Dodaj do ulubionych

warszawa ranking wynikow 2007

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:45
gimnazjum łacznie
REYTAN 93
BATORY 90
ŻMICHOWSKA 89
DWÓJKA NOWOWIEJSKA 89
WŁADYSŁAWA IV 89
PRO FUTRO 88
STO OSTROBRAMSKA 86
STO BACHMACKA 86

Obserwuj wątek
    • Gość: Agata Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.chello.pl 19.06.07, 21:42
      Podałeś pierwszą 18 gimnazjów - a kto dalej i ile miał punktów? Może wiesz a
      może znasz stosowną stronkę?
      Interesuje mnie jak wypadły np. w pierwszej 30 gimnazja publiczne i
      niepubliczne. Jak liczne były klasy w tych niepublicznych z górnej półki, czy
      były to szkoły przy liceach ( publiczne i niepubliczne) czy raczej zespoły
      szkół podstawówka+gimnazjum.
      Dziękuję za ewentualną pomoc i pozdrawiam. Agata
    • Gość: Agata Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.chello.pl 19.06.07, 21:51
      I jeszcze jedno - jak plasują się takie gimnazja jak: Raszyńska/Bednarska;
      Twarda, Primus?
      • Gość: statystyk Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 10:39
        STO PARYSKA 85
        DWUJĘZ SEMPOŁOWSKIEJ 85
        STO TRAKTORZYSTÓW 85
        DOMEYKO 85
        STO DZIATWY 83
        STO POLINEZYJSKA 83
        OBRZEŹNA 83
        DWUJĘZ ZWYCIĘZCÓW 83
        STO SOLIDARNOSCI 83
        PRZYMIERZA RODZIN 83

www.egzaminy.scholaris.pl/2007/index.php
      • Gość: statystyk Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 10:44
        42 DWUJĘZ TWARDA 82
        20 RASZYŃSKA 80

wazniejszym wskaznikiem jest liczba przyjmowanych absolwentów gimnazjó do
        renomowanych liceów, ale takich pubklikacji nie ma..
        warto tez zwrócic uwage ba stronach scholaris jak się rozkładaja wyniki, gdyż w
        niektórych gimnazjach sa również uczniowie przyjęci z tzw, KLUCZA i oni czesto
        obniżaja średnia, im mniejsza szkoła tym wiekszy wpływ
        • Gość: Agata Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.chello.pl 20.06.07, 15:06
          Dzięki za stronkę. Spędziłam przy kompie nad nią trochę czasu. I doszłam do
          ciekawych acz dziwnych wnisków.
          1. Szkoły publiczne gonia niepubliczne ( zwłaszcza te renomowane)
          2. Reytan ( 93 punkty z egzaminu to przeciez rewelacja) w ub roku nie był cale
          tak obleganym liceum ( gimnazjum, które wypadło wspanale jest przeciez przy
          liceum). Do najbardziej obleganej klasy w VI LO im. Reytana wystarczyło 137
          punktów co nie jest mistrzostwem świata.
          3. Dziwi relatywnie dobry wynik Przymierza Rodzin, zwlaszcza, że sporo młodych
          ludzi wychodzi z tej szkoły ze sporymi zaległościami
          4.Szokuje ( choć może to niewielka przesada) stosunkowo niski wynik w szkole
          Raszyńska/Bednarska. Był tam przeciez dość ostry egzamin i wyslekecjonowana
          młodziez.
          5. Batory i Władek IV jak zwykle w czołówce. Podobnie jak Żmichowska.
          6. Małe prywatne szkółki gimnazjalne przyklejone do podstawówek mają chyba
          gorsze wyniki ( nie znalazłam tam wszystich znanych mi szkół).
          Ciekawy materiał, ciekawa statystyka.
          Szkoda, że nie wiemy nic o olimpijczykach, o losach absolwentów tych z
          najwyższą punktacją i tych z nieco gorszymi wynikami.
          Żałuję, że nie mozna dowiedzieć się jak uczniowie z wysoka punktacją z egzaminu
          i świadectwa radzą sobie w renomowanych szkołach.
          A może ktos cos na ten temat wie.
          Pozdrawiam serdecznie - Agata ( tez o zacięciu statystycznym).
          • Gość: statystyk Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 10:57
            Troszke polemiki..
            - To nie publiczne gonia prywatne,a prywatne(społeczne) doganiaja publiczne ;)
            - Raszyńska/Bednarska jest chyba na fali spadającej (;
            - Gimnazja przy renomowanych Liceach (Reytan, Zmichowska,Władysław IV) nie
            maja jeszcze w tym i przyszłym roczniku klas rejonowych, któymi uszczęśliwiły
            ich poprzednie włądze PIS-owskie Warszawy, ocalał dziwnym (może niedziwnym ?)
            trafem Batory... za dwa lata więc z publicznych będzie tylko Batory w
            czołowce...
            - Najtrudniej dostać sie do Batorego, poza egzaminem kompetencyjnym, konkursem
            osiągnięć ze szkoły podstawowej, są organizowane konkursy matematyczny i języka
            angielskiego, mające znaczący wpływ na rekrutację, a więc dobór uczniów do
            gimnazjum jest z "górnej" półki. Trudne egzaminy maja również szkoły
            niepubliczne STO-2 Nowowiejska(Widok), Bachmacka, stąd też od lat świetne
            wyniki w testach gimnazjalnych i dostawaniu się ich absolwentów do renowanych
            Liceów w tzw. pierwszego wyboru.
            - Przymierze ma trzy szkoły, każda inna ze względu na charakter i środowisko.
            największa, najbardziej znana na Ursynowie posiada wiele kontrowersyjnych
            opinii, nie jest bowiem tajemnicą, że wielu uczniów jest z establishmentu...
            - Gimnazja niepubliczne przy podstawówkach, to nie szkółki gimanzjalne, tam
            łatwie młodziezy przejśc przez trudny okre dojrzewania, a wyniki osiagane przez
            uczniów to top lista wyników...,
            pozdrawiam
            arek
            • Gość: Agata Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.chello.pl 21.06.07, 13:20
              Są bez wątpienia szkoły od lat znajdujące się w czołówce. W czołówce pod
              względem wyników egzaminów zewnętrznych.
              Rodzi się jednak pytanie, które muszę sobie zadać i jako ciekawska z natury i
              jako nauczyciel akademicki i matka licealisty czy oby owe szkoy nie uczą "pod
              egzamin"?
              W klasie mojego syna ( renomowane państwowe liceum) jest całkiem spora grupka
              uczniów z fantastycznymi wynikami z egzaminów zewnętrznych i całkiem mierna
              wiedzą.
              Mam studentów, u których obserwuję podobne zjawisko. I nie ma tu większego
              znaczenia czy mlody człowiek skończył szkołe publiczną czy niepubliczną.
              Osobiście jestem zwolenniczką szkół społecznych ( małe lub srednie i nadzór
              maja rodzice, a to powoduje, że interes finansowy dyrektora=właściciela nie
              przesłania interesu uczniów).
              Do Raszyńskiej/Bednarskiej mam stosunek ambiwalentny. I chyba kiedyś, gdzieś
              przewidziałam , że nastąpi w tej szkole fala spadkowa.
              Tragedią jest rejon czyli de facto zlikwidowanie szkół dla młodziezy zdolnej i
              ambitnej.
              Nie wiem ile w tym prawdy ile plotek, ale podobno obecna dyrektorka Batorego
              jest sporym zagrożeniem dla tej szkoły :( Zastrzegam, że to opinia
              uczniów "Batorca".
              Pozdrawiam- Agata
              • Gość: zawiedzony Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 09:43
                Dyrekcja w Batorym to rzeczywiście wielka pomyłka, tragedia zupełna,
                szkoła obumiera. Totalny paraliż organizacyjny, żadnych pomysłów,
                marazm, marazm...
            • Gość: Mania Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.aster.pl 02.10.07, 22:35
              Apropo Przymierza to powiem ze jest tu duzo osob co sa tu za toze zapłaciły co
              powoduje duzo gorsze wyniki ale np srednia grupy mat byla w zeszlym roku 98,8pkt
      • Gość: Twardzielka Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: 212.180.138.* 11.07.07, 16:00
        Twarda ma 82 pkt i w ogóle to jest bardzo fajna szkoła :)
    • Gość: robet warszawa gimnazja najlepsze 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 11:55
      Czy mozna znaleźć dane o przyjeciach do liceow z poszczegolnych gimnazjów?
      • Gość: radek Re: warszawa gimnazja najlepsze 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 10:13
        tylko mozliwe na stronach niektorych gimnazjow...
    • Gość: Ćwikła Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.chello.pl 21.10.07, 09:39
      Twardajest bardzo fajna, jest tam miła atmosfera. Klasa matematyczna i językowa
      jest słynna na całym mazowszu. Bardzo miła atmosfera i wyrozumiali nauczyciele.
      • Gość: lolly Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 21:27
        Słyszałam, że w Batorym jest teraz beznadziejna atmosfera. Natomiast na
        Obrzeźnej jest fajnie. Niewielka szkoła, ale za to miło się tam spędza czas. I
        średnia z egzaminu gimnazjalnego całkiem dobra :)
        • Gość: Kaka Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: 217.98.20.* 06.03.08, 16:29
          Hej, czy to prawda, że Twarda to fajna szkoła? Proszę miłych
          internautów o jak najwięcej o niej informacji. A jak sądzicie, które
          gimnazjum w warszawie ma zarówno dobre wyniki w gimnazjum jak i miłą
          atmosferę.
        • Gość: młody batory IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.08, 09:43
          Atmosfere Tworza uczniowie, nauczyciele, rodzice i Dyrekcja..
          pierwsze 3 elementy sa super, niestety dyrekcja nie umie spełnic
          oczekiwan uczniów, rodziców i po części nauczycieli.. ale duch
          batorego budzi sie.. najwazniejsze, że młodzież łączy poczucie
          wspólnoty.... batory wyniki w nauce ma wspaniałe zwłaszcza
          gimnazjum , gdyz selekcja jest wyjatkowo długa i dostaja sie tylko
          najlepsi, do tego chcacy sie uczyc...
          • eulalia11 Rankingi to głupota i to totalna!!!! 12.03.08, 10:36
            Ludzie kochanii ranking nie świadczy nic o poziomie szkoły!!! Często
            bardziej kreatywni ludzie wychodzą ze szkoły o średnim lub kiepskim
            miejscu w rankingu. Wymienione na czele rankingu szkoły robią
            przesiew już na dzień dobry, wybierają najbardziej zmotywowanych do
            nauki uczniów (co niekoniecznie oznacza kreatywnych)i "tłuką" poziom
            ich kosztem. Od chwili wprowadzenia gimnazjów ilość pacjentów z
            zaburzeniami (fobiami ) szkolnymi wzrosła o ok. 150%. Nie wierzcie
            rankingom - dajcie swoim dzieciom sznasę na radonsą młodość, nie
            skazujcie na pracę na "rzecz rankingu" - chcecie mieć geniusza -
            zadbajcie o to sami!!! Wielcy to ludzie poszukujący a nie kujący!!!
            • Gość: szakal Re: Rankingi to głupota i to totalna!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.08, 14:38
              Nie ma ideału wychowania i edukacji dziecka. Ale ważne jest równmież
              srodowisko, w którym sie uczy i wychowuje. Szkoły po "przesiewach"
              takich jak Batory zapewniaja zwłaszcza w gimnazjum bezpieczeństwo
              uczniów, brak zagrożen, przemocy, wulgaryzmu. Masz rację, że zdolna
              kreatywna osoba da sobie rade w innej, gorszej pod względem
              statystyk szkole. Ale mimo wyścigu szczurów, atmosfere w szkole
              tworza uczniowie, nauczyciele, dyrekcja.
              Tak jak z każdym wyborem , tak wybór szkoły dla dziecka ma często
              niewyobrażalne skutki.. Statystyki, rankingi pomagaja, ale nalezy
              tez poznac przez kogos szkołę bezposrednio..
              Mam dośiwdczenie, gdyz dzieci chodziły do znamienitych szkół
              podstawowych prywatnych (radośc dziecinstwa, spokoj miały
              zagwarantowane), ale do gimnazjum poszły juz do szkoły z góry
              rankingów, panstwowej, ale ze względu na brak klas rejonowych, także
              w pewien sposób bezpieczny i przyjazny dalszemu rozwojowi.
              Szły niechętnie, teraZ zaś całkowicie utożsamiaja się ze szkołą, jej
              tradycjami, mimo,ze sa kiepskie ogniwo w szkole.. Dyrekcja. Ale
              najważniejsze, ze czuja się szczęsliwe.. nie odrzucajmy więc w
              czmbuł rankingów, bo jednak mówia o czymś więcej niz tylko o
              miejscu..
            • Gość: Laura Re: Rankingi to głupota i to totalna!!!! IP: *.acn.waw.pl 08.06.08, 19:00
              Tak!!!!!
              Zgadzam się w 100% z Tobą. Ja też nie jestem za hodowaniem geniusza
              i kujona ale kreatywnego i mądrego życiowo radosnego dziecka z
              którego, marzy mi się, wyrośnie zdrowy, szczęśliwy, kreatywny
              dorosły.
              Oczywiście wierzę że sporo młodzieży sama garnie się do wyścigu i
              rankingów (sama taka byłam) ale gdy widzę że moje dzieci nie są
              geniuszami ani nie przejawiają takich ambicji, odpuszczam. Efekt -
              normalny dom, dobre i bardzo dobre oceny, ciekawość świata, pasje i
              całkiem sprecyzowane plany na przyszłość nawet u 12 latki. Co rzecz
              jasna zmieni się milion razy ale jestem dumna, że moje córki sa
              takie. A do najwyższych miejsc w rankingach daleeeeko.

Pozdrawiam!
              • Gość: fela Re: Rankingi to głupota i to totalna!!!! IP: *.elartnet.pl 01.10.08, 16:04
                Ja zdecydowanie uważam, że nie mają panie racji. Myślę, że
                stwierdzenie o hodowaniu geniusza i kujona jest dla niktórych
                obraźliwe. Między innymi dla mnie. Chodzę do wysoko umieszczonej w
                rankingu szkoły i nie uważam, że jest to "hodowla kujonów". Czy
                sugeruje pani, że chodząc do takiej szkoły nie mam normalnego domu,
                pasji. Oczywiście, że mam. Oprócz tego chodzę do super szkoły (nie
                tylko pod względem nauki).
                Także pozdrawiam.
                • Gość: ja Re: Rankingi to głupota i to totalna!!!! IP: 82.160.17.* 01.03.09, 11:55
                  Zgadzam się z poprzedniczkami.

Najgorszą dla mnie sytuacją jest wybieranie gimnazjum przez rodziców. Oczywiście, mogą doradzić, ale przecież sam wybór gimnazjum powinien należeć do dziecka.
                  Moja córka ma teraz problem, czy wybrać gimnazjum na Żelaznej, czy może lepsze, na Twardej. Wolałabym oczywiście gimnazjum na Twardej, bo o Żelaznej słyszałam niemiłe opinie... ale nie naciskam na moje dziecko. Niech samo dokona wyboru.
          • Gość: MATKA Re: batory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 13:32
            SLYSZAŁAM OD CORKI - ze szkoła w rankingu utrzymywana
            jest 'sztucznie"przez Panią Dyrektor, która prawie zmusza slabszych
            uczniów do opuszczenie tej szkoły - to chore!!!!
            • agatka_s Re: batory 12.06.08, 13:41
              Gość portalu: MATKA napisał(a):

> SLYSZAŁAM OD CORKI - ze szkoła w rankingu utrzymywana
              > jest 'sztucznie"przez Panią Dyrektor, która prawie zmusza
              slabszych
              > uczniów do opuszczenie tej szkoły - to chore!!!!

A skad CORKA to wie ?
            • Gość: am Re: batory IP: *.net-serwis.pl 12.06.08, 18:15
              Mogę uspokoić- przez całe trzy lata z klasy odeszła tylko jedna
              dziewczyna, z zupełnie naturalnych powodów. Nikt w batorym nikogo
              nie zmusza do odchodzenia. Bardzo polecam, ta szkoła kształtuje
              samodzielne myślenie, kreatywność. A atmosfera niezapomniana:)
            • Gość: żaczek Re: batory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 14:31
              liczba uczniów zaczynanających i kończących Gimnazjum zaprzecza
              plotkom
    • Gość: sylwia Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.rev.netart.pl 21.04.08, 14:19
      o moje jest pierwsze
    • Gość: asdsa Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.ovh.net 22.04.08, 16:38
      tak to całkiem możliwe
      • iar_sb Warszawa ranking szkol: gimnazjow 2007, 2008 14.06.08, 09:17
        Na stronach www.iar.pl udostępniono opracowania na temat
        wyników z egzaminu gimnazjalnego 2008.
        Wyniki szkół prezentowane sa metodą porównawcza: województwami i
        powiatami.

Zespół IAR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka