Dodaj do ulubionych

ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta....

23.06.09, 17:41
maly wazy juz 9 kg i jakos ciezko go dluzej nosic...
a wiazania na plecach jakos nie moge opanowac..chciyb si eprzerzuce na
nosidelko, a chuste cza bedzie sprzedac....
Obserwuj wątek
    • morepig Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 23.06.09, 18:29
      łeeeeeeeee na biodro przerzuc a potem na plecy ;-)
    • agamamaani Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 23.06.09, 18:30
      spokojnie - mój waży prawie 17 i jeszcze go donaszam czasem :) wiązania na
      plecach łatwe sa warto się do nich przekonać - może masz pod ręką gdzieś klub
      kangura albo inne spotkania ?? :) a z przodu też można ponosić ciążary jak sie
      dobrze dobierze sobie sposób wiązania :)
    • m-s12 Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 23.06.09, 21:04
      a co ja mam powiedzieć! Mój mały ma 3 m-ce i waży 8,5kg. Jest ciągle
      i tylko na cycu.Przedemną jeszcze dużooooooooo wędrówek w chuście,
      bo na rękach to niedam rady go nosić. Narazie wiążę go w kieszonkę i
      jest mu strasznie błogo bo ciągle na spacerze śpi.Nawet jazda
      tramwajem mu nieprzeszkadza.
    • michalkowa1 Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 23.06.09, 21:30
      Jeśli dziecko waży 9 kg, to jeszcze sporo chustowania przed Wami.:)
      Może wybierz jakąś chustę dobrze noszącą (najczęściej to trochę grubsze chusty) ?
    • carolinecat Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 23.06.09, 23:15
      camel, a w czym Ty młodego nosisz?
      • camel_3d Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 24.06.09, 16:52
        > camel, a w czym Ty młodego nosisz?

w jakim sensie?? no w chuscie...:_)) wczoraj nosidelko kupilem..ale jakos tak
        srednio...
        • carolinecat Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 24.06.09, 19:46
          no to, że w chuście to wiem, ale jakiej? tkanej czy elastyku? jakiej firmy?
          • camel_3d Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 28.06.09, 12:28
            > no to, że w chuście to wiem, ale jakiej? tkanej czy elastyku? jakiej firmy?

to chyba za duzo pytan jak na moja wiedze o matarialach i metodach ich tworzenia.

na pewno nei jest elastyczna. 4 m. 20 cm :) firma?.... nie mam pojecia..to maly
            sklepik ktory sprowadza chusty z peru.
    • budzik11 Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 24.06.09, 08:58
      Nikt się nie urodził z dzieckiem na plecach :D Każdy się musi nauczyć (jeśli
      chce nosić of kors), dla każdego to trudne i stresujące (sama pamiętam litry
      potu wylane z wysiłku i nerwów przy wiązaniu pierwszych plecaczków). Ale trzeba
      się przemóc i odważyć w ogóle do noszenia na plecach. Mnie pomógł pożyczony Mei
      Tai - ponosiłam tak przez miesiąc, stwierdziłam, że nie taki diabeł straszny,
      oswoiłam się z wrzucaniem dziecka na plecy (i dziecko też się oswoiło ;-)),
      potem zaczęłam wiązać prawidłowe plecaczki a potem kupiłam swojego MT. A Potem
      go sprzedałam i stwierdziłam, że jednak w chuście lepiej ;-) Więc... odwagi i do
      dzieła :-) A i nosidła są przecież rewelacyjne, bylebyś nie kupował jakiegoś
      wisiadełkowatego szajsu.
      • camel_3d Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 24.06.09, 16:53
        kupilem ergobaby... w sumei ok..ale mam tak niewygimnastykowane rece, ze za
        chiny nie moge zapiac tego zatrzasku na gorze.. eeeee
    • zefirekk Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 24.06.09, 20:06
      mój dzieć też tyle waży i przeniosłam się na MT - idealna sprawa, no i ja generalnie nie czuję w ogóle tych kg.
      • camel_3d Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 28.06.09, 12:29
        no od 2 dni przerzucilem malego na plecy w nosidelku. ogolnie jest ok. mniej sie
        mecza:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka