Dodaj do ulubionych

Mokotowska

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.02, 13:52
I ci panie dyrektorze (km) ???? jak przebiega rekrutacja w pańskiej
szkole ?????? prosze sie z nami podzielić swoimi uwagami/wnioskami/
refleksjami !!!!!!!!

P.S: List ten nie ma charakteru sarkastycznego !!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: neuro Re: Mokotowska IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 16:18
      Musze stwierdzic ze rekrutacja w 67 lo jest bardzo dobrze zorganizowana.
      Dzisiaj ok. 15 zadzwonila do mnie pani sekretarka i poinformowala, ze bede
      przyjety jesli tylko zloze swiadectwo w odpowiednich godzinach, a bylem na 47
      pozycji na liscie rezerwowej, wiec wydaje mi sie ze idzie im sprawnie.
      Gratuluje!
      • tmp1 Re: Mokotowska 02.07.02, 17:17
        Gość portalu: neuro napisał(a):

> Dzisiaj ok. 15 zadzwonila do mnie pani sekretarka i poinformowala, ze bede
        > przyjety jesli tylko zloze swiadectwo w odpowiednich godzinach, a bylem na 47
        > pozycji na liscie rezerwowej, wiec wydaje mi sie ze idzie im sprawnie.

A ja Tobie gratuluję!
        Podaj tylko ile miałeś punktów.
        A jeśli chodzi o 67 LO to jest to nie tyle bardzo dobra organizacja ile spryt -
        podbierają bardzo dobrych uczniów którzy jeszcze zostali na rynku. Innym,
        bardziej ociężałym liceom, pozostaną średniacy.

Obserwator

Belfer

• Gość: neuro Re: Mokotowska IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 17:36
          Dziekuje bardzo :)
          Mialem 149 pkt, brak FC. Bardzo sie ciesze oczywiscie, jutro jade odebrac
          swiadectwo z innej szkoly i zlozyc do 67 LO. Jeszcez tylko zobacze czy kumpel
          sie dostanie. Powodzenia wszystkim jeszcze niepewnym!
          3majcie sie
          neuromencer
    • Gość: DOIK Re: Mokotowska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.02, 19:31
      Jak leci miało być soooooooooooooory....
      Ale odp. Pana dyrektora ciągle nie widać.....
    • Gość: km Re: Mokotowska IP: *.wawpie.ext.ids.pl 02.07.02, 21:48
      Do chwili obecnej wybór LXVII LO potwierdziło 42 kandydatów (złożyli w szkole
      oryginały dokumentów).
      30 z nich to osoby z listy podstawowej - oznacza to, że połowa z 60 osób
      zakwalifikowanych do przyjęcia potwierdziła wybór naszej szkoły, reszta wybrała
      inne szkoły. Można się było tego spodziewać (kilka dni temu gdzieś już o takiej
      skali wymierania (50%) pisałem na tym forum. Z wyrywkowych rozmów wynika, że
      jedna z kandydatek została zakwalifikowana aż do 10 szkół.
      Już w poniedziałek koło południa po otrzymnaniu od kandydatów pierwszych
      informacji o rezygnacjach "uaktywniliśmy " listę rezerwową. Dzięki wykonaniu
      serii telefonów do tych z listy zakwalifikowanych do naszej szkoły, którzy nie
      potwierdzili wyboru i nie zgłosili rezygnacji uporządkowaliśmy listę - jeszcze
      tylko 1 osoba się waha. Przyjmowanie kandydatów z listy rezerwowej trwa pełną
      parą. Wielu kandydatów z listy rezerwowej już wybrało inne szkoły i nie
      korzysta z możliwości przyjęcia do LXVII LO. Częśc oczywiście reaguje
      spontaniczą radością. Obecnie propozycje przyjęcia otrzymali kandydaci z listy
      rezerwowej do nr 60. Jeżeli do godz. 11.00 nie dostarczą dokumentów to zostanie
      zawiadomiona kolejna grupa.
      Osobom krytykujacym naszą aktywność rekrutacyjną polecam dalsze narzekanie na
      oświatę i że nic się nie da zrobić, a następnie totalną krytykę systemu
      rekrutacji (winne są kopie), w wyniku którego w ich szkołach we wrześniu
      pozostaną wolne miejsca.
      Pozdrawiam serdecznie (jeszcze ze szkoły)
      Krzysztof Mirowski
      dyrektor LXVII LO Warszawa
      dyrmir@ids.pl
      • tmp1 Re: Mokotowska 02.07.02, 22:12
        Gość portalu: km napisał(a):

> Osobom krytykujacym naszą aktywność rekrutacyjną polecam dalsze narzekanie na
        > oświatę i że nic się nie da zrobić, a następnie totalną krytykę systemu
        > rekrutacji (winne są kopie), w wyniku którego w ich szkołach we wrześniu
        > pozostaną wolne miejsca.

Nie wiem czy Pan Dyrektor do mnie pije. Jeśli nie, to prosze zignorować.

Ja nie krytykuję, ja tylko analizuję i oceniam.
        Mi się to podoba co robicie - obie strony są zadowolone. A o to przecież chodzi.

THIS IS MARKET!

(oczywiście nie w sensie pieniędzy, tylko bardziej abstrakcyjnie)

Tak trzymać!

Pozdrawiam (naprawdę i szczerze)

Obserwator

Belfer
      • jota2 Re: Mokotowska 03.07.02, 11:01
        Czy 50%-towa skala wymierania dotyczy także listy rezerwowej?
        Ile otrzymał pan deklaracji kandydatów z listy rezerwowej?
        • Gość: km Re: Mokotowska IP: *.wawpie.ext.ids.pl 03.07.02, 14:18
          Po pierwsze przepraszam za literówkę. Miało być WYBIERANIA !!!
          W LXVII LO kandydaci z listy rezerwowej (uszeregowanej w/g punktów) byli
          zobligowani do 2 lipca do potwierdzenia na piśmie chęci "pozostawania w
          rezerwie". Oczywiście uczynili to nie wszyscy: niektórzy pewnie byli zadowoleni
          z innej szkoły, do której zostali zakwalifikowani; inni być może nie doczytali
          odpowiedniego punktu z harmonogramu rekrutacji (lub zapomnieli o nim wobec
          licznych przeżyć) - mimo, że wszyscy kandydaci w momencie składania podań
          otrzymali powielony "wyciąg" obejmujący najważniejsze postanowienia regulaminu;
          niektórzy być może nie wierzyli w swoje szanse. Nastąpiła weryfikacja listy
          rezerwowej.
          Ponieważ jak już poprzednio napisałem około 50% kandydatów z listy
          zakwalifikowanych do przyjęcia zrezygnowało więc ze "zweryfikowanej listy
          rezerwowej" zostały przyjęte 32 osoby.
          W dniu dzisiejszym zaobserwowaliśmy już ruch odwrotny: 3 osoby wycofały
          oryginały dokumentów w związku z pojawieniem się możliwości przyjęcia do innej
          szkoły. Może się okazać, że w najbilższych dniach kolejne osoby postąpią
          podobnie. Mamy dostatecznie wielu kandydatów na liście rezerwowej i nie
          obawiamy się takiej sytuacji.
          Pozdrawiam serdecznie
          Krzysztof Mirowski
          dyrmir@ids.pl
          • Gość: DOIK Re: Mokotowska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 15:04
            Panie dyrektorze kiedy zweryfikowana lista przyjętych na stronie int. ??????
            • Gość: DOIK Re: Mokotowska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 18:52
              A odpowiedzi nadal nie widać.....
      • Gość: magim Re: Mokotowska IP: *.radio.com.pl 03.07.02, 19:05
        Panie Dyrektorze
        A może zbyt wysokie wymagania dotyczące znajomości j.angielskiego wystraszyły
        część kandydatów zakwalifikowanych do przyjęcia do 67 LO ?
        Właśnie z tego powodu mój syn nie złożył dokumentów do Pana szkoły.W szkole
        podstawowej, a później w gimnazjum uczył się j. niemieckiego. Dodatkowe zajęcia
        z j.angielskiego, na które uczęszczał nie były niestety najlepsze.
        Nie wyjeżdżamy za granicę. Tak więc jego poziom znajomości angielskiego nie
        jest zbyt wysoki.Syn miał doskonałe wyniki z egz. gim (97 p.), świetne
        świadectwo (średnia 5,5), wyróznienia w konkursach przedmiotowych. Bez problemu
        dostał się do 5 renomowanych liceów. Na Mokotowską nie składał dokumentów. Bał
        się, że przy tak wysoko postawionej poprzeczce z angielskiego nie da rady.
        Może warto więc na przyszłośc pomyśleć o większym zróznicowaniu poziomów
        jęz.angielskiego.Niech zdolna młodzież, która z różnych względów nie mogła
        nauczyć się tego języka, w Pana szkole będzie miała tę możliwość.
        Myślę,że całkiem spora część kandydatów, która dostała się do 67Lo w "pierwszym
        podejściu" mogła wycofać się właśnie z tego powodu.
        Łączę pozdrowienia
        Mama byłego gimnazjalisty
        • Gość: neuro Re: Mokotowska IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 19:30
          Ja np. sie tym nie przerazilem, wrecz przeciwnie, przy wysokim poziomie trzeba
          bedzie sie nauczyc oraz beda wieksze mozliwosci. Mimo ze nie znam jez. ang na
          strasznie wysokim poziome zdecydowalem sie na te szkole...
          neuromencer
          • Gość: DOIK Re: Mokotowska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 19:54
            Jeżeli nie zaliczysz testu na wejście to mogą cie nawet usunąć ze szkoły. test
            będzie pewnie na poziomie FC....
            • Gość: neuro Re: Mokotowska IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 20:00
              Cos tam z tego angola umiem :), napewno nie na poziomie FC, ale bedzie dobrze,
              a i tak zawsze mozna sie douczyc, jak ktos chce to moze. Poczekamy zobaczymy :)
              Trzeba byc optymista :)
              neuromencer
              • Gość: DOIK Re: Mokotowska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 20:15
                A niemiecki ?????
            • Gość: km Re: Mokotowska IP: *.kra.warszawa.supermedia.pl 03.07.02, 22:33
              DOIK - proszę bez straszenia i bez plotek!!!
              Prawda o językach w LXVII LO jest następująca:
              Na początku września zostaną przeprowadzone testy "rozpoziomowujące" z języka
              angielskiego (utworzymy trzy równoległe grupy, wszystkie po 6 godzin tygodniowo
              opoziomie odpowiednim do możliwości grupy) i z języka niemieckiego (również
              trzy grupy, po 3 godziny). Nikogo po tych testach nie wyrzucimy.
              W przypadku języka niemieckiego jedna z grup będzie startowała od absolutnego
              zera (dla kandydatów, którzy nie uczyli się ani trochę tego języka), druga dla
              tych co trochę "liznęli", a trzecia dla najlepszych (poziom startu wyznaczą
              umiejętności w tej grupie).
              Natomiast w przypadku angielskiego nie przewidujemy grupy zerowej -
              wielokrotnie informowaliśmy o tym kandydatów. Jeżeli do szkoły została przyjęta
              osoba, która po angielsku potrafi sie tylo przywitać ("hello") - to sobie nie
              da rady i jedynie w tak skrajnych przypadkach będziemy rozmawiali z kandydatami
              i rodzicami po teście ...
              Nie wydaje mi się, aby przyczyną rezygnacji z LXVII LO był zbyt wysoki poziom
              wymagań z języka angielskiego. Wśród tych, którzy potwierdzili wybór naszej
              szkoły jest tylko ok. 20 osób z certyfikatami, a wielu kandydatów posiadających
              certyfikaty wybrało inne szkoły z powodów sobie tylko znanych.
              Pozdrawiam serdecznie
              Krzysztof Mirowski
              dyrmir@ids.pl
              • Gość: neuro Re: Mokotowska IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 23:01
                Nie ma co zastraszac, nie do takich osob naleze :)
                Co do niemieckiego to uczylem sie, ale chcialbym zaczac od zera, poniewaz znam
                pewne "bardziej zaawansowane" (w porownaniu do podstaw :D) zagadnienia, ale
                brakuej mi podstaw. Niestety przez 2 pierwsze lata nauczyciel niczego nas nie
                nauczyl.
                Panie dyrektorze, chyba taka opcja wchodzi w rachube?
                neuromencer
            • Gość: Monia Re: Mokotowska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 23:39
              Bzdura na kółkach!!! Przecież tam nie chodzisz, skąd wiesz? Moja siostrzenica
              tam chodzi i dopiero w 2 klasie zdała fersta. I co?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka