Dodaj do ulubionych

MT od urodzenia?

20.03.09, 18:13
Witam,

wątek już pewnie gdzieś między wierszami poruszany, ale chciałabym jeszcze raz i ostatecznie zapytać doświadczone mamy czy Mei Tai można nosić zanim dziecko zacznie siedzieć?
Tzn. wiem, ze w Polsce opinia jest taka, iż maluch powinien siedzieć, ale na zachodzie twierdzi się ze w nosidłach tych można nosić dziecko praktycznie od początku. Na wielu amerykańskich stronach natknęłam się na zdjęcia, na których maluchy w MT są naprawdę maleńkie!!!

Drogie (POLSKIE :-)) Mamy!!! jeśli któraś z Was odważyła się nosić dziecko w Mei Tai wcześniej, proszę - napiszcie mi CZY TO ZDAŁO EGZAMIN???
Obserwuj wątek
    • tymka76 Re: MT od urodzenia? 21.03.09, 08:10
      Widzę, że nikt mi nie odpisał :-(

Czyli jednak z MT poczekać na siedzącego bobasa?
      • uccello1 Re: MT od urodzenia? 21.03.09, 09:37
        Ja standardowo zaczęłam nosić jak młody stabilnie już siedział. I tak panel jest
        ciut na niego za duży, ten MT co mam dla mniejszego by był dużo za duży. A ja
        używam MT tylko do noszenia na plecach. Z przodu i tak wolę chustę
    • ithilhin Re: MT od urodzenia? 21.03.09, 14:21
      wg mnie musialby to byc m`t specjalnie szyty. Bondolino bardzo przypomina MT i
      mozan w nim nosic zdrowe, donoszone dzieci od chyba 3.5 kilo wagi (nie jestem
      pewna). i jest wlasnie specjalnie profilowany pod katem maluchow.
      • tymka76 Re: MT od urodzenia? 21.03.09, 16:03
        a ja juz wlasnie kupilam dzisiaj MT babyhawk - nie mogłam sie oprzeć :-)
        najwyzej poczeka w szafie przez chwile....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka