Dodaj do ulubionych

Prof. Longin Pastusiak przemowil

03.05.04, 21:30

dzisiaj, ( w Dzien Swieta Polonii ?!( tak powiedzial) – przeciez to swieto
Konstytucji 3-Maja!!!)
o godz.20.00 czasu srodkowoeuropejskiego w TV Polonia.

Droga Polonio ,
– otoz w/g prof. Pastusiaka stanowimy diaspore rozsiana po calym swiecie,
ktora stanowi 1/3 Polakow zamieszkalych w Polsce ( = ca. 12.5 mln. ).
Jestesmy niespojni, z roznymi zainteresowaniami (????) , niezogranizowani
( ????).
Przy czym Polonia Zachodnio-Europejska zrozumiala swoje bledy czy tez
sytuacje .
Jakie bledy i jaka sytuacje?????
Jesli chodzi o mnie i moich 7-dmiu polskich Przyjaciol, to w 1992 zrzeklismy
sie
wszyscy obyw. polskiego - jako reakcje na “ Gruba Kreske”.
Nie bardzo rozumiem , na czym polegaja bledy Polonii “Zamorskiej” ????
Prof. Pastusiak tez sie nie wyrazil dosc jasno – ale ,zapowiedzial:

„Inwestowac – Polonusi“ w imie dobra Kraju.

Uwazam za HANBE nie wspomnienie ani SLOWEM w takiej chwili
o POLAKACH z Kazachstanu i innych , bylych republik sowieckich.
Moim Przodkom udalo sie (czesciowo) wrocic z Kalugi do Polski.

Pozdrawiam

Sibylle
Obserwuj wątek
    • filipek.us Re: Prof. Longin Pastusiak przemowil rok temu 03.05.04, 21:48
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=12353179&a=12367351
    • nadau Śmieszne. Żeby inwestować trzeba mieć co. 03.05.04, 23:12
      Ale nasza kochana diaspora groszem nie śmierdzi. Tylko kłótnie i obrażanie
      siebie i Polaków. Panie Pastusiak, zapomnijmy w ogóle, że takie chamstwo jak
      Polonia gdzieś tam egzystuje. Oni tam niczego się nie dorobili oprócz długów. A
      zgrywają wielkich byznesmenów. Przeceż bez conajmniej 10 mln. USD nie ma co tu
      dupy zawracać. Oni myślą, że te parę ziela co uskładali starczy na jakiś biznes
      w RP. Żal mi tylko tych debili zamorskich.
      • monsieur_ziutek_w_remizie Nie na business tylko na łapóweczki chyba heh heh 03.05.04, 23:20
        Piasecka tyż przymierzała siem do stoczni, ale jak cegiełki zginęły w
        przepastnych kieszeniach Rydzyka, to jej sie odechciało heh heh heh

że już nie wspomnem o Panu Romanie Klusce, co to tera kandyduje jako nagroda
        pocieszenia heh heh
      • monsieur_ziutek_w_remizie Jest to scenariusz nie do pozazdroszczenia 03.05.04, 23:27
        Polskie Radio Program 1:

"W naszym studiu dziś też Roman Kluska. Witamy Panie prezesie.

Ile Pan jest takich afer, o których słyszymy, takich biznesmenów, o których
        mówi się, że kradną, że coś robią źle. Takich afer, które kończą się tak, jak
        Pańska. Okazuje się, że ktoś to wymyślił, że to nieprawda, tylko, że wcześniej
        interes został już zniszczony? Jaki to procent takich spraw?

Roman Kluska: Myślę, że to procent szybko rosnący. Kiedy moja sprawa wybuchła,
        zgłosiły się do mnie o bardzo podobnej sytuacji. Zgłaszają się bez przerwy.
        zrobiłem eksperyment, dwa dni temu na prośbę jednego z dziennikarzy dyżurowałem
        przy telefonie przez dwie godziny, w tym czasie wpłynęło sześć spraw.

Jakie są historie takich spraw, co się dzieje, bo Pan to przeżył na własnej
        osobie. Co się dzieje z firmą, rodziną takiej osoby?

R.K.: Jest to scenariusz nie do pozazdroszczenia. Przede wszystkim firma niknie
        w oczach. Scenariusz jest prosty. Do akcji wkracza Urząd Skarbowy, prokuratura,
        zajmowany jest majątek, blokowane konta firmy, likwidowane jest to, czym firma
        dysponuje. Myślę, że w pewnym stopniu jest to robione z premedytacją po to by
        nie było pieniędzy na obronę.

A czy jest jakiś sposób, aby się bronić w takiej sytuacji?

R.K.; Jest to praktycznie niemożliwe. Wiele osób może działać nawet w dobrej
        wierze. Ile razy ja byłem podprowadzany przez moich pracowników, chociażby ktoś
        chciał dostać nagrodę i wypinał pierś do orderów. Inny był ten, który robił
        źle. Po iluś dniach okazywało się, że prawda jest inna. "
    • opiniapollpressagency KON TROJANSKI W TOALECIE 04.05.04, 02:39
      Bardzo nieciekawy ten facet Longin z Lodzi. Ma mine rozmarzonego malpoluda. Nie
      wzbudza sympatii i tez do nikogo nie czuje sympatii. Nie ma zaciecia publicysty
      a jest tytularnym abiturientem szkoly marksizmu-leninizmu. Zrobi to co
      prawdopodobnie by nikt nie zrobil. Typowy prowokator dawnych czasow. Jak taki
      przetrwal to trudno powiedziec. Z grupy negatywnej jest to jeden z najgorszych.
      Pseudonim z pzpr to rusek. Kiedys mowiono, ze wygrzecznial. Pochodzi ze starej
      rodziny arabsko-tureckiej. Tak jak w kazdej grupce zawodowej wsrod tytularnych
      jest 5 % znakomitych i 95 % miernych, to on plasowal sie na koncu. Wsrod
      partyjnych byl znakomity a wsrod zawodowcow mierny. Ulobiona zabawka z czasow
      dziecinstwa to kon trojanski.
      • opiniapollpressagency OSTROZNIE Z TA PROFESURA LONGINKA 04.05.04, 06:31
        KROWIOA MORDA a PROFESURA KULINARNA LONGINA
        Nie wiem (wlasciwie to wiem) czy ta jego profesura jest prawidlowa tak zwana
        uniwesytecka. Jezeli nie zna sie stopni i funkcji naukowych To w tym przypadku
        zalecam daleka idaca ostroznosc. On mogl byc profesorem w Instytucie Kulinarnym
        Marksizmu i Leninizmu (debilizmu). Tam ksztalcili tylko spryciulow. Na czym
        polegal problem nomenklaturowy. Oni byli tak zaufani w teorie, ze "Lenin
        wiecznie zywy" , ze wielokrotnie neglektowali potrzebe przestrzegania
        elementarnych zasad zatwierdzen i kwalifikacji. Po upadku totalitarnego systemu
        okazywalo sie, ze nie placili skladek ZUS, pobierali pensje bez podatku, a te
        ich profesury podpisywal w tym czasie wazniejszy od Kolegium Rektorow I
        Sekretarz pzpr, ktory wielokrotnie nie mial podstawowego wyksztalcenia. Z
        wygladu twarzy Longina widac wyraznie, ze wszystko jest prawdopodobne. Prosze
        przypomnac sobie I Przywodce Narodu Wladyslawa Gomulke "krowia morde". Longin
        moze byc takim profesorem jak krowa w PGR-rze dyrektorem . Ta profesura to moga
        byc kukulcze jaja Longina.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka