camel_3d 23.06.09, 17:41 maly wazy juz 9 kg i jakos ciezko go dluzej nosic... a wiazania na plecach jakos nie moge opanowac..chciyb si eprzerzuce na nosidelko, a chuste cza bedzie sprzedac.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morepig Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 23.06.09, 18:29 łeeeeeeeee na biodro przerzuc a potem na plecy ;-) Odpowiedz Link
agamamaani Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 23.06.09, 18:30 spokojnie - mój waży prawie 17 i jeszcze go donaszam czasem :) wiązania na plecach łatwe sa warto się do nich przekonać - może masz pod ręką gdzieś klub kangura albo inne spotkania ?? :) a z przodu też można ponosić ciążary jak sie dobrze dobierze sobie sposób wiązania :) Odpowiedz Link
m-s12 Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 23.06.09, 21:04 a co ja mam powiedzieć! Mój mały ma 3 m-ce i waży 8,5kg. Jest ciągle i tylko na cycu.Przedemną jeszcze dużooooooooo wędrówek w chuście, bo na rękach to niedam rady go nosić. Narazie wiążę go w kieszonkę i jest mu strasznie błogo bo ciągle na spacerze śpi.Nawet jazda tramwajem mu nieprzeszkadza. Odpowiedz Link
michalkowa1 Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 23.06.09, 21:30 Jeśli dziecko waży 9 kg, to jeszcze sporo chustowania przed Wami.:) Może wybierz jakąś chustę dobrze noszącą (najczęściej to trochę grubsze chusty) ? Odpowiedz Link
carolinecat Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 23.06.09, 23:15 camel, a w czym Ty młodego nosisz? Odpowiedz Link
camel_3d Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 24.06.09, 16:52 > camel, a w czym Ty młodego nosisz? w jakim sensie?? no w chuscie...:_)) wczoraj nosidelko kupilem..ale jakos tak srednio... Odpowiedz Link
carolinecat Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 24.06.09, 19:46 no to, że w chuście to wiem, ale jakiej? tkanej czy elastyku? jakiej firmy? Odpowiedz Link
camel_3d Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 28.06.09, 12:28 > no to, że w chuście to wiem, ale jakiej? tkanej czy elastyku? jakiej firmy? to chyba za duzo pytan jak na moja wiedze o matarialach i metodach ich tworzenia. na pewno nei jest elastyczna. 4 m. 20 cm :) firma?.... nie mam pojecia..to maly sklepik ktory sprowadza chusty z peru. Odpowiedz Link
budzik11 Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 24.06.09, 08:58 Nikt się nie urodził z dzieckiem na plecach :D Każdy się musi nauczyć (jeśli chce nosić of kors), dla każdego to trudne i stresujące (sama pamiętam litry potu wylane z wysiłku i nerwów przy wiązaniu pierwszych plecaczków). Ale trzeba się przemóc i odważyć w ogóle do noszenia na plecach. Mnie pomógł pożyczony Mei Tai - ponosiłam tak przez miesiąc, stwierdziłam, że nie taki diabeł straszny, oswoiłam się z wrzucaniem dziecka na plecy (i dziecko też się oswoiło ;-)), potem zaczęłam wiązać prawidłowe plecaczki a potem kupiłam swojego MT. A Potem go sprzedałam i stwierdziłam, że jednak w chuście lepiej ;-) Więc... odwagi i do dzieła :-) A i nosidła są przecież rewelacyjne, bylebyś nie kupował jakiegoś wisiadełkowatego szajsu. Odpowiedz Link
camel_3d Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 24.06.09, 16:53 kupilem ergobaby... w sumei ok..ale mam tak niewygimnastykowane rece, ze za chiny nie moge zapiac tego zatrzasku na gorze.. eeeee Odpowiedz Link
zefirekk Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 24.06.09, 20:06 mój dzieć też tyle waży i przeniosłam się na MT - idealna sprawa, no i ja generalnie nie czuję w ogóle tych kg. Odpowiedz Link
camel_3d Re: ech..chyba niedlugo pozegananie z chusta.... 28.06.09, 12:29 no od 2 dni przerzucilem malego na plecy w nosidelku. ogolnie jest ok. mniej sie mecza:) Odpowiedz Link