Dodaj do ulubionych

czy to prawda??????????????????

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 15:23
dzisiaj w szkole dowiedzialam sie, ze skoro jedna ze szkol pisala najpierw
przyrodniczy test a potem humanistyczny i mieli juz do niego odpowiedzi to
teraz wszyscy gbeda musieli pisac egzamin jeszcze raz...
czy to prawda?
bo jesli tak to ja protestuje !!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Franko Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 15:59
      Ja jestem ZA. To nie jest sprawiedliwe, by jakies niedouki dzieki przeciekom
      mialy dobre wyniki. Jak juz powtarzac to w calej Polsce, bo sam bylem swiadkiem
      jak osoba na dzien przed egzaminem mat-przyr podawala na jednym z czatow
      poprawne odpowiedzi (sprawdzilem - zgadzaly sie). Jestem przeciwny wszelkim
      formom sciagania. Nie mam zamiaru by moje miejsce w liceum zajal jakis imbecyl,
      ktory w zwyczajnych okolicznosciach nie dostalby sie tam za zadne skarby!
      • kabjena Re: czy to prawda?????????????????? 16.05.02, 17:03
        JA CHCIAŁABYM, ZEBY TAK BYŁO I TAK JEST NAKAPOWANE NA JEDNE WROCŁAWSKIE
        GIMNAZJUM WIĘC MOZE COŚ Z TEGO BĘDZIE
        • Gość: kuzyn Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.cvdnet.eu.org 16.05.02, 17:12
          Mnie też obiło się coś o uszy w sprawie wrocławskiego gimnazjum, ale nie bardzo
          w to wierzyłem- teraz sam już nic nie wiem. Ten Torun?
      • Gość: schiza Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 17:03
        Gość portalu: Franko napisał(a):

> Ja jestem ZA. To nie jest sprawiedliwe, by jakies niedouki dzieki przeciekom
        > mialy dobre wyniki. Jak juz powtarzac to w calej Polsce, bo sam bylem swiadkiem
        >
        > jak osoba na dzien przed egzaminem mat-przyr podawala na jednym z czatow
        > poprawne odpowiedzi (sprawdzilem - zgadzaly sie). Jestem przeciwny wszelkim
        > formom sciagania. Nie mam zamiaru by moje miejsce w liceum zajal jakis imbecyl,
        >
        > ktory w zwyczajnych okolicznosciach nie dostalby sie tam za zadne skarby!

no niby tak, ale jak bedziesz pisal drugi raz to moze slabo ci pojdzie oi to ty
        sie nie dostaniesz, a tan niby imbecyl sie douczy i sie i tak dostanie... poza
        tym czy bty mieszkasz w tym miescie co ci co mieli te odpowiedzi? skad wiesz, ze
        oni beda szli do tej skzoly co ty?
        ja jestem przeciwna powtornemu egzaminowi, jesli juz to niech oni sami sobie
        pisza...

• Gość: kuzyn Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.cvdnet.eu.org 16.05.02, 17:18
          S. nie masz racji. Przecież tamci maja napewno gdzieś rodzinę w Polsce. A ten
          kto jest naprawde dobry i tak napisze. Niedouczeni i tak nie nadrobia
          zaległości.
        • Gość: Franko Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 18:48
          Nie mozna tak rozumowac jak ty. Moze i nie mieszkam w tym samym miescie, ale
          nawet u mnie w szkole 2 klasy mialy odpowiedzi przed egzaminem , ktore
          sciagnely z internetu. Wiem, ze moga oni miec lepsze wyniki i wiem, ze beda
          przede mna w kolejce do liceow. I nie mow, ze moga sie oni douczyc, a ja moge
          oblac. Kto umie ten bedzie umial, kto mial jedynie rozwiazania, a w glowie
          pustke, ten na pewno sie nie nauczy do tego stopnia. Takie jest moje
          stanowisko. PS. A ja wiem dlaczego nie chcesz pisac jeszcze raz. Po prostu
          poszlo Ci dobrze. Popatrz na problem jednak z prespektywy sredniaka... dla
          niego kazdy punkt jest wazny, a takie gnojki wypatruja odpowiedzi w necie i
          maja problem z glowy. Troche sprawiedliwosci by sie przydalo.
          • Gość: Ola Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.chello.pl 16.05.02, 18:57
            LUDZIE!!!!!!!!!!!!!!
            DO JUTRA MOŻNA TO ZGŁASZAĆ DO CKE!!!!!!!!! JA NIE BYŁAM ŚWIADKIEM WIĘC
            MOJE "ZEZNANIA" NIEWIELE DADZĄ!!!!!!!! ZRÓBCIE COŚ, ŻEBY CI CO NIE NIE UMIEJĄ,
            A ZNALI PYTANIA NIE ZAJĘLI WASZYCH MIEJSC!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: schiza Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 18:59

> (...) PS. A ja wiem dlaczego nie chcesz pisac jeszcze raz. Po prostu
            > poszlo Ci dobrze. (...)

eee tam, nie masz racji, nie chce pisac, bo po prostu nie po to malo nie padlam z
            nadmiaru stresu, zeby teraz jeszcze raz to przerabiac, a co do tego jak mi
            poszlo, to powiem Tobie szczerze, ze nie wiem, bo wyniki beda w czerwcu :P:P
            egzamin juz raz napisalam i starczy, a ze jacys kretyni juz mieli odpowiedzi to
            trudno...na klasowkach tez przeciez duzo osob sciaga i jakos nie ma powtorek...
            albo po prostu najlepszym wyjsciem byloby to [jak juz pisalam] zeby powtorke
            pisali ci co chca...

• frankoo Re: czy to prawda?????????????????? 16.05.02, 19:06
              Tak byloby najlatwiej, ale nie o to chodzi. Sek tkwi w tym, zeby jeszcze raz
              pisali takze ci ktorzy sciagali, mieli odpowiedzi. Ty jeszcze nie raz bedziesz
              przezywala w zyciu takie nerwy, wiec kolejny egzamin zachartuje twoja dusze.
              Musisz sie do tego moja droga przyzwyczaic, a nie wymiekac przy byle okazji.
              Wiesz juz czego mozesz sie po tescie spodziewac, dlatego nie powinnas miec
              problemow. Ale co ja sie bede... zobaczymy co zadecyduje CKE.
              • Gość: schiza Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 19:10
                frankoo napisał(a):

Ty jeszcze nie raz bedziesz
                > przezywala w zyciu takie nerwy, wiec kolejny egzamin zachartuje twoja dusze.
                > Musisz sie do tego moja droga przyzwyczaic, a nie wymiekac przy byle okazji.

a wiesz, ze stres wyniszcza czlowieka od srodka? moim zdaniem im mniej stresu tym
                lepiej. jesli w CKE jest ktos w miare madry to zadecyduje, ze by pisali tylko ci
                co znali odpowiedzi, a to i tak nie bedzie mialo sensu, bo skoro odp. krazyly po
                czacie to przeciez nikt nie wylapie poszczegolnycg osob...

• frankoo Re: czy to prawda?????????????????? 16.05.02, 19:14
                  I wlasnie w takim wypdaku najskuteczniejszym rozwiazaniem jest powtorzenie
                  calego egzaminu. Jesli chodzi o stres to sa rozne srodki, ktore zmniejszaja
                  jego stopien. Wyobraz sobie mature. Masz zamiar pasc wtedy wyniszczona? Jesli
                  tak sie denerwujesz to moze sie lecz, bo nie jest to normalne. Ja tez sie
                  balem, ale wiem, ze to nie pierwszy i nie ostatni raz.
                  • Gość: schiza Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 16:38
                    frankoo napisał(a):

> I wlasnie w takim wypdaku najskuteczniejszym rozwiazaniem jest powtorzenie
                    > calego egzaminu. Jesli chodzi o stres to sa rozne srodki, ktore zmniejszaja
                    > jego stopien. Wyobraz sobie mature. Masz zamiar pasc wtedy wyniszczona? Jesli
                    > tak sie denerwujesz to moze sie lecz, bo nie jest to normalne. Ja tez sie
                    > balem, ale wiem, ze to nie pierwszy i nie ostatni raz.

ty siem lecz, stres jest bardzo powsze chnym zjawiskiem i to raczej jedo brajk
                    jest nienormalny, a co do matury to tez sie pewnie zestresuje, ale poc o jeszcze
                    dodatkowo mialabym sie stresowac powtorka egzaminu, poza tym podobno maja pisac
                    tylko ci z Torunia, wiec nie ma ocz ym mow ic...

• Gość: Marysia Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.cvdnet.eu.org 16.05.02, 17:08
        Zgadzam sie z Toba Franko! Ja też walczę o miejsce w dobrym liceum.
        • Gość: schiza Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 17:11
          Gość portalu: Marysia napisał(a):

> Zgadzam sie z Toba Franko! Ja też walczę o miejsce w dobrym liceum.

kazdy walczy o dobre liceum, ale jaka masz gwarancje, ze tan powtorny egzamin
          dopsze ci pojdzie ?????????
          • Gość: Marysia Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.cvdnet.eu.org 16.05.02, 17:20
            Schiza, tu chodzi przede wszystkim o czystą grę. Cwaniactwo trzeba zwalczać.
          • Gość: Ola Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.chello.pl 16.05.02, 18:58
            Może i nie pójdzie mi lepiej, ale przynajmniej będzie uczciwie!!!!!!!!!
            • Gość: schiza Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 19:03
              Gość portalu: Ola napisał(a):

> Może i nie pójdzie mi lepiej, ale przynajmniej będzie uczciwie!!!!!!!!!

to bardzo fajnie, ze jeszcze sa ludzie w tym okropnym , kapitalistycznym swiecie,
              jkktorym zalezy na uczciwosci, ale pwmietaj, ze nawet jak bedzie powtorny egzamin
              to co on da? moze nie bedzie tak [chociaz niewiadomo] ze niektorzy beda pisac
              znajac odpowiedzi, ale i tak nauczyciele beda podpowiadac, a uczniowie sciagac...

• frankoo Re: czy to prawda?????????????????? 16.05.02, 19:08
                Znowu jestes w bledzie. Po czyms takim nauczyciele nie beda juz mieli odwagi
                podpowiadac. Poza tym szkoly mozna obstawic ludzmi z kuratorium etc. Jesli ta
                afera ujrzy swiatlo dzienne to nie bedzie takiego nauczyciela, ktory
                powtorzylby swoje naganne zachowanie. Tego mozesz byc pewna.
                • Gość: schiza Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 19:14
                  frankoo napisał(a):

> Znowu jestes w bledzie. Po czyms takim nauczyciele nie beda juz mieli odwagi
                  > podpowiadac. Poza tym szkoly mozna obstawic ludzmi z kuratorium etc.

hehe, dopree, juz ja widze tych ludzi obstawiajacych szkoly, heheh
                  no dpra, zalozmy, ze nauczyciele beda grzeczni i uczciwi, ale sciagania wsrod
                  ucznow nie da sie wyeliminowac...

btw. nie cierpie jak ktos mi mowi, ze moje myyslenie jet bledne... to, ze jest
                  nieco inne, to nie znaczy, ze bledne :P:P

• frankoo Re: czy to prawda?????????????????? 16.05.02, 19:17
                    > hehe, dopree, juz ja widze tych ludzi obstawiajacych szkoly, heheh
                    > no dpra, zalozmy, ze nauczyciele beda grzeczni i uczciwi, ale sciagania wsrod
                    > ucznow nie da sie wyeliminowac...

Moze i sie nie da. Lepsze jednak to niz gotowce z odpowiedziami nieprawdaz?

> btw. nie cierpie jak ktos mi mowi, ze moje myyslenie jet bledne... to, ze jest
                    > nieco inne, to nie znaczy, ze bledne :P:P

Bledne z mojego punktu widzenia... nie wiem jak inni.
      • Gość: Ola Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.chello.pl 16.05.02, 18:51
        Poniższy tekst jest ze strony Onet.pl:
        Doniesienie o przecieku treści gimnazjalnych testów egzaminacyjnych złożyła w
        czwartek do toruńskiej prokuratury Okręgowa Komisja Egzaminacyjna w Gdańsku.
        Dotychczas oficjalnie potwierdzono jeden przypadek.

"Nauczyciel matematyki, członek komisji egzaminacyjnej, stwierdził, że jeden z
        jego uczniów, któremu pomagał w matematyce, dysponował wcześniej tymi samymi
        zadaniami, które znalazły się w testach" - powiedział prokurator Jarosław
        Kosiński. (to tylko fragment - całość w Onecie)

Nie sądzicie, że to okropne? Jeśli sami wiecie o przeciekach i
        innych "niedopatrzeniach" - błagam! piszcie lub dzwońcie do CKE (najlepiej do
        jutra)!!!!
      • Gość: anka_z Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.lubartow.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 14:48
        Jestem z małego miasta- są tylko 2 gimnazja. Ja chodzę to tego z numerem
        pierwszym. wczoraj dowiedziałam się od koleżanki z 2-ki że test humanistyczny
        został już w poniedziałek wyniesiony ze szkoły i uczniowie ze znajomościami
        napisali go na 45-50pkt. Dlatego uważam że powinniśmy pisać testy jeszcze raz
        (mimo że te poszły mi bardzo dobrze), ale tym razem sprawiedliwie i bez
        przecieków. Każdy powinien mieć równe szanse!!!!!!!!!!
    • Gość: schiza Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 17:15
      ewentualnie mogloby byc tak, zeby pisali ci co chca pisac drugi raz, a;e bez
      przesady, najsprawiedliwiej by bylo tamtym dac jakis trudny, zeby na drugi raz
      nie sciagali ;P;P
      • Gość: Marysia Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.cvdnet.eu.org 16.05.02, 17:23
        Można też wziąć pod uwagę tylko część humanistyczną.
        • Gość: Kret Re: czy to prawda???????? -mam nadiezje ze nie.... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 17:25
          Tzn. Zeby sprawdzali tylko humanistyczna?
          • Gość: schiza Re: czy to prawda???????? -mam nadiezje ze nie.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 17:27
            Gość portalu: Kret napisał(a):

> Tzn. Zeby sprawdzali tylko humanistyczna?

chyba chodzilo o to, zeby [pisac tylko humanistyczna...

• gosiak? Re: czy to prawda?????????????????? 17.05.02, 19:48
          tak,ale przecieki były z obydwu części.Powinni powtórzyć obydwie i to
          powszechnie,bez żadnych kto chce.Bo pomyślcie,jak będzie pisał kto chce,to ja
          już widzę,jak ci,co teraz zrzynali,będą się rwać rękami i nogami...
      • Gość: Kret Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 17:23
        Tylko ze wszystkich nie wyłapiesz.....
        • Gość: schiza Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 17:32
          Gość portalu: Kret napisał(a):

> Tylko ze wszystkich nie wyłapiesz.....

wlasnie, na pewno cala masa osob sciagala, nawet moja kolezanka powiedziala mi
          dzis, ze od kogos sciagala i w ogole wszyscy prawie sciagali, ale coz, tak juz
          jest, a powtorke to niech sobie pisza nawyzej ci z wroclawia bo oni to juz
          nparw=awde przeholowali...
          • Gość: Ola Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.chello.pl 16.05.02, 19:01
            Nie tylko Ci z Wrocławia mieli pytania, ale one były na czacie!!!!!!!! (A czat
            raczej nie krąży tylko po Wrocławiu!!!!!!!!!!!!!!!!!)
            • Gość: schiza Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 19:06
              Gość portalu: Ola napisał(a):

> Nie tylko Ci z Wrocławia mieli pytania, ale one były na czacie!!!!!!!! (A czat
              > raczej nie krąży tylko po Wrocławiu!!!!!!!!!!!!!!!!!)

a jaka masz gwarancje, ze sytuacja sie nie powtorzy? a jesliby sie powtorzyla? i
              znowu odp. krazylyby po czacie? jest taie arabskie przyslowie : " co zdarzylo
              sie raz moze niezdarzyc sie juz nigdy., ale to co zdarzylo sie dwa razy napewno
              zdarzy sie i trzec raz"...
              • frankoo Re: czy to prawda?????????????????? 16.05.02, 19:12
                Nie przesądzaj. Mozna podjac o wiele wieksze srodki bezpieczenstwa niz to mialo
                miejsce. Wszystko da sie zrobic - trzeba tylko chciec. CKE niestety nie wyglada
                na kogos kto chce. Pomozmy im podjac decyzje.
                • Gość: Ktosia Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 21:30
                  Ogladaliscie "Wiadomosci"? Mowili tam, ze powtarzanie dla calej Polski jest
                  niemozliwe, ewentualnie zrobia cos z Toruniem i okolicami.
                  • Gość: Franko Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 23:16
                    Paranoja! Przeciez jest internet i to glownie on byl srodkiem przekazu pytan i
                    odpowiedzi. Zyjemy w panstwie nieprawosci. Nie lubie Polski.
                    • Gość: schiza Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 16:34

> Paranoja! Przeciez jest internet i to glownie on byl srodkiem przekazu pytan i
                      > odpowiedzi. Zyjemy w panstwie nieprawosci. Nie lubie Polski.

heh, a pokaz mi kogos kto ja lubi...:P:P
                      • Gość: km kocham Polskę IP: *.wawpie.ext.ids.pl 17.05.02, 20:08
                        Rozumiem Wasze emocje.
                        Włączam się do tej wymiany zdań, aby Wam powiedzieć, że KOCHAM POLSKĘ, mimo, że
                        nie akceptuję wszystkiego co się w niej dzieje.
                        Jestem dyrektorem LXVII Liceum Ogólnokształcącego w Warszawie i dlatego właśnie
                        pracuję w szkole, że chcę w ten sposób służyć mojej Ojczyźnie i kolejnemu
                        pokoleniu moich rodaków.
                        W mojej szkole wszyscy absolwenci wybrali Nową Maturę i to oni sami na tym
                        forum podkreślali, że pisali ją uczciwie.
                        Wszystkich gimnazjalistów, którzy martwią się tym ,że inni na egzaminie
                        ściągali, lub znali wcześniej odpowiedzi pragnę spróbować pocieszyć - mnie też
                        takie patologiczne zachowania sie nie podobają.
                        Myślę, że mimo wielu trudności warto wierzyć w zwycięstwo DOBRA i żyć uczciwie,
                        niezależnie od tego jak żyją inni na około.
                        Pozdrawiam serdecznie
                        Krzysztof Mirowski
                        dyrektor LXVII LO Warszawa
                        dyrmir@ids.pl
                • Gość: schiza Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 16:32
                  frankoo napisał(a):

> Nie przesądzaj. Mozna podjac o wiele wieksze srodki bezpieczenstwa niz to mialo
                  >
                  > miejsce. Wszystko da sie zrobic - trzeba tylko chciec. CKE niestety nie wyglada
                  >
                  > na kogos kto chce. (...)

wlasnie oni nic nie moga zrobic i nawet jesli przeciekow nie bedzie to wszyscy
                  beda sciagac i pisanie powtorne byloby bez sensu

• Gość: kabia a co we wrocku? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 16:22
              a co we wrocku zrobili??
    • Gość: Hubert Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 21:33
      To skandal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Jak tak można!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Ja tu się uczę do egzaminu a tu takie jaja!!!!
      Protestuje!Albo piszemy jeszcze raz albo w ryja!
      • Gość: cama Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.lubin.dialog.net.pl 17.05.02, 00:02
        ja chce pisac jeszcze raz - chociażby dlatego, że mi słabo poszło. Może za
        drugim razem jakos mi sie uda hihi
        • Gość: ssylvia1 Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.lubartow.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 15:15
          U mnie w szkole nauczyciele pozwalali ściągać. Wcale nie zwracali na to uwagi.
          czasami niektórzy bardzo przesadzali...
          Wszystko wydawałoby sie OK gdyby nie to że ja miałam pecha i siedziałam kolo
          uczniów, którzy wymagali mojej pomocy a ja w zamian za nią nie dostałam nic,
          nie miałam możliwości nawet sprawdzić z nimi odpowiedzi.
          PO wyjściu z egzmainu byłam nawet zadowolona, ale... moje koleżanki i koledzy
          trafili lepiej niz ja (miałam pecha kiedy losowałam numerki...:-((( ).
          Większość osób u mnie w szkole zaliczy testy na prawie 100 pkt. Dlaczego?? Nie
          dlatego że po prostu są dobrzy ale dlatego że dobrze siedzieli. Koleżanka mi
          opowiadała: ,,ja robiłam matmę , przede mną siedział X i robiłą fizę a za mną Y
          robiła chemię i biologię"- podobnych wypowiedzi słyszałam kilka... Dodajmy
          jeszcze że miedzy tymi osobami siedzieli ludzie którzy ledwo liczą do
          dziesięciu- skorzystali i wybiorą taką szkołę i taką klasę jaką zechcą. Bo bedą
          mieć odpowiednią ilość pkt.
          Pocieszałam się tym, że nawet jeśli nie wyszedł mi egzamin to napewno oceny za
          świadectwo sporo mi pomogą. niestety dzisiaj koleżanka podcięła mi skrzydła i
          powiedziała że za świadectwo możemy dostać tylko tyle pkt ile zdobyliśmy za oba
          testy łaczenie....
          W takiej sytuacji jak ja jest wiele osób
          Uważam że egzmaminy powinny być powtarzane, ale tym razem wszyscy powinni pisać
          uczciwie. Szanse każdy powinien mieć takie same!!! I komisje spoza szkoły
          również powinny być wszędzie!!!!!!
          • Gość: Asia_71 Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.02, 16:30
            Ja jak coś to chce poprawiać polski a nie matme...! matma była spox.... moim
            zdaniem porawiać powinni Ci tam w Toruniu i tyle.... a we Wrocławiu nie..! ja
            nie chce pisać jeszcze raz... nie mówie że to taki wielki stres... w sumie
            mogłabym pisać jeszcze raz ale mi sie nie chce...!
      • Gość: schiza Re: czy to prawda?????????????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 16:29
        Gość portalu: Hubert napisał(a):

> To skandal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        > Jak tak można!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        > Ja tu się uczę do egzaminu a tu takie jaja!!!!
        > Protestuje!Albo piszemy jeszcze raz albo w ryja!

hehe, w ryja, w ryja, tylko komu? :):)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka