Gość: statystyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:45 gimnazjum łacznie REYTAN 93 BATORY 90 ŻMICHOWSKA 89 DWÓJKA NOWOWIEJSKA 89 WŁADYSŁAWA IV 89 PRO FUTRO 88 STO OSTROBRAMSKA 86 STO BACHMACKA 86 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agata Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.chello.pl 19.06.07, 21:42 Podałeś pierwszą 18 gimnazjów - a kto dalej i ile miał punktów? Może wiesz a może znasz stosowną stronkę? Interesuje mnie jak wypadły np. w pierwszej 30 gimnazja publiczne i niepubliczne. Jak liczne były klasy w tych niepublicznych z górnej półki, czy były to szkoły przy liceach ( publiczne i niepubliczne) czy raczej zespoły szkół podstawówka+gimnazjum. Dziękuję za ewentualną pomoc i pozdrawiam. Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.chello.pl 19.06.07, 21:51 I jeszcze jedno - jak plasują się takie gimnazja jak: Raszyńska/Bednarska; Twarda, Primus? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyk Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 10:39 STO PARYSKA 85 DWUJĘZ SEMPOŁOWSKIEJ 85 STO TRAKTORZYSTÓW 85 DOMEYKO 85 STO DZIATWY 83 STO POLINEZYJSKA 83 OBRZEŹNA 83 DWUJĘZ ZWYCIĘZCÓW 83 STO SOLIDARNOSCI 83 PRZYMIERZA RODZIN 83 www.egzaminy.scholaris.pl/2007/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyk Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 10:44 42 DWUJĘZ TWARDA 82 20 RASZYŃSKA 80 wazniejszym wskaznikiem jest liczba przyjmowanych absolwentów gimnazjó do renomowanych liceów, ale takich pubklikacji nie ma.. warto tez zwrócic uwage ba stronach scholaris jak się rozkładaja wyniki, gdyż w niektórych gimnazjach sa również uczniowie przyjęci z tzw, KLUCZA i oni czesto obniżaja średnia, im mniejsza szkoła tym wiekszy wpływ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.chello.pl 20.06.07, 15:06 Dzięki za stronkę. Spędziłam przy kompie nad nią trochę czasu. I doszłam do ciekawych acz dziwnych wnisków. 1. Szkoły publiczne gonia niepubliczne ( zwłaszcza te renomowane) 2. Reytan ( 93 punkty z egzaminu to przeciez rewelacja) w ub roku nie był cale tak obleganym liceum ( gimnazjum, które wypadło wspanale jest przeciez przy liceum). Do najbardziej obleganej klasy w VI LO im. Reytana wystarczyło 137 punktów co nie jest mistrzostwem świata. 3. Dziwi relatywnie dobry wynik Przymierza Rodzin, zwlaszcza, że sporo młodych ludzi wychodzi z tej szkoły ze sporymi zaległościami 4.Szokuje ( choć może to niewielka przesada) stosunkowo niski wynik w szkole Raszyńska/Bednarska. Był tam przeciez dość ostry egzamin i wyslekecjonowana młodziez. 5. Batory i Władek IV jak zwykle w czołówce. Podobnie jak Żmichowska. 6. Małe prywatne szkółki gimnazjalne przyklejone do podstawówek mają chyba gorsze wyniki ( nie znalazłam tam wszystich znanych mi szkół). Ciekawy materiał, ciekawa statystyka. Szkoda, że nie wiemy nic o olimpijczykach, o losach absolwentów tych z najwyższą punktacją i tych z nieco gorszymi wynikami. Żałuję, że nie mozna dowiedzieć się jak uczniowie z wysoka punktacją z egzaminu i świadectwa radzą sobie w renomowanych szkołach. A może ktos cos na ten temat wie. Pozdrawiam serdecznie - Agata ( tez o zacięciu statystycznym). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyk Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 10:57 Troszke polemiki.. - To nie publiczne gonia prywatne,a prywatne(społeczne) doganiaja publiczne ;) - Raszyńska/Bednarska jest chyba na fali spadającej (; - Gimnazja przy renomowanych Liceach (Reytan, Zmichowska,Władysław IV) nie maja jeszcze w tym i przyszłym roczniku klas rejonowych, któymi uszczęśliwiły ich poprzednie włądze PIS-owskie Warszawy, ocalał dziwnym (może niedziwnym ?) trafem Batory... za dwa lata więc z publicznych będzie tylko Batory w czołowce... - Najtrudniej dostać sie do Batorego, poza egzaminem kompetencyjnym, konkursem osiągnięć ze szkoły podstawowej, są organizowane konkursy matematyczny i języka angielskiego, mające znaczący wpływ na rekrutację, a więc dobór uczniów do gimnazjum jest z "górnej" półki. Trudne egzaminy maja również szkoły niepubliczne STO-2 Nowowiejska(Widok), Bachmacka, stąd też od lat świetne wyniki w testach gimnazjalnych i dostawaniu się ich absolwentów do renowanych Liceów w tzw. pierwszego wyboru. - Przymierze ma trzy szkoły, każda inna ze względu na charakter i środowisko. największa, najbardziej znana na Ursynowie posiada wiele kontrowersyjnych opinii, nie jest bowiem tajemnicą, że wielu uczniów jest z establishmentu... - Gimnazja niepubliczne przy podstawówkach, to nie szkółki gimanzjalne, tam łatwie młodziezy przejśc przez trudny okre dojrzewania, a wyniki osiagane przez uczniów to top lista wyników..., pozdrawiam arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.chello.pl 21.06.07, 13:20 Są bez wątpienia szkoły od lat znajdujące się w czołówce. W czołówce pod względem wyników egzaminów zewnętrznych. Rodzi się jednak pytanie, które muszę sobie zadać i jako ciekawska z natury i jako nauczyciel akademicki i matka licealisty czy oby owe szkoy nie uczą "pod egzamin"? W klasie mojego syna ( renomowane państwowe liceum) jest całkiem spora grupka uczniów z fantastycznymi wynikami z egzaminów zewnętrznych i całkiem mierna wiedzą. Mam studentów, u których obserwuję podobne zjawisko. I nie ma tu większego znaczenia czy mlody człowiek skończył szkołe publiczną czy niepubliczną. Osobiście jestem zwolenniczką szkół społecznych ( małe lub srednie i nadzór maja rodzice, a to powoduje, że interes finansowy dyrektora=właściciela nie przesłania interesu uczniów). Do Raszyńskiej/Bednarskiej mam stosunek ambiwalentny. I chyba kiedyś, gdzieś przewidziałam , że nastąpi w tej szkole fala spadkowa. Tragedią jest rejon czyli de facto zlikwidowanie szkół dla młodziezy zdolnej i ambitnej. Nie wiem ile w tym prawdy ile plotek, ale podobno obecna dyrektorka Batorego jest sporym zagrożeniem dla tej szkoły :( Zastrzegam, że to opinia uczniów "Batorca". Pozdrawiam- Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedzony Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 09:43 Dyrekcja w Batorym to rzeczywiście wielka pomyłka, tragedia zupełna, szkoła obumiera. Totalny paraliż organizacyjny, żadnych pomysłów, marazm, marazm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.aster.pl 02.10.07, 22:35 Apropo Przymierza to powiem ze jest tu duzo osob co sa tu za toze zapłaciły co powoduje duzo gorsze wyniki ale np srednia grupy mat byla w zeszlym roku 98,8pkt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twardzielka Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: 212.180.138.* 11.07.07, 16:00 Twarda ma 82 pkt i w ogóle to jest bardzo fajna szkoła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robet warszawa gimnazja najlepsze 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 11:55 Czy mozna znaleźć dane o przyjeciach do liceow z poszczegolnych gimnazjów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: warszawa gimnazja najlepsze 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 10:13 tylko mozliwe na stronach niektorych gimnazjow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ćwikła Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.chello.pl 21.10.07, 09:39 Twardajest bardzo fajna, jest tam miła atmosfera. Klasa matematyczna i językowa jest słynna na całym mazowszu. Bardzo miła atmosfera i wyrozumiali nauczyciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolly Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 21:27 Słyszałam, że w Batorym jest teraz beznadziejna atmosfera. Natomiast na Obrzeźnej jest fajnie. Niewielka szkoła, ale za to miło się tam spędza czas. I średnia z egzaminu gimnazjalnego całkiem dobra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaka Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: 217.98.20.* 06.03.08, 16:29 Hej, czy to prawda, że Twarda to fajna szkoła? Proszę miłych internautów o jak najwięcej o niej informacji. A jak sądzicie, które gimnazjum w warszawie ma zarówno dobre wyniki w gimnazjum jak i miłą atmosferę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody batory IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.08, 09:43 Atmosfere Tworza uczniowie, nauczyciele, rodzice i Dyrekcja.. pierwsze 3 elementy sa super, niestety dyrekcja nie umie spełnic oczekiwan uczniów, rodziców i po części nauczycieli.. ale duch batorego budzi sie.. najwazniejsze, że młodzież łączy poczucie wspólnoty.... batory wyniki w nauce ma wspaniałe zwłaszcza gimnazjum , gdyz selekcja jest wyjatkowo długa i dostaja sie tylko najlepsi, do tego chcacy sie uczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
eulalia11 Rankingi to głupota i to totalna!!!! 12.03.08, 10:36 Ludzie kochanii ranking nie świadczy nic o poziomie szkoły!!! Często bardziej kreatywni ludzie wychodzą ze szkoły o średnim lub kiepskim miejscu w rankingu. Wymienione na czele rankingu szkoły robią przesiew już na dzień dobry, wybierają najbardziej zmotywowanych do nauki uczniów (co niekoniecznie oznacza kreatywnych)i "tłuką" poziom ich kosztem. Od chwili wprowadzenia gimnazjów ilość pacjentów z zaburzeniami (fobiami ) szkolnymi wzrosła o ok. 150%. Nie wierzcie rankingom - dajcie swoim dzieciom sznasę na radonsą młodość, nie skazujcie na pracę na "rzecz rankingu" - chcecie mieć geniusza - zadbajcie o to sami!!! Wielcy to ludzie poszukujący a nie kujący!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szakal Re: Rankingi to głupota i to totalna!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.08, 14:38 Nie ma ideału wychowania i edukacji dziecka. Ale ważne jest równmież srodowisko, w którym sie uczy i wychowuje. Szkoły po "przesiewach" takich jak Batory zapewniaja zwłaszcza w gimnazjum bezpieczeństwo uczniów, brak zagrożen, przemocy, wulgaryzmu. Masz rację, że zdolna kreatywna osoba da sobie rade w innej, gorszej pod względem statystyk szkole. Ale mimo wyścigu szczurów, atmosfere w szkole tworza uczniowie, nauczyciele, dyrekcja. Tak jak z każdym wyborem , tak wybór szkoły dla dziecka ma często niewyobrażalne skutki.. Statystyki, rankingi pomagaja, ale nalezy tez poznac przez kogos szkołę bezposrednio.. Mam dośiwdczenie, gdyz dzieci chodziły do znamienitych szkół podstawowych prywatnych (radośc dziecinstwa, spokoj miały zagwarantowane), ale do gimnazjum poszły juz do szkoły z góry rankingów, panstwowej, ale ze względu na brak klas rejonowych, także w pewien sposób bezpieczny i przyjazny dalszemu rozwojowi. Szły niechętnie, teraZ zaś całkowicie utożsamiaja się ze szkołą, jej tradycjami, mimo,ze sa kiepskie ogniwo w szkole.. Dyrekcja. Ale najważniejsze, ze czuja się szczęsliwe.. nie odrzucajmy więc w czmbuł rankingów, bo jednak mówia o czymś więcej niz tylko o miejscu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: Rankingi to głupota i to totalna!!!! IP: *.acn.waw.pl 08.06.08, 19:00 Tak!!!!! Zgadzam się w 100% z Tobą. Ja też nie jestem za hodowaniem geniusza i kujona ale kreatywnego i mądrego życiowo radosnego dziecka z którego, marzy mi się, wyrośnie zdrowy, szczęśliwy, kreatywny dorosły. Oczywiście wierzę że sporo młodzieży sama garnie się do wyścigu i rankingów (sama taka byłam) ale gdy widzę że moje dzieci nie są geniuszami ani nie przejawiają takich ambicji, odpuszczam. Efekt - normalny dom, dobre i bardzo dobre oceny, ciekawość świata, pasje i całkiem sprecyzowane plany na przyszłość nawet u 12 latki. Co rzecz jasna zmieni się milion razy ale jestem dumna, że moje córki sa takie. A do najwyższych miejsc w rankingach daleeeeko. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fela Re: Rankingi to głupota i to totalna!!!! IP: *.elartnet.pl 01.10.08, 16:04 Ja zdecydowanie uważam, że nie mają panie racji. Myślę, że stwierdzenie o hodowaniu geniusza i kujona jest dla niktórych obraźliwe. Między innymi dla mnie. Chodzę do wysoko umieszczonej w rankingu szkoły i nie uważam, że jest to "hodowla kujonów". Czy sugeruje pani, że chodząc do takiej szkoły nie mam normalnego domu, pasji. Oczywiście, że mam. Oprócz tego chodzę do super szkoły (nie tylko pod względem nauki). Także pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rankingi to głupota i to totalna!!!! IP: 82.160.17.* 01.03.09, 11:55 Zgadzam się z poprzedniczkami. Najgorszą dla mnie sytuacją jest wybieranie gimnazjum przez rodziców. Oczywiście, mogą doradzić, ale przecież sam wybór gimnazjum powinien należeć do dziecka. Moja córka ma teraz problem, czy wybrać gimnazjum na Żelaznej, czy może lepsze, na Twardej. Wolałabym oczywiście gimnazjum na Twardej, bo o Żelaznej słyszałam niemiłe opinie... ale nie naciskam na moje dziecko. Niech samo dokona wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MATKA Re: batory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 13:32 SLYSZAŁAM OD CORKI - ze szkoła w rankingu utrzymywana jest 'sztucznie"przez Panią Dyrektor, która prawie zmusza slabszych uczniów do opuszczenie tej szkoły - to chore!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_s Re: batory 12.06.08, 13:41 Gość portalu: MATKA napisał(a): > SLYSZAŁAM OD CORKI - ze szkoła w rankingu utrzymywana > jest 'sztucznie"przez Panią Dyrektor, która prawie zmusza slabszych > uczniów do opuszczenie tej szkoły - to chore!!!! A skad CORKA to wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: batory IP: *.net-serwis.pl 12.06.08, 18:15 Mogę uspokoić- przez całe trzy lata z klasy odeszła tylko jedna dziewczyna, z zupełnie naturalnych powodów. Nikt w batorym nikogo nie zmusza do odchodzenia. Bardzo polecam, ta szkoła kształtuje samodzielne myślenie, kreatywność. A atmosfera niezapomniana:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaczek Re: batory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 14:31 liczba uczniów zaczynanających i kończących Gimnazjum zaprzecza plotkom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.rev.netart.pl 21.04.08, 14:19 o moje jest pierwsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdsa Re: warszawa ranking wynikow 2007 IP: *.ovh.net 22.04.08, 16:38 tak to całkiem możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
iar_sb Warszawa ranking szkol: gimnazjow 2007, 2008 14.06.08, 09:17 Na stronach www.iar.pl udostępniono opracowania na temat wyników z egzaminu gimnazjalnego 2008. Wyniki szkół prezentowane sa metodą porównawcza: województwami i powiatami. Zespół IAR Odpowiedz Link Zgłoś