Dodaj do ulubionych

Twarda czy Kajakowa ? Które gimnazjum wybrać ?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.06.05, 08:03
Cześć w tym roku kończe 6 klasę . Niestety nie dostałam się do klasy
dwujęzycznej na Twardej wprawdzie mam szanse dostać się do ogólnej choć i tak
i tak chce nauczyć się niemieckiego . Złożyłam też podanie na kajakową
(gimnazjum nr 91 ) do klasy językowej (niemiecko-angielskiej) . Proszę
pomóżcie mi bo sama się w ty wszystkim pogubiłam :( .
Obserwuj wątek
    • Gość: Fizyk Twarda jest zawsze(!) lepsza!!! IP: 213.241.34.* 14.06.05, 09:32
      • Gość: Gaga Re: Twarda jest zawsze(!) lepsza!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.06.05, 15:09
        Siema!!! Chodze na Twardą i ci ją polecam!!! ;) mówię Ci...!!!
        Pozdro :*
        • Gość: Blue Re: Twarda jest zawsze(!) lepsza!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.06.05, 18:59
          Gaga ma pytanie ile macie godzin języków tygodniowo ?
          • Gość: Gaga Re: Twarda jest zawsze(!) lepsza!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.06.05, 20:59
            Więc... jestem w klasie ogólnej, akurat jest w tej kalsie gdzie połowa sie uczy
            niemca a połowa francuskiego... ale godzin jest tyle samo:) 3 godziny anglika i
            dwie francuskiego/ niemca :) POzdrawiam i odpowiem na jeszcze jakies pytania
            nt. mojej szkółki :)
            • Gość: Blue do Gagi Re: Twarda jest zawsze(!) lepsza!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.06.05, 08:04
              Słuchaj a jaka jest wogóle atmosfera . Czy tak zwany wyścig szczurów czy po
              prostu jest tu całkiem fajnie i przyjemnie . A pozatym jeżeli masz gg to
              byłabym wdzięczna gdybyś do mnie napisała 6361506
              • Gość: Belfer A co to jest wyścig szczurów????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 08:27
                • Gość: Blue do Belfera Re: A co to jest wyścig szczurów????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.06.05, 08:44
                  Wyścig szczurów jest to coś takiego gdy każdy uczeń chce za wszelką cene być
                  najlepszy
                • Gość: Miśka Re: A co to jest wyścig szczurów????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 08:53
                  To dziwne,że jako belfer nie spotkałeś się ze zjawiskiem chorej rywalizacji,
                  żeby za wszelką cenę byc najlepszym. Zawiść, posuwanie się do zabierania prac
                  przygotowanych przez innych uczniów, żeby dostali ocenę niedostateczną lub
                  wrzucanie otwartego jogurtu do plecaka, żeby zniszczyć zeszyty i książki innego
                  ucznia, donoszenie,że ktoś na dzisiaj się nie przygotował i żeby nauczyciel go
                  spytał. Poza tym ciągłe niezadowolenie niektórych nuaczycieli, że ktoś jest
                  jeszcze zbyt niedoskonały, bo jest świetnie ale przecież mogłoby być jeszcze
                  lepiej.Takie przypadki i inne zdarzają sie w tzw. renomowanych gimnazjach, dzie
                  dzieci są pod niestanną presją. Nie wystarczy,że są bardzo dobre, muszą być
                  najlepsze. Mieć maksymalną ilość punktow z testu i świetne oceny,ze wszystkich
                  przedmiotów. Przecież to jest chore. Nie twierdzę, że tak jest we wszystkich
                  renomowanych szkołach, ale przykłady, które podałam sa autentyczne. Pozdrawiam
                  • Gość: Blue do Miśki Re: A co to jest wyścig szczurów????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.06.05, 09:28
                    Siemka ! Słuchaj do jakiego gimnazjum chodzisz , o jakim profilu ile masz
                    godzin języka ? Przepraszam że tyle chce wiedzieć ale muszę podjąć to decyzję w
                    końcu gdzie iść .....
                    • Gość: Miśka do Blue Re: A co to jest wyścig szczurów????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 09:53
                      Ja chodzę do gimazjum im. Domeyki, w którym jest świetna atmosfera. To o czym
                      napisałam opowiada mi moja przyjaciólka z podstawówki, która chodzi do takiego
                      właśnie gimnazjum. W moim gimnazjum języki są na bardzo wysokim poziomie. Z
                      mojej grupy angielskego wszyscy, którzy przystąpili do FCE, zdali. Obowiązkowy
                      jest niemiecki. W szkole są dwie klasy matematyczne, jedna ogólna i jedna
                      rejonowa. Do tych trzech pierwszych obowiązuje konkurs świadectw. Ja chodzę do
                      klasy matematycznej, ale to nie znaczy, że jakoś jesteś już skazana na
                      matematykę. Z mojej klasy to moze z 1/3 idzie do LO do klas matematycznych, bo
                      wszyskie przedmioty są na bardzo wysokim poziomie (mamy np. świetną polonistkę)
                      i można iść na każdy profil, bez wzlędu na to jaką klasę skończysz. Szkoła jest
                      naprawdę super, są różne imprezy i ja strasznie żaluję, że już muszę ją
                      skończyć. Ale muszę kończyć, bo dzisiaj mamy mieć wyniki testu. Pozdróffka.
                  • Gość: Fizyk To głupota po prostu albo choroba psychiczna! IP: 213.241.34.* 15.06.05, 12:06
                    >Takie przypadki i inne zdarzają sie w tzw. renomowanych gimnazjach, dzie
                    dzieci są pod niestanną presją. Nie wystarczy,że są bardzo dobre, muszą być
                    najlepsze. Mieć maksymalną ilość punktow z testu i świetne oceny,ze wszystkich
                    przedmiotów.<
                    O ile wiem;-) punkty za egzamin gimnazjalny(zwłaszcza!) ani oceny nie są
                    limitowane - to że Jaś dostanie o 3p więcej z testu nie spowoduje,że Zosia
                    dostanie o 3p. Podobnie z wynikami konkursów - z jednej szkoły może być 5
                    laureatów i finalistów, a z innej żadnego(tak zwykle zresztą jest!).Znam kilka
                    renomowanych gimnazjów, ale o czymś takim jak niszczenie zeszytów kolegom nie
                    słyszałem.Już raczej w "nierenomowanych" ,gdzie w podobny i gorszy(znęcanie
                    się, bicie) margines umila życie "kujonom"!
    • Gość: gimnazjaliści Jest tylko jedno gim... IP: 213.77.2.* 15.06.05, 10:01
      TYLKO GIMNAZJUM W PROSZOWICACH :D!
      • Gość: Gaga do Blue Twarda !!! :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.06.05, 14:30
        Ja bardzo lubie swoje gimnazjum:) jestem spoza rejonu... w klasach ogólnych
        jest bardzo fajnie... jest nauka ale dużo sie dzieje.. różne imprezy, dni
        sportu, zawody sportowe...:) atmosfera jest spoko:) nie ma raczej wyścigu
        szczurów :) polecam i może jeszcze dziś napisze na gg :)
        • Gość: Agnieszka Re: Twarda !!! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 09:47
          Mam pytanie i watpliwosci. Moja corka zaliczyla test predyspozycji jezykowych
          do klasy dwujezycznej na Twarda. Ale teraz troszke sie boi tej szkoly. Czy tam
          jest naprawde tak, ze trzeba tylko zakuwac i nie ma nic czasu. Nie znamy nikogo
          kto chodzi do tej szkoly. Bylysmy na dniu otwartym, ale im blizej do konca roku
          szkolnego tym mamy wieksze obawy. Jesli mozesz cos blizej powiedziec o tej
          klasie, bedziemy bardzo wdzieczne.
          • Gość: Gaga Re: Twarda !!! :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.06.05, 14:19
            Ja chodze na Twardą... jeżeli Pani córka sie dostała do klasy języcznej niech
            nie zwleka :) to jest świetna klasa i niemieckiego sie naprawde baaaaaaaardzo
            dobrze nauczy :) Jest czas na zabawe, rozrywki, ale też trzeba troszke czasu
            poświęcić na nauke :) ja chodze co prawda do klasy ogólnej ale znam osoby z
            języcznej i naprrawde chwalą sobie tą klasie :) jest bardzo kameralnie
            nich...nieraz widze jak grają na gitarach, biorą udział w różnych
            przedsięwzięciach :) pozdrawiam i czekam na dalsze pytania :)
            • Gość: agnieszka Re: Twarda !!! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 15:33
              Dziekuje bardzo za odpowiedz. Poczytalysmy z corka chyba wszystko co mozliwe o
              Twardej. Mamy mieszane uczucia. W internecie sa tak skrajne wypowiedzi. Mam
              pytanie. Czy wiesz cos na temat gimnazjum na ul. Sempolowskiej. Wiem, ze ida
              tam tez dzieci z rejonu Twardej, ktore jednak nie decyduja sie na swoj rejon.
              • Gość: Ania Re: Twarda !!! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:00
                Mam tylko jedną radę dla Pani i Pani Córki:pod żadnym pozorem proszę nie myśleć
                o gim na Sempołowskiej!To najgorsza szkoła jaka może być!Sama do niej
                chodzę.9/10 uczniów tej szkoły pali w tym członkowie samorządu a nauczycielel
                tego nie widzą.Do tego chemii trzeba się uczyć na pamięć!Polecam natomianst
                Twardą to bardzo dobra szkoła i no jeszcze Staszic.Pozdrawiam =)
    • Gość: Maximus Re: Twarda czy Kajakowa ? Które gimnazjum wybrać IP: *.chello.pl 16.06.05, 21:09
      Reytan kolego!!! Reytan!!!
      • Gość: Ja Ci oszuści rankingowi z Reytana!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 22:53
        Dyrektor Reytana Szatkowski podał nieprawdziwe dane do rankingu i uzyskał 5
        miejsce.Sprawa się rypła i spadł na 17! I taki jest Reytan!!!!
        • Gość: obserwator Re: Ci oszuści rankingowi z Reytana!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 09:50
          Te zawirowania z punktacją i miejscem Reytana w rankingu dostających się na
          studia dotyczą LICEUM a podjeta dyskusja dotyczy GIMNAZJUM.
          • Gość: Ja Re: Ci oszuści rankingowi z Reytana!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 12:37
            Dyrektor ten sam, nauczyciele ci sami - to ta sama szkoła oszustwa!!!
            • Gość: Obserwator Re: Ci oszuści rankingowi z Reytana!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 22:21
              Nie ma idealnej szkoły i idealnego dyrektora, a oprócz uszustw są jeszcze
              pomyłki; oszustwo to słowo o dużym kalibrze i jego wypowiedzenie może być
              uzasadnione tylko wtedy gdy dysponuje się niezbitymi dowodami na to, że ktoś
              działał umyślnie. A punkty po tegorocznym egzaminie gimnazjalnym w Reytanie
              mówią same za siebie i bronią pozycji szkoły
              • Gość: Ja Re: Ci oszuści rankingowi z Reytana!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.05, 23:47
                Czy widział ktoś dyrektora, który nie wie ilu ma maturzystów;-)???A tak się
                tłumaczył Szatkowski!!!Ta chęć do oszukańczych sukcesów za wszelką cenę stawia
                pod znakiem zapytania również przebieg egzaminu gimnazjalnego!!!
                • Gość: pracownik OKE Re: Ci oszuści rankingowi z Reytana!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 10:02
                  informacja do: Ja
                  Testy gimnazjalne pisane sa przez gimnazjalistów i kodowane a następnie
                  wysyłane do okręgowej komisji egzaminacyjnej. Sprawdzane są w dalekiej
                  odległości od miejsca zamieszkania, np. z Płocka w warszawie itp. Po
                  sprawdzeniu wracają do OKE, która SAMA opracowjue raport dla każdej szkoły,
                  uwzgledniający takie dane jak: ile osób przystąpiło, jaki jest wynik
                  poszczególnych osób i jaka jest średnia danej szkoły. Dyrektor gimnazjum
                  otrzymuje gotową listę z punktami i przekazuje te informacje swoim uczniom.

Co do niewiedzy na temat licealistów w Reytanie, to uważam, że opinia o
                  oszustwie krąży na podstawie przekłamanej lub wyolbrzymionej informacji. Te
                  dane powstają na podstawie liczby osób, które dostaja się na studia. Nie każdy
                  maturzysta melduje w swojej szkole gdzie sie dostał i co się z nim dzieje.
                  A PRZEDE WSZYSTKIM, do rankingu liceów, dane podają również UCZELNIE, tzn.
                  informują ilu uczniów z danego liceum dostało się w ich mury.
                  Dyrektor liceum nie jest JEDYNYM podmiotem podającym dane statystyczne.

A tak w ogóle to nawet i to 17 miejsce jest bardzo dobre.
                  • Gość: Ja Re: Ci oszuści rankingowi z Reytana!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 12:31
                    Pracowniku OKE(pewnie i Reytana;-))!o rzeczach, o których masz średnie
                    pojęcie!!!;-)
                    1.Dyrektor podał nieprawdziwą ilość maturzystów kończących szkołę!!!To on chyba
                    powinien wiedzieć!!!I on to sam osobiście w liście publikowanym
                    w "Perspektywach" odszczekał, zwalając na sekretarkę;-)!Pozostałe dane zbierały
                    komisje rekrutacyjne uczelni - nie przypadkiem w kapitule rankingu są
                    prorektorzy d/s rekrutacji i rektorzy największych uczelni warszawskich!Jeśli
                    wszyscy pracownicy OKE są równie kompetentni to Boże ratuj!!!
                    2.Co do tego sprawdzania poza Warszawą itp.itd. nie jest to do końca prawda -
                    byłem w tym roku egzaminatorem na maturze i wiedziałem z jakich warszawskich(!)
                    szkól są prace, które sprawdzałem.Natomiast szkoła może być nieuczciwa w
                    umozliwianiu uczniom współpracy i ściągania oraz w niedozwolonej pomocy
                    piszącym przez nauczycieli.I oszustwo Szatkowskiego wskazuje na to, że i do
                    tego ta szkoła jest zdolna!
                    • Gość: olśnienie Re: Ci oszuści rankingowi z Reytana!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 14:38
                      Skoro sprawdzałeś matury to wszystko wiadomo! sam jesteś nauczycielem i to
                      zapewne w szkółce słabszej od Reytana. Stąd chyba również jesteś taki oblatany
                      jakie możliwości ma szkoła w dokonywaniu oszustw.
                      • Gość: Ja Oszustwo Reytana zostało dowiedzione!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:01
                        A twoja metoda "Łapaj zlodzieja!" jest dobrze znana i mało skuteczna!
                        • Gość: olśnienie Re: Oszustwo Reytana zostało dowiedzione!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:41
                          Sam "złapałeś złodzieja" (Dyrektor Reytana)więc do siebie kieruj te mądrości o
                          skuteczności tejże metody
                          • Gość: Ja Metoda służy do odwracania uwagi od winnych;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 19:32
                            I to jest własnie to co robisz!!!
                    • Gość: pracownik OKE Re: Ci oszuści rankingowi z Reytana!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:07
                      do Ja: jestem pracownikiem OKE a nie członkiem OKE. Nie jestem nauczycielem,
                      więc nie mogę być nauczycielem również w Reytanie. Ta szkoła ani mnie ziębi,
                      ani grzeje. Podjąłem próbę zobiektywizowania Twojej wypowiedzi. Ale Ty jesteś
                      rasowym nauczycielem, tzn. przekonany jesteś o swojej wyłącznej racji i nie
                      dostrzegasz nawet takiej delikatnej różnicy, że moja wypowiedź dotyczyła
                      procedury oceniania testów gimanzjalnych a nie matur. Ja nie powiedziałem, że
                      nie wiesz, którą szkołę oceniasz. Owszem sprawdzający to wie, ale istotą mojego
                      opisu było zwrócenie Twojej uwagi na to, że ŚREDNIĄ PUNKTÓW OSIĄGNIĘTYCH NA
                      EGZAMINIE GIMNAZJALNYM OBLICZA I PODAJE OKE, BEZ KONIECZNOŚCI POSIŁKOWANIA SIĘ
                      INFORMACJAMI DYREKTORA DANEJ PLACÓWKI. Tak więc Twoja teza, że dyrektor Reytana
                      zafałszował również punkty gimnazjalne jest chybiona. Ty zaś z uporem wręcz
                      maniakalnym Reytan oszust, Reytan kłamca. Mnie to wcale nie szokuje, że
                      dyrektor zlecił podanie informacji sekretarce, a ta się pomyliła. Ma do tego
                      prawo jak każdy człowiek.
                      • Gość: Ja Pracownik OKE co czytać nie umie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:51
                        >Tak więc Twoja teza, że dyrektor Reytana
                        zafałszował również punkty gimnazjalne jest chybiona. Ty zaś z uporem wręcz
                        maniakalnym Reytan oszust, Reytan kłamca. Mnie to wcale nie szokuje, że
                        dyrektor zlecił podanie informacji sekretarce, a ta się pomyliła. Ma do tego
                        prawo jak każdy człowiek.<
                        1.Napisałem wyraźnie jak drogą oszustwa Szatkowski mógł(!!!!) naciagnąć wyniki
                        swoich gimnazjalistów(ułatwiając "współpracę" i niedozwoloną pomoc nauczycieli
                        na egzaminie)!Co ma do tego procedura oceniania tych testów, jeśli napisano je
                        wbrew zasadom?
                        2.Sekretarka akurat ma tyle roboty z papierami maturzystów, ich listami etc i
                        tyle razy przepisuje dane o ich liczbie ,że akurat ją zna doskonale!Dyrektor
                        informację o liczbie maturzystów poświadcza własnym podpisem i pieczęcią!I
                        porządny dyrektor nie pisze oczywiście sam tego co podpisuje, ale wie co
                        podpisuje!!!!!!!!
                        Oczywiście on się może tłumaczyć jak dzieko, że nie wiedział co podpisuje, albo
                        że "ktoś" się za niego podpisał, ale też każdy może sobie na tej podstawie
                        obraz jego jako dyrektora i jego prawdomówności wyrabiać.I ma do tego prawo!
                        A to, że go tak wytrwale wberew logice bronisz sugeruje, że jesteś jakoś
                        zaintereowany!Np. nie jesteś tym za kogo się podajesz!!!
                        • Gość: up Re: Pracownik OKE co czytać nie umie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 14:11
                          up
    • Gość: karo Re: Twarda czy Kajakowa ? Które gimnazjum wybrać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.06.05, 10:04
      Mam podobny temat Twarda czy Świętokrzyska?
      Klasa d (niemiecka) a co z angielskim,którego uczałam się przez kilka lat, czy
      ogóna dwujęzyczna na Świętokrzyskiej. Może ktoś z klasy d twardziela powie czy
      będzie czas na dodatkowy angielski??? proszę!!
    • Gość: up Re: Twarda czy Kajakowa ? Które gimnazjum wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 21:08
      up
    • Gość: dziub dziub Re: Twarda czy Kajakowa ? Które gimnazjum wybrać IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 22:17
      zapraszam do Wągrowca!!
      • ratyzbona Re: Twarda czy Kajakowa ? Które gimnazjum wybrać 24.06.05, 13:22
        Każde inne tylko nie Twarda.
        • Gość: Ja Re: Twarda czy Kajakowa ? Które gimnazjum wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 17:17
          Podaj jakieś powody!!!Ale ty reklamujesz oszustów z Reytana!
          • Gość: olśnienie Re: Twarda czy Kajakowa ? Które gimnazjum wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 19:52
            Ale KTO reklamuje oszustów z Reytana? ratyzbona??? No cóż mój drogi "ja", ty
            faktycznie cierpisz na depresję maniakalną na tle Reytana.
        • Gość: karo Re: Twarda czy Kajakowa ? Które gimnazjum wybrać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.05, 21:47
          dlaczego nie, możesz podać powody, ja myślałam żeby tam startować ;)
    • Gość: emememe Re: Twarda czy Kajakowa ? Które gimnazjum wybrać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.06.05, 14:22
      nigdy na twardom. biologica kaze sie uczyc na pamienc. pani z angielskiego to
      mloda hetera
    • Gość: ble Re: Twarda czy Kajakowa ? Które gimnazjum wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 15:16
      mam nadzieje ze podejmiesz wlaściwą decyzję i będzie ona zupełnie niezależna.
      nie wiem jaka jest sytuacja w gim. nr 91, ale z tego co wiem na twardej, jeśli
      nie jesteś z regionu, to masz przerąbane i to ostro, więc odradzam. radziłabym
      za to, isć do gimnazjum, które jest najbliżej ciebie i masz do niego
      najlepszy, najszybszy i najbezpieczniejszy, oczywiście, dojazd. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka