Dodaj do ulubionych

Nosidelko typu ,,chusta,, TIKAMAT

15.12.09, 19:47
Witam, jestem mama 3,5 miesieczniaka. Nie uzywalismy chusty, ale ostatnio dostalam taka wlasnie.
Szczerze mowiac nie probowalismy wlozyc do niej malego, bo jakos sie boje, ze on mi sie przekreci i wypadnie. Jak do niej wkladac dziecko? Dostalam sama chuste- bez opakowania i instrukcji- powinnam choste rozlozyc, polozyc np na wersalce, na niej dziecko i dopiero to zalozyc na siebie? Moze glupie wydadza sie Wam te pytania, ale naprawde mam przed tym ,,kawalkiem szmaty,, lek.
Czy ktos uzywa takiej wlasnie chusty? Polecacie? Moj maly czesto placze-trzeba go nosic, wiec moze to by bylo dobre rozwiazanie? A moze polecicie cos innego?
Obserwuj wątek
    • smiecha20 taka torba na dziecko? 15.12.09, 20:44
      Jak tu? www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=400479 ?

Też mnie niechcący uraczono czymś takim (po mojej prośbie w pracy że w ramach wyprawki chustę poproszę) - niewygodne to było i raz podjęłam próbę wsadzenia tam dziecka i zrezygnowałam następnie kupiwszy sobie właściwą chustę (wtedy wiązaną elastyczną, potem tkaną wiązaną)

Nosi się w tym jak w takiej torbie tzn dziecko jest ułożone jak w kołysce, jak masz tam jakieś sznurki czy inne regulacje to sobie dopasowujesz. można zakładać tak jak piszesz albo najpierw na siebie a potem dziecko do środka. Spróbuj a nóż widelec Ci się sposoba.

Lepszą tego typu chustą jest jak dla mnie kółkowa taka jak tu www.natibaby.eu/sklep/?p=p_16&sName=chusty-kolkowe-nati-ring też takie małe dzieci nosi się w pozycji kołyski a starsze na siedząco na biodrze no albo z przodu (ale na biodrze chyba najwygodniej. A jest lepsza bo można lepiej wyregulować i dopasować chustę do siebie i dziecka.

Uniwersalne chusty to długie wiązane np takie www.natibaby.eu/sklep/?p=p_7&sName=chusta-nati-paski albo elastyczna (ale ta jest raczej dla mniejszych dzieci do 10kg www.natibaby.eu/sklep/?p=p_19&sName=chusta-elastyczna )

Polecam Ci strony klubu kangura klubkangura.com.pl/witamy/edukacyjnie - poczytaj a wszystkiego się dowiesz i może uda Ci się na jakieś spotkanie chustowe wybrać?
      • joshima dygresja 17.12.09, 21:43
        Strasznie mnie irytuje że producenci różnego rodzaju toreb i worków na dzieci
        przywłaszczają sobie nazwę "chusta" wywołując przy tym koszmarne zamieszanie.
        • zielonakoniczyna Re: dygresja 17.12.09, 23:26
          No wlasnie, tez mi sie wydaje, ze dzieci w chustach maja cieplutko, wygodnie i blisko mamy lub taty, a do tego nosidla, ktore dostalam zwyczajnie boje sie wlozyc dziecko.
    • budzik11 Re: Nosidelko typu ,,chusta,, TIKAMAT 16.12.09, 13:44
      Udało mi się wyguglować coś takiego:
      www.ebayanuncios.es/mochila-red-castle-tikamak/487735

Wygląda na podobne do np. Bebelulu Lulu czy innego Premaxa. Ja bym w tym nie nosiła.
      • zielonakoniczyna Re: Nosidelko typu ,,chusta,, TIKAMAT 17.12.09, 18:12
        Mam dokladnie cos takiego.
        Dlaczego odradzacie? Bo ja zielona w temacie chust jestem
        • kammik Re: Nosidelko typu ,,chusta,, TIKAMAT 18.12.09, 09:08
          Bo jest niewygodne dla matki i dla dziecka.
    • pagaa Re: Nosidelko typu ,,chusta,, TIKAMAT 18.12.09, 09:34
      ja dostałam kiedyś coś takiego, włożyłam dziecia raz, niby leżał sobie, ale
      jakiś taki powykrzywiany, nie mogłam na to patrzeć, ale świetnie sprawdza się
      jako torba na zabawki:D
      • zielonakoniczyna pagaa 18.12.09, 13:54
        dzieki za podpowiedz ;-) wykorzystam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka