Dodaj do ulubionych

pytanie o $$$

07.11.10, 16:24
Jestem w temacie nowa i co chwila mam nowe pytanie... tym razem o kasę, mam nadzieję, że mogę je tu zadać :)

1. Ile kosztuje +/- wynagrodzenie za konsultację doradcy chustowego? (warszawa)
2. Ile się płaci za warsztaty chustowe?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agul86 Re: pytanie o $$$ 10.11.10, 13:37
      Warsztaty chustowe w warszawie 40-80 zł za osobę, taniej, gdy w parze - to z informacji z tego forum. A koszt konsultacji indywidualnej też chętnie poznam!!!
      • black_cobra Re: pytanie o $$$ 10.11.10, 13:53

Zależy od zakresu merytorycznego konsultacji, długości jej trwania oraz ewentualnego dojazdu. Z tego co ja wiem, średnio wychodzi to około 100,00 zł za trzy wiązania, podstawy fizjologii noworodka/niemowlęcia, czas 1,5 godziny.
        • padthai Re: pytanie o $$$ 12.11.10, 10:11
          3 wiazania to chyba dla juz zaznajomionych z tematem, bo dla chustonowek to raczej jedno wiazanie za to dobrze przecwiczone.
          Tu liczy sie jakosc, nie ilosc.
          • malabru Re: pytanie o $$$ 12.11.10, 16:59
            O to to.
            Nie wyobrażam sobie nauczyć początkującego 3 wiązań w 1,5 godziny i wziąć za jakość tych wiązań pełną odpowiedzialność.
            • margonik Re: pytanie o $$$ 13.11.10, 17:30
              Ja co prawda nie jestem doradcą, ale na kursie grupowym uczyłam się 2 wiązań w czasie 1 godziny. A mnóstwo czasu poszło na pogadankę, jakieś rozmowy etc, dodatkowo jeszcze pokaz dla jednego z uczestników, jak sie wiąże w elastyku. Myślę, że spokojnie byłabym w stanie nauczyć się DOBRZE trzech wiązań w trakcie godziny na kursie indywidualnym. Chustowiązanie nie jest aż takie trudne! Sama uczyłam sie kangurka i siodełka z pętelką na podstawie filmów z internetu i nauka żadnego z tych wiązań nie zajęła mi dłużej niż 20 minut.
              • malabru Re: pytanie o $$$ 13.11.10, 21:08
                To jest bardzo indywidualna sprawa i zwykle rodzice, którzy mają podejście do wiązania takie jak Twoje rzadko kiedy decydują się na konsultacje indywidualne. Prędzej pójdą na warsztaty, bo mają poczucie, że sobie sami poradzą. I dobrze. Bo nie o to chodzi by za wszelką cenę korzystać z konsultacji.
                Na ten krok decydują się Ci rodzice, którzy są mniej pewni swoich kompetencji i potrzebują wsparcia specjalisty. W takim wypadku uczenie ich 3 wiązań może się skończyć tym, że nie będą wiązać żadnego. Czym innym w moim odczuciu jest nauka wiązania, a czym innym pokazanie jak się wiązać. A warsztaty to już zupełnie inna bajka.
            • black_cobra Re: pytanie o $$$ 14.11.10, 13:31
              mnie na pierwszych konsultacjach, gdy zaczynałam chustowanie, Vega uczyła trzech wiązań, stąd nie widzę z tym problemu
              • padthai Re: pytanie o $$$ 16.11.10, 19:01
                Cobra no Ty to jestes zdolna...
                do wszystkiego hehehehe
                • black_cobra Re: pytanie o $$$ 16.11.10, 23:26
                  raczej miałam dobrą nauczycielkę :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka