Dodaj do ulubionych

Lesson 1: Curriculum Vitae

IP: *.zch.sarzyna.pl / 217.98.77.* 20.04.04, 07:36
Nic nowego to nie jest - po prostu kurs Get That Job z pakietu kursów bbc.pl
ale naprawdę polecam tam zajrzeć bo ten i inne kursy są rewelacyjne!
Obserwuj wątek
    • Gość: Robek Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 08:32
      wszystko ok tylko jak odtworzyć te dialogi jeżeli możecie to powiedzcie w jakim
      formaci albo w jakim programie moge je odtworzyć???
      • Gość: nowy Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.man.bialystok.pl 20.04.04, 12:07
        realplayer - link do ściągnięcia już chyba jest
      • Gość: Python Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.04, 14:07
        Po prostu klkinij link "a teraz posłuchaj lekcji"

to wystrczy.
    • Gość: jolka Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.crowley.pl 20.04.04, 08:52
      przy pomocy jakiego programu mozna odsłuchać lekcji ezyka angielskiego?
    • Gość: Piotrek Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 09:57
      A jak odtworzyć plik z lekcją do odsłuchania ? Windows Media Player odmawia
      współpracy z tego typu plikami.
    • Gość: poczatkujacy Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.consoft.com.pl 20.04.04, 10:15
      Dobry pomysł z tym angielskim, ale w jakim programie odtworzyć listening?
      • redakcja Re: Lesson 1: Curriculum Vitae 20.04.04, 10:28
        Do wysłuchania lekcji niezbędny jest program RealOnePlayer, którego można
        pobrać ze strony www.real.com

• bodek Re: Lesson 1: Curriculum Vitae 20.04.04, 14:17
          Korzystajac z programu RealOnePlayer, rekomendowanego przez Redakcję GW, można
          wysłuchać tylko dialogu, pełną lekcję Radia BBC nadaje Polskie Radio PR1.
          goroaco polecam lekcje radiowe. Do tej pory nie opracowany nic lepszego dla
          samouków.

Brawo Redakcja GW
    • Gość: Gość Haniulek Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 20.04.04, 10:29
      Czy za odsłuchiwanie lekcji w IDEI trzeba płacić i ile ? Komputer nie odtwarza
      plikow audio !!!
    • Gość: Gosc Haniulek Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 20.04.04, 11:05
      Przy pierwszej lekcji jest akapit: - "a teraz posluchaj lekcji" i tam jest
      adres , skad mozna sciagnac program RealOnePlayer do odsluchiwania lekcji.
      Działa !!!
    • Gość: george Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.icpnet.pl 20.04.04, 11:46
      Dołączony do dzisiejszego wydania słownik jest naprawdę rewelacyjny. Szkoda
      tylko, że nie jest to pełna wersja (nie można odsłuchać wymowy), ale darowanemu
      koniowi w zęby się nie zagląda.
      • soulsurvivor Re: Lesson 1: Curriculum Vitae 20.04.04, 12:22
        no wlasnie, czy ktos wie czy za odsluchanie tekstu w idei sie placi? i ile? czy
        abonaneci idei tez placa? swoja droga to conajmniej DZIWNE, ze cos sie oferuje
        i nie informuje o ewentualnych oplatach, a jak za minute biora 100zl???
    • Gość: Gosc Haniulek Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 20.04.04, 13:24
      A ja polecam kurs na bbc.pl pt. Modal Cafe, naprawde mozna sie nauczyc
      czasownikow modalnych - daje slowo !!!
    • Gość: Andrzej Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.04, 13:57
      Ogólnie mówiąc prawie każa metada systematycznie stosowana da efekty, ale na
      krótko niestety, konieczna jest paraktyka, a co najmniej obycie z językiem.
      Takie szanse dałby przekaz telewizyjny z opcją wyboru języka i napisów.
      Bardzo na to liczyłem, gdy kupowałem tuner cyfrowy.
      Niestety w Polsce nawet jeżeli technicznie jest to możliwe i sprzęt ludzie
      mają, to chyba nikomu się nie opłaca lub w głowie ma zakodowane, nic za darmo.

Ogólnie wasza inicjatywa jest wspaniała i powinna być także lansowana przez
      nasze rządy, nie tylko przez "moją" gazetę.

Pozdrawiam

Andrzej Bogdanowicz
      Lublin
      • Gość: Alice Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.acn.waw.pl 21.04.04, 20:10
        Wszystkoo kjest O.K.i sgadzam się z kadym słowem, ale czy to ktoś przeczyta.
        Własnie... kto? Ktos z telewizji TVP, ktoś z Komitetu Integracji
        Europejskiej, aby znalazły sie na to nauczanie więcej pieniędzy, bo sponsorzy
        tak jak IDEA to przecież jednak firmy, które muszą na siebie zarobić...
    • Gość: rozgoryczony Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: 213.17.249.* 20.04.04, 14:43
      jak zwylke nikt nie pomyli że jest inny system operacyjny niż WINDOWS i wszystko
      sie na to badziewie pisze
    • Gość: Agnes Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 18:11
      nie wiecie przyadkiem czy płaci się coś za ściągniecie programu do odsłuchania
      lekcji???
      • Gość: Andrzej Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.lezajsk.info / 213.199.192.* 20.04.04, 18:21
        Za samo ściągnięcie wersji free - nie, z dodatkami wersja pro jest płatna. Ale
        czy nie ma alternatywy zapisującej te pliki na dysku??? Bo real player tego nam
        nie zrobi...
    • Gość: ja Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.plus.lowicz.pl / 80.51.247.* 20.04.04, 18:11
      hm. a czy polaczenie z numerem 509555555 jest darmowe ?
    • Gość: pepsi Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 18:33
      Swietny pomysł! Gratuluję!
    • Gość: Jacek Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.chello.pl 20.04.04, 19:25
      Nie wiem gdzie sie zapytac, wiec pisze tutaj. Mam pytanie co do tego slownika,
      ktory byl dzisiaj w Gazecie. Wkladam plytke do CD-ROMu i... nic. Komputer uwaza
      ze nie ma plyty w napędzie (nie da sie obejrzec jej zawartosci itd.) czy ktoś
      jeszcze tak ma??
      • Gość: milena Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.plus.lowicz.pl / 80.51.247.* 20.04.04, 19:36
        No wiec mnie tez sie nie otworzyl po wlozeniu cd-romu do napedu, ale domyslam
        sie, ze wszyscy sobie z tym poadzili wchozac w moj komputer i otwierajac te
        plyte (jej zawartosc), ale po zainstalowaniu tego slownika wszystko jest po
        angielsku, czy moze ejst wersja polksa na plycie?
        • Gość: Jacek Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.chello.pl 20.04.04, 19:55
          A u mnie nie da sie nic zdzialac nawet wchodząc w "mój komputer" ani
          eksploratorem windows ani niczym innym!!!
        • bodek Re: Lesson 1: Curriculum Vitae 20.04.04, 23:12
          Niestety, ta płyta była pomyślana jako załącznik do słownika angielsko-
          angielskiego, który z kolei jest przeznaczony dla studentów wszystkich krajów i
          narodowości. Jeśli chcesz mieć słownik angielsko-polski i polsko-angielski
          musisz nabyć np. Leksykonię. Oryginał kosztuje ok. 60 zł, ale niedawno płytka z
          Leksykonia była w PC Formacie oraz w Rzeczypospolitej. W Warszawie przy wejściu
          do stacji metra "Centrum" codziennie jest czynne stoisko z tym dziennikiem, W
          tym stoisku mozna kupić Rzepę i jako bonus dostać płytę CD wg własnego gustu i
          wyboru. Dzisiaj widziałem tam słowniki leksykonii w obie strony.
    • Gość: Kamila Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.acn.waw.pl 20.04.04, 20:12
      Jest super, bardzo mi odpowiada codzienna i niewielka porcja angielskiego.Kilka
      słów do przypomnienia, kilka do nauczenia. Tak trzymać.
    • Gość: iza czy połączenie z idea jest płatne??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 22:22
      Prośba o odpowiedź czy połączenia z idea w celu wysłuchania lekcji jest płatne????
    • Gość: wn zapisywanie na dysk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 23:09
      Gorąco proszę:
      Jeśli ktoś wie jak zapisać odsłuchany tekst na dysk komputera to niech sowie
      jak...
      • bodek Re: zapisywanie na dysk 20.04.04, 23:17
        Gość portalu: wn napisał(a):

> Gorąco proszę:
        > Jeśli ktoś wie jak zapisać odsłuchany tekst na dysk komputera to niech sowie
        > jak...

Są dwie metody. Ja zapisałem audycję radiową na magnetofonie komórki (Nokia
        5510) i później korzystając z programu Cool Edit 96 przepisałem na HDD.

Druga metoda wymaga zainstalowania programu Total Recorder i zapisaniu przy
        jego użyciu. Program wymaga Cracka, ale mozna go znaleźć w sieci.
    • Gość: wn odsłuchiwanie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 23:17
      do tych którzy walczą i nie modą odsłuczać lekcji:
      musicie ŚCIĄGNĄĆ z internetu (z podanej strony) program REAL PLAYER.
      Uwaga: po wejściu na stronę www.real.com przejdźcie na zakładkę "Free player"
      Po ściągnięciu program się sam zainstaluje.
      Teraz gdy wejdziecie na link podany przez GW do odsłuchania lekcji Real Player
      się otworzy i "zacznie gadać"...
      Ale niestety, by słuchać tekst musicie cały czas być podłączeni do internetu -
      program na żywo pobiera nagranie...

PS. Jeśli kogoś uraziłem moim lamerstwem to sorry...
      • Gość: Piotrek Re: odsłuchiwanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 03:33
        > Ale niestety, by słuchać tekst musicie cały czas być podłączeni do internetu -
        >
        > program na żywo pobiera nagranie...
        Ale wystarczy kliknąć prawym klawiszem na linku i go zapisać na dysk.
        • bodek Re: odsłuchiwanie... 21.04.04, 07:01
          Nie wystarczy, bowiem przy próbie odczytania tak zapisanego pliku niezbędne
          będzie połączenie z internetem. RealOnePlayer traktuje ten plik tylko jako
          adres pliku dźwiękowego w sieci.
    • Gość: abc Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.04.04, 08:35
      Czy jest gdzieś polskie tłumaczenie tego tekstu?
      • Gość: Gosc Haniulek Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 21.04.04, 10:38
        No, nie !!! Masz przetlumaczone slowka i zwroty i dalej musisz sam kombinowac.
        Z przetlumaczonym tekstem byloby za latwo, nie sadzisz?
    • Gość: Robsik Sekcja dzwiekowa... IP: 81.210.53.* 21.04.04, 11:05
      ...jest tragiczna! Nie wiem czy to jest celowy element nauki, ale z pewnoscia
      jest to zenujace!
    • Gość: ZielonY Opłaty za połączenie z numerem 509 555 555 IP: *.centertel.pl 21.04.04, 11:44
      Opłata za połączenie z numerem naliczana jest zgodnie z planem taryfowym
      operatora, z którego sieci realizowane jest połączenie. W przypadku abonentów
      sieci Idea połączenie z numerem 509 555 555 jest w pierwszej kolejności
      wliczane w pakiet bezpłatnych minut, potem płatne zgodnie z planem taryfowym.

pzdr
      ZielonY
      osiedle-floriana.w.interia.pl/
    • Gość: olka Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 11:58
      problemem dla mnie okazało się zainstalowanie programu do odtwarzania lekcji.
      może ktoś zechce mi to wytłumaczyć krok po kroku (nie każdy zna angielski w
      takim stopniu żeby zrozumieć instrukcję)
      • Gość: Barbara Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: 213.25.22.* 23.04.04, 21:53
        1. Nacisnij Real Networks /jest na każdej stronie lekcji/
        2.Nacisnij Free Player /jest u góry ekranu /
        3 Nacisnij Free Download
        4.Dalej jak rysunek Powodzenia
    • Gość: nikuś Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: 80.51.235.* 21.04.04, 17:00
      Jakoś nie widzę lekcji drugiej, a mamy już 21.04.2004 (środa), ok. godz.17.00
      Nie wiem, jak mam się uczyć z Gazetą Wyborczą - taką głośną reklamę
      zrobiliście, ale coś mi się wydaje, że nie bardzo można Wam ufać (jak zresztą
      zawsze).
      • Gość: Irka Lekcja nr 2 - to ze środy IP: 62.233.201.* 21.04.04, 23:46
        A kto Ci powiedzial, ze prasie mozna ufac - zupelnie tak samo jak Twojej
        umiejetnosci czytania i poruszania sie po serwisie ;oP
        Ze wstepu wynika, ze lekcja nr 2 to lekcja w kolejny zien i jak sie kliknie w
        srode, to lekcja tam tkwi jak byk - od wtorku wieczorem (tak wynika chociazby z
        daty przy tytule
        ostatnia aktualizacja 20-04-2004 21:01
        Gratulacje dla GW

• Gość: Maniek Re: Lesson 1: Curriculum Vitae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 21:25
      Popieprzona istalacja Real playera!!!
      Już przeszła mi ochota na angielski!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka