Dodaj do ulubionych

moja pierwsza chusta

07.05.13, 19:17
Witajcie, moja mała Julka ma 6 tygodni. Chce zacząć nosić ją w chuście- aby zacząć aktywniejszy tryb życia- mając dwa psy(husky,malamut) ciężko wyjść na spacery z wózkiem, nie wszędzie się nim wjedzie.

Myślałam o elastycznej, wsadzam małą i jest. Bo tak to boje się jakbym miała sama wiązać..
Warto kupować na allegro? Boje się żeby nie kupić dziadostwa w końcu życie dziecka będzie w jej "rękach" , ale z drugiej strony nie mam zbyt dużo $$$ aby kupować nie wiadomo co..
Obserwuj wątek
    • kaszunia Re: moja pierwsza chusta 07.05.13, 23:09
      Elastyka spokojnie możesz kupić na all :)
      • wynajmownia Re: moja pierwsza chusta 15.05.13, 15:57
        Albo moze na początek spróbować wypożyczyć - zobaczysz czy będzie pasowała tobie i dziecku? Z pewnością znajdziesz wypożyczalnię, teraz chustowanie jest dość modne, więc sporo sklepików oferuje możliwość wypożyczenia.
    • martekle Re: moja pierwsza chusta 17.05.13, 22:35
      Ale elastyk na lato? ugotujecie sie :)
      • jankowskill Re: moja pierwsza chusta 18.05.13, 09:54
        no właśnie kupiłam elastyczną- i masakra ;/ cała mokra była a chusta to już w ogóle;/ to co tkaną powinnam kupić??
        • panna.z.wilka Re: moja pierwsza chusta 18.05.13, 16:29
          no raczej. przy czym latem, w upały, to nie ma opcji, nawet w tkanej jest ciepło.
          jeśli fundusze Cię nie ograniczają to kup coś cienkiego, z jedwabiem np.
        • martekle Re: moja pierwsza chusta 18.05.13, 17:28
          Ja na lato, to właśnie preferuję tkaną bawełnianą, fajnie jak jest cienka, a nie taka z tych grubszych. Też od wiązania trochę zależy, kangurek czy plecak prosty, tak chusta przebiega, że jest przewiew większy.
          • jankowskill Re: moja pierwsza chusta 19.05.13, 20:46
            tyle że kupując na allegro, nie wiem czy cienka jest czy nie ;/;/
            • martekle Re: moja pierwsza chusta 19.05.13, 23:45
              ale patrzysz w nowe czy uzywane? ciężko na all kupić fajną chustę
              zawsze sprzedawce można zapytać, albo też o gramaturę go poprosić.
              I jak będziesz widziała jaka firma to też spokojnie wyszukasz opinie o niej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka