybierając ten hotel.
Poradźcie na co zwrócić uwagę przy zakwaterowaniu (żebyśmy dostali dobry pokój
itd). Czy są w okolicy sklepy gdzie można kupić Pampersy i słoiczki z
jedzeniem dla dzieci? Po przeczytaniu tylu niepochlebnych opinii o tym hotelu
strasznie się boję. i jeszcze jedno, jak traktują nadbagaż na lotnisku, trzeba
dopłacać? Dzięki za każdą radę.
Obserwuj wątek
    • Gość: masz Re: Monica Beach - Fuerteventura. Ratujcie!!! IP: *.magsoft.com.pl 12.07.08, 16:38
      nadbagaz w drodze powrotnej na lotnisku na Fuerteventurze 9Euro za
      kilogram.
      sklepow w okolicy sporo tzw.centra handlowe.
      a co hotelu ... no coz moze nie bedzie tak zle, choc wybor kiepsko
      trafiony.
      • fairycharlotte Nadbagaż 12.07.08, 21:57
        Wracalismy z Fuerte 24.06 i nikt nie płacił za nadbagaż, my przekroczylismy o 5
        kg i nic nie musielismy płacić (chociaz było napisane że 9 euro za kg)
        • burzok1 Re: Nadbagaż 14.07.08, 09:26
          Dzięki, ale jak wygląda sprawa z nadbagażem przy wyjeździe z Polski? Trzeba płacić?
          • fairycharlotte Re: Nadbagaż 14.07.08, 13:20
            Nie wiem, bo nie miałam nadbagazu przy wyjezdzie tylko wracajac.
            • burzok1 Re: Nadbagaż 14.07.08, 21:53
              A w tych supermarketach kupie pieluchy dla dzieci i słoiczki z jedzeniem (zupki,
              deserki, soczki)? Proszę o informacje o miejscowości Costa Calma.
              • Gość: peter-11 Re: Nadbagaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 00:27
                mysmy byli tam 4 lata temu to bylo super, hotel polozony rewelacyjnie
                jedzenie rewelacja rowniez i ogromny wybor, piwko mogliby miec tylko lepsze,
                zjezdzalnia do basenu byla,

pokoj byl w bardzo dobrym stanie, mielismy go w glownym budynku na wysokosci
                recepcji po lewej stronie, wiec wszedzie blisko i po schodach nie trzeba bylo
                biegac + ogromny taras tak fajnie zaprojektowany ze nikt cie na nim prawie nie
                widzi a ty jak wychylisz glowe ponad barierke to widzisz wszystko + piekny widok
                na morze

nie wiem jak teraz moze cos sie pogorszylo im ;)

do miasteczka blisko i sa markeciki ze wszystkim, tylko ze spowrotem pod gorke,
                zupki dla dziecka lepiej wez ze soba bo moga miec inne smaki tam chyba ze nie
                wybrzydza i je wszystko ;)

• burzok1 Re: Nadbagaż 15.07.08, 09:58
                  Mam nadzieję, że będzie dobrze. Napiszcie jeszcze o jakie pokoje powinnam prosić
                  w recepcji żeby było blisko no plaży, fajny widok no i pokój czysty!!!!
                  • fairycharlotte Słoiczki 15.07.08, 23:12
                    Nie wiem jak w Costa Calma, ale na polnocy wyspy wybor sloiczkow da dzieci jest
                    raczej marny w porownaniu do Polski, wiec o ile Twoje dziecko nie jest
                    żarłokiem, to lepiej weź zapasy z Polski, aha, nie mają tam też kaszek ryżowych,
                    tylko wielozbożowe!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka