slezan 31.10.03, 17:04 Katowice uchodzą za Mekkę bluesa (kiedyś też metalu). Z "czarnej" części Górnego Śląska pochodzi też kilka znanych zespołów szantowych. Czy Cieszyn ma jakąś swoją muzyzną specjalność? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: komar Kazek Urbaś IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.03, 20:37 To nazwisko i rodzaj muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Kazek Urbaś 31.10.03, 20:45 Wybacz komar, ale czy jako profan mogę prosić o więcej szczegółów? Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Kazek Urbaś 31.10.03, 22:13 To ten co panią prezydentową w rzić klepnął:))) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Kazek Urbaś 31.10.03, 22:15 Odważny facet :-). Ciekawe co na to Prezydent Olek? Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Kazek Urbaś 31.10.03, 22:20 To i tak był stratny. Lepiej klepać Panią Prezydent ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Kazek Urbaś 31.10.03, 22:29 O sorry, przepraszam Państwa Prezydentów! Rozumiem konstytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Re: Kazek Urbaś IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.03, 14:27 Muzyk istytucja. Założyciel kapeli " Torka", wychowawca ( czasami niestety) i nauczyciel dziesiątek muzykantów grywających obecnie w Beskidzie. Prawie każdy beskidzki prymista zaczynał u niego grać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Re: Czy Cieszyn ma ulubiony rodzaj muzyki? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.03, 15:46 Niestety ( dla ciebie) nie są to heimat melodie. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Czy Cieszyn ma ulubiony rodzaj muzyki? 01.11.03, 17:27 Teraz wiem skąd Twój nick. Twoje uszczypliwości są równie nieszkodliwe co użądlenia komara. Nie chciałbym robić Ci złudnych nadzieji, ale dowcip można ponoć też trenować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Re: Czy Cieszyn ma ulubiony rodzaj muzyki? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.03, 20:39 > Teraz wiem skąd Twój nick. Twoje uszczypliwości są równie nieszkodliwe co > użądlenia komara. Nie chciałbym robić Ci złudnych nadzieji, ale dowcip można > ponoć też trenować Podobno. Ale na percepcję odbiorców nie ma się już żadnego wpływu. Generalnie nie gustuję w, miłym ci zapewne, a jakżesz subtelnym germańskim poczuciu humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Czy Cieszyn ma ulubiony rodzaj muzyki? 01.11.03, 20:45 Poczucie humoru klasyfikujesz według ras? Urodziłeś się paredziesiąt lat za późno. Twoje kwalifikacje mogliby wykorzystać w Wannsee Institut. Na marginesie - niezobowiązujący temat, jakim jest muzyka, też Cię przerasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Re: Czy Cieszyn ma ulubiony rodzaj muzyki? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.03, 23:08 > Poczucie humoru klasyfikujesz według ras? Z rasami to przesadziłeś. Ala już o "narodowych poczuciach humoru" można gadać. Ja lubię ( a może tylko rozumiem) dowcipy angielskie i rosyjskie. No i oczywiscie polskie. W tym Masztalskich. Niemieckie mnie nie śmieszą ( defekt?). Ale odziaływanie tychże nawe Hemar porównywał do ...pancerfausta. Urodziłeś się paredziesiąt lat za > późno. Twoje kwalifikacje mogliby wykorzystać w Wannsee Institut. Nie znam - pewnie cos paskudnego? > Na marginesie - niezobowiązujący temat, jakim jest muzyka, też Cię przerasta? Kogo przerósł ? Bądź uczciwy. Ja pozostałem przy muzyce aczkolwiek szczypnąłem cie nieco heimat melodie. Ty przywaliłeś mi poczuciem humoru a to już nie o muzyce. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Czy Cieszyn ma ulubiony rodzaj muzyki? 01.11.03, 23:32 Gość portalu: komar napisał(a): > > Poczucie humoru klasyfikujesz według ras? > > Z rasami to przesadziłeś. Ala już o "narodowych poczuciach humoru" można gadać. > > Ja lubię ( a może tylko rozumiem) dowcipy angielskie i rosyjskie. No i > oczywiscie polskie. W tym Masztalskich. Niemieckie mnie nie śmieszą ( defekt?). Większość tych dowcipów z pewnymi modyfikacjami powtarzana jest w niemal wszystkich europejskich językach. > > Ale odziaływanie tychże nawe Hemar porównywał do ...pancerfausta. > Jako polski Żyd, który przeżył wojnę,miał prawo mieć uraz. > > Urodziłeś się paredziesiąt lat za > > późno. Twoje kwalifikacje mogliby wykorzystać w Wannsee Institut. > > Nie znam - pewnie cos paskudnego? Oj nawet bardzo, choć pomysłowości im odmówić nie można. > > > Na marginesie - niezobowiązujący temat, jakim jest muzyka, też Cię przeras > ta? > > Kogo przerósł ? Bądź uczciwy. Ja pozostałem przy muzyce aczkolwiek szczypnąłem > cie nieco heimat melodie. Ty przywaliłeś mi poczuciem humoru a to już nie o > muzyce. Moje szczęście z muzyką też niewiele ma wspólnego, a wydałeś się być o nie przesadnie zatroskany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Re: Czy Cieszyn ma ulubiony rodzaj muzyki? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.03, 23:40 Moje szczęście z muzyką też niewiele ma wspólnego, a wydałeś się być o nie przesadnie zatroskany. Ot! Polskie poczucie humoru ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Czy Cieszyn ma ulubiony rodzaj muzyki? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 15:08 A Halinka Mlynkova u Was nie wystepuje? Przecież to dziewczyna z Zaolzia. Odpowiedz Link Zgłoś