ithilhin 12.08.07, 11:01 mam niepowtarzalna okazje dac chusty do wyprania i wysuszenia coby miekkie byly. ale Ciocia malza zeznala, ze ma tylko jeden program w suszarce ale ustawia sie czas. doswiadczone powiedzcie: co sie ustawia, znaczy ile minut? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lola_22 Re: ile czasu w suszarce? 12.08.07, 11:29 nie wiem czy bede pomocna, bo kazda suszarka ma tez swoja moc grzania ale ja u siebie gdy mam tylko hoppa nastawiam 1h20 na najnizsza moc (sa trzy) , gdy chusta suszy sie z innymi rzeczami to 2h00 na poziomie 2. Pranie jest wywirowane na 800 lub 1200 obrotów. --------------------------------- ***vatanai***ellaroo*** Matylda Odpowiedz Link
ithilhin Re: ile czasu w suszarce? 12.08.07, 11:45 a jaka masz moc grzania? bo ta pralka to whirlpool whirpool 1000 awg 336, to moze znajde jaka ta ma moc grzania i porownamy :-) dzieki. Odpowiedz Link
mysia125 Re: ile czasu w suszarce? 12.08.07, 13:41 My mamy samoobslugowa pralnie na dole i tam suszarkujemy w razie potrzeby. Poniewaz nie kalkuluje sie wstawiac suszarki dla jednej chusty, zawsze ma towarzystwo ;) Ustawiamy na 12 minut, a jak jest pelna prawie na full, to na 24 minuty. O mocy nic Ci dzis nie powiem, bo w niedziele zamkniete. -- Kasia & Felix & Chustomania www.kasiamarcin.com Odpowiedz Link
lola_22 Re: ile czasu w suszarce? 13.08.07, 19:37 sorry gosiu nie znalazłam żadnej informacji nt mocy grzania mojej suszarki, tyle tylko, ze to model słabszy niż ten w samoobsługowych megabebnach bo jak widac (post mYsi) wymaga wiecej czasu. Mąz mi tu podpowiada, ze whirpool i ariston to jeden producent wiec moze byc podobnie - bo to pralko-suszarki użytku domowego.... Wydaje mi się że mniej niż godzina nie wchodzi w rachubę a wyschnąć na wiór i rozpaść się (aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! - gorsze niż masakra piła mechaniczną nr 88 - prawda ;-) nie powinny. powodzenia i mięciutkiego efektu życzę. --------------------------------- ***vatanai***ellaroo*** Matylda Odpowiedz Link
lola_22 PS. 13.08.07, 19:38 pralk a ma w nazwie 100o wiec domyslam sie ze to maksymalna liczba obrotów wiec jest podobnie jak w mojej. Odpowiedz Link
ithilhin Re: PS. 13.08.07, 21:24 dzieki za pomoc. chyba siedzialy powyzej godziny a i tak lekko wilgotne wrocily. ale rzeczywiscie sa.. inne. ale fajne bardzo :-) Odpowiedz Link