Dodaj do ulubionych

do wszystkich idiotow, co chca isc do tej szkoly..

IP: *.aster.pl 20.05.05, 21:02
widze coraz wieksze zainteresowanie naszym liceum w internecie.LUDZIE!!
powariowaliscie??!! wiem,ze uczy sie tu wiecej niz w gimnazjum,ale to co sie
dzieje w reytanie to naprawde paranoja... to jedna z najbardziej kujonskich
szkol jakie znam...jest grupka osob ktora zlewa wszystko i imprezuje,ale
wiekszosc po prostu kuje sie dniami i nocami... nie ma ani chwili wolnego
czasu, wieczorne wyjscia z przyjaciolmi?? zapomijcie...
Obserwuj wątek
    • Gość: zainteresowany reytan - podobno kicha IP: *.aster.pl 20.05.05, 21:17
      ja nie chodze do reytana, jestem dopiero w 2 gimnazjum,ale mam sporo starszych
      znajomych.z tego co slyszalem reytan cieszy sie zla slawa.sporo osob sie z
      tamtad wynosilo do innych szkol. po prostu nie wyrabialo... nie wiem czy to
      prawda,ale takie zalyszalem opinie.robcie co chcecie, ale ja bym do reytana za
      chiny nie poszedl!!!!
    • Gość: kaska Re: do wszystkich idiotow, co chca isc do tej szk IP: *.aster.pl 20.05.05, 21:42
      ja skonczylam ta skzole 5 lat temu.za moich czasow byla calkiem niezla ,ale
      teraz slyszalam ze zeszla na psy.szczegolnie niski poziom jest klas
      humanistycznych.biologia, chemia to jeszcze przejdzie, ale reszta to zenada. po
      zmianie dyrekcji to juz w ogole liceum traci fason.
    • Gość: wyrocznia:) Re: do wszystkich idiotow, co chca isc do tej szk IP: *.aster.pl 20.05.05, 22:06
      ja zlozylam do reytana na pierwszym miejscu. dalej mam miedzy innymi hoffmanowa
      i frycza.ale teraz czytam tyle niemilych rzeczy o tej szkole,ze mi sie wlos na
      glowie jezy. chyba 14 zmieniam kolejnosc. nie wiem czy ktos z kandydatow
      zwiedzal szkole? ja z kumplem bylam tak dwa tygodnie temu, niestety podczas
      maturek (pozdro dla wszystkich maturzystow:)) i ogladalismy "wnetrza". szkola
      duza, przygnebiajaca i taka..nieprzyjazna. ale slyszlaam dosc duzo dobrego i
      klasy mi bardzo pasowaly (zwlaszcza ekonomiczna i europejska bo wybieram sie na
      ekonomie:P).ale teraz to sie powaznie zastanawiam. piszcie co sadzicie.POMOCY!!
      • Gość: Kuba Re: do wyroczni IP: 62.233.197.* 21.05.05, 09:15
        Przecież Frycz i Hoffmanowa to dużo lepsze szkoły, z dobrym poziomem i lepszą
        atmosferą. Naprawdę nie wiem dlaczego na I miejscu masz Reytana, ja na Twoim
        miejscu zmieniłbym natychmiast.
    • Gość: licealistka Re: do wszystkich idiotow, co chca isc do tej szk IP: *.aster.pl 20.05.05, 22:17
      jak dobrze,ze ja mam z tym swiety spokoj! jestem sobie w sobieskim i nie musze
      sie martwic o szkoly.ale chcialabym pomoc jakos moze mlodszym kolegom:D.
      sluchajcie, jak ja wybieralam szkole reytan w ogole nie wchodzil w gre. ta
      szkola ma koszmarna opinie, a najgorsza to chyba nie sam poziom czy ludzie, lae
      grono pedagogiczne.wiecie...takie obiegowe historie, kto kogo oblal, kto kogo
      zgnoil itepe. ehh..jak na moj gust to beda koszmarne trzy lata dzieciaki,ale
      jak chcecie;] jezeli mialabym cos polecic to na pewno mickiewicz jest szkola z
      klasa tak samo jak kochanowski. po prostu naucyzciele sa w porzadku do
      uczniow,uczniowie w stosunku do siebie. jesli chodzi o wyzsze rankingowo
      szkoly, bo pewnie "ci z reytana" szukaja czegos w pierwszej 10 to kujonkom
      proponuje lelewela.siostrzyczka cioteczna tam sie uczy od 2 lat i jest happy.
    • Gość: obronca Re: do wszystkich idiotow, co chca isc do tej szk IP: *.aster.pl 20.05.05, 22:21
      przestancie;/robicie ludziom sieczke z mozgu.skoro juz zlozyli to niech ida
      gdzie chcieli.raz kozom (czy tam w tym wypadku baranom) smierc. ja od siebie
      nic nie dodam, bo po co. czytajcie co jest wyzej i sie sami zastanowicie czy
      ludzie pisaliby jakies wyssane z palca historie., ja nic nie dodam na temat
      reytana. ale wiecie, zawsze moglo byc gorazej - tak na pocieszenie, rej to
      szkola samobojcow!
      • Gość: Gabri Re: do wszystkich idiotow, co chca isc do tej szk IP: *.primus.org.pl / 148.81.188.* 15.06.05, 11:41
        Ja chcialem tylko dodac, ze jak pisałem testy do gim. w reytanie to wchodziło
        do nas do sali dużo różnych gości (wyglądali na liceum) i uwierzcie mi: w ogóle
        ni wyglądali na kujonów!!!!!! w ogóle atmosera w tej szkole SUUUUUPER!!!1
    • Gość: Michal S. Re: do wszystkich idiotow, co chca isc do tej szk IP: *.aster.pl 21.05.05, 10:17
      Dokladnie Frycz i Hoffmanowa to duzo lepsze szkoly. Radze pozmieniac jak
      najszybciej sie da. Nie dosc ze lepsza atmosfera to jeszcze duzo lepszy poziom.
      Zmieniajcie!!
    • gdabski Re: do wszystkich ludzi, ktorzy chca isc do tej 21.05.05, 15:58
      W ogóle nie wiem czy jest sens podbijać wątek, w którym *.aster.pl rozmawia
      prawie wyłącznie z *.aster.pl (to samo się tyczy wątku równoległego), ale czuję
      obowiązek jakoś się ustosunkować.

>jest grupka osob ktora zlewa wszystko i imprezuje
      Wiesz, jeśli stawiasz taką postawę za wzór, to nie mamy o czym mówić. To raczej
      ty jesteś w nieodpowiednim miejscu. Kto uważa imprezowanie za swój cel, niech
      puka do innych drzwi.

Reytan to zapewne nie jest już ta szkoła, co kiedyś. Ludzie odchodzą, nastąpiły
      duże zmiany w kadrze, stary dyrektor niestety zrezygnował. Nie oznacza to
      jednak, że ktoś, komu faktycznie zależy, miałby sobie nie poradzić. Czytając
      wypowiedzi na forum matura, setki osób narzekających na zbyt wysoki poziom,
      cieszę się, że w mojej szkole padło na lekcjach wszystko, co wiedzieć
      powinienem. Że zyskałem wiele czasu mogąc uczyć się z zeszytów i otrzymanych od
      nauczycieli materiałów.
      Ktoś tu pisał, że najniższy poziom jest w klasach humanistycznych. W ostatnich
      latach było tak trzeba było mieć najmniej punktów rekrutacyjnych. W tym roku
      takiej klasy już się nie tworzy. Ktoś wyciąga wnioski. I dobrze, zresztą
      historycznie Reytan nie jest szkołą o profilu humanistycznym.
      Kadra. "Sto lat w Reytanie życzy grono pedagogiczne" - taki dwuznaczny napis
      znajduje się przy bramie szkoły. W rzeczywistości nikogo nie chcą tak długo
      znać. W mojej klasie jedyne egzaminy poprawkowe trafiły się po pierwszym roku.
      Jeden z poprawiających końcoworoczne ndst z matmy stał się zresztą potem jednym
      z lepszych z tego przedmiotu, bo mu zaczęło zależeć na studiach. Nauczyciele są,
      jak wszędzie, lepsi i gorsi. Niektórych, szczególnie językowców, usprawiedliwia
      nieco postawa uczniów (ludzie, naprawdę można posuwać się do przodu, tylko
      potrzeba minimum zaangażowania na lekcji - to się tyczy zresztą innych
      przedmiotów - jeśli wyznajesz zasadę, że skoro każą ci chodzić do szkoły, to
      zrobisz wszystko, by nic na tym nie skorzystać, również radzę wybrać się pod
      inny adres). Są jednak i tacy, którzy poświęcają swój własny czas, by
      organizować fakultety i dopilnować, żeby wszyscy byli przygotowani do matur.

Rozpisałem się strasznie, ale jak mawiał poprzedni dyrektor 'nic to'. Przytoczę
      jeszcze pewną anegdotę, która opowiada o traktowaniu obiegowych opinii.
      Gdzieś w drugiej klasie liceum psycholog szkolny zrobił nam testy, na podstawie
      których można było później odbyć z nim rozmowę na temat swoich planów związanych
      ze studiami i dalszym życiem. W czasie mojej rozmowy padło z moich ust
      stwierdzenie, że rozważam między innymi studia w SGH. Psycholog opierając się na
      tym teście odpowiedziała, że odradza mi to rozwiązanie, bo "tam jest zła
      atmosfera i wyścig szczurów". Na co ja odpowiedziałem tak: "a wie Pani, że w
      Reytanie uczniowie często popełniają samobójstwa?", bo takie opinie krążyły,
      kiedy wybierałem liceum. Wątek rozmowy nie był już kontynuowany.

/Gdabski, absolwent VI LO im. T. Reytana w Warszawie AD 2005
      • Gość: evelka Re: do wszystkich ludzi, ktorzy chca isc do tej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 17:34
        I w końcu ktoś powiedział coś mądrego. Popieram takie osoby, jak powyżej. Nie
        słuchajcie plotkarzy, tylko tych którzy ukończyly tę szkołę lub jeszcze się w
        niej uczą!!!
        • Gość: matura Reytan 2005 Re: do wszystkich ludzi, ktorzy chca isc do tej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 11:30
          Równiez skonczylem Reytana w tym roku. Rozsmieszyli mnie ludzie, ktorzy
          wypisuja bzdury o wyscigu szczurów, zakuwaniu itp. Nie zwracajcie uwagi na
          takie opinie, bo to plotki i kłamstwa. Jesli ktos chce sie uczyc, to z
          Reytanem zajdzie naprawde daleko. Gdabski, z ktorej jestes klasy? pozdrawiam:)
          absolwent z 3/4
          • gdabski Re: do wszystkich ludzi, ktorzy chca isc do tej 17.06.05, 14:38
            Trzy trzy

/Gdabski
        • Gość: 100%reytaniak Re: do wszystkich ludzi, ktorzy chca isc do tej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 19:01
          widocznie ci ktorzy obsmarowuja te szkole kompletnie nic nie wiedza o tej
          zajefajnej szkole.To ze nauczyciele wymagaja to chyba oczywiste,jesli chodzi
          sie do renomowanej szkoly.Chyba glownie chodzimy do budy by czegos sie nauczyc
          nie?Poziom tutaj jest naprawde znosny.Jestem w 1 licealnej i nie dostrzegam w
          klasie zadnego kujona(chyba trafilem na wyjatkowo uzdolniony rocznik)Osobiscie
          nigdy nie siadam nad praca domowa dluzej niz 1h(no dobra czasami1,5h) a ja nie
          jestem jakis super uzdolniony czy cos takiego...To ze ktos napisal ze frycz
          (mialem go na 3 miejscu i bym sie spokojnie dostal) i hoffmanowa(o ile sie
          dostaniecie) maja wyzszy poziom to BZDURA,to wszystko zalezy jak sie uczniowie
          przykladaja sie do nauki.Ogolnie do reytana chodza uzdolniona mlodziez.Nie
          sluchajcie cieniasow i maja uraz do tejze fajnej szkolki.Na pewno nie pozaluja
          ci ktorzy sie dostana
          • Gość: Mała czarna Reytan? To najfajniejsza szkoła !!! IP: *.aster.pl 05.05.06, 22:32
            Yhy. Popieram w 100%
            Reytan is the best :D
            Zapraszamy do naszej szkółki;)
            P.S.To nie była reklama,jakoś tak wyszło.
    • Gość: nati Re: do wszystkich idiotow, co chca isc do tej szk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 16:15
      a czy ktos w tym roku wybiera sie na hoffmanowa do 11liceum??? fajnie tam jest?
      ja sie zamierzam tam kierowac na humana ale nie wiem..........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka