Dodaj do ulubionych

Malowne pazurki

20.04.15, 19:13
Dziś po raz pierwszy zobaczyłam na żywo piękny manicure. Pazurki czarne, serdeczny ciemno zielony...

...ładne...

...naprawdę ładne...

...u FACETA :D :D

Obserwuj wątek
    • carol-jordan Re: Malowne pazurki 20.04.15, 19:29
      Jakież to męskie....... :>
    • witrood Re: Malowne pazurki 20.04.15, 19:36
      Z nim się aby nie zadawałaś? :O
      • silencjariusz Re: Malowne pazurki 20.04.15, 19:59
        Jestem zszokowany tym jak ci mężczyźni? wyglądają. To teraz tak się noszą wielkomiejskie chłopięta?:P
        • carol-jordan Re: Malowne pazurki 20.04.15, 20:13
          Ja też! :D
      • szarlotka_ja Re: Malowne pazurki 20.04.15, 20:23
        Nie, w sumie nie wiem czy bym się umiała w jego towarzystwie zachować kulturalnie :P
        Pewnie dusiłabym się ze śmiechu. Nie wiem czemu, ale panowie przebrani za papugi wywołują u mnie śmiech :P
    • silencjariusz Re: Malowne pazurki 20.04.15, 19:56
      Rzemyki, malowane pazurki... i nic dziwnego, że z mężczyzny robi się dziwoląg podobny do tego z wpisu Witolda.
      • mayenna Re: Malowne pazurki 20.04.15, 22:06
        A to nie jest grecka maksyma że o gustach sie nie dyskutuje?
        Co byś zrobił gdyby to twoje dziecko tak się ubierało/malowało?

A ja tam lubię takie kolorowe ptaki. Nie musimy być spod jednej sztancy, szczególnie w ubiorze.Na pewno to zdrowsze niż mundurki w Chinach z czasów Rewolucji Kulturalnej.
        • silencjariusz Re: Malowne pazurki 20.04.15, 22:38
          Akurat ja wolę mundurki. I czasy gdy mężczyzna ubierał się jak mężczyzna, a nie jak nie wiadomo co.
          • kama265 Re: Malowne pazurki 20.04.15, 22:50
            Sil, ja Cię proszę ... to wolny kraj - Ty ubierasz się w grzeczne koszule codzień takie same - może inny kolor, a są tacy, którzy wolą pomalowane paznokcie, piercing, tatuaże, kolorowe ubrania ... co w tym złego, czemu musisz ich szufladkować jako nie wiadomo co, dziwolągi, czemu Cię to szokuje i w ogóle czemu Was to na bogów obchodzi?
            • silencjariusz Re: Malowne pazurki 20.04.15, 22:56
              Bo szokuje. I będę szufladkował.:P
            • szarlotka_ja Re: Malowne pazurki 20.04.15, 22:58
              Boooo jak sama wcześniej wspomniałaś, to wolny kraj i se wolno mieć swoje zdanie :P

P.S.
              Co Cię ugryzło? :>
              • silencjariusz Re: Malowne pazurki 20.04.15, 23:02
                Kama nie lubi chutorszczyków o wąskich horyzontach.;) Pewnie jest fanką Konczity Wurst.;)
                • kama265 Re: Malowne pazurki 20.04.15, 23:07
                  ooo właaśnie. Cudownie. nic takiego nie napisałam, ale rozumiem, że nadal to co napisałeś Silu podpada pod kategorię - jest wolny kraj i wono mi mieć swoje zdanie. Nawet na temat tego, jak oceniam chutoszczyków i czyja jestem fanką.
                  • kama265 Re: Malowne pazurki 20.04.15, 23:08
                    chciałam napisac "wolno Ci miec własne zdanie na tema tego, oceniam chutoszczyków i czyja jestem fanką.'
                  • silencjariusz Re: Malowne pazurki 20.04.15, 23:13
                    Daj już spokój i nie bądź taka poważna. Razi mnie to co mężczyźni z siebie robią. I tyle.
                    • kama265 Re: Malowne pazurki 20.04.15, 23:18
                      ok, daje spokój i idę spać. Dobranoc.
              • kama265 Re: Malowne pazurki 20.04.15, 23:05
                swoje zdanie? to nie jest "swoje zdanie" tylko oceny innych ludzi - nawet nie ich ubrania - ale na tak wątłej podstawie jak kto jest ubrany - wydawanie oceny że jest dziwolągiem. To jest w porządku? serio? a gdybym napisała, że Sil jest nudny bo ubiera się w koszule i strzyże na jeża i gładko goli to jest swoje zdanie, czy niesprawiedlowa ocena Sila na podstawie bzdetu?
                jest różnica, kiedy się pisze, że ktoś ma dziwne ubrania - a tym, że nazywa się go dziwoloągiem.
                • silencjariusz Re: Malowne pazurki 20.04.15, 23:10
                  Akurat Twoja ocena jest bardzo trafna. Jestem nudny. I nie tylko. ;) Każdy ocenia Kamo. Nie tylko ja. A obnoszenie się z motywem wzorowanym na emblematach SS jest zwyczajnie głupotą.
                  • kama265 Re: Malowne pazurki 20.04.15, 23:15
                    Nie Silu, to nie yła moja ocena. I nie każdy ocenia, niektórzy starają się nie robić tego chociaż świadomie. Kto sie obnosi z motywem wzorowanym na emblematach SS? bo mi umknęło?
                • szarlotka_ja Re: Malowne pazurki 21.04.15, 19:41
                  No cóż, mam tendencję do wydawania własnej opinii na podstawie pierwszego wrażenia i bywa, że piszę co mi się podoba, a co nie. Taka jestem i już.
                  Natomiast Ty droga koleżanko, kamo265 też masz takie tendencje. Wystarczy otworzyć wątek o rolnikach. Jak Ty ich tam oceniałaś, szufladkowałaś... i na podstawie czego? Kilkuminutowej, telewizyjnej relacji. Zdaje się, że był tam wątek, w którym przyrównałaś rolników do zwierząt we mgle, czy jakoś tak. Na podstawie czego? Na podstawie bzdetu.

I w ogóle jak jeszcze raz przeczytasz mój pierwszy wątek w temacie to zobaczysz, że nikogo tam nie oceniłam.
                  • kama265 Re: Malowne pazurki 22.04.15, 08:00
                    w sumie Szarlotko, masz rację. Ale do zwierząt we mgle nie przyrównywałam rolników, tylko ich zachowanie. A tutaj szczerze mówiąc to do Sila mówiłam, a nie do Ciebie, jeśli poczułaś się urażona to przepraszam.
          • witamina_b12 Re: Malowne pazurki 20.04.15, 22:56
            silencjariusz napisał:
            >I czasy gdy mężczyzna ubierał się jak mężczyzna, a nie jak nie wiadomo co.
            No w pełni się zgadzam! coż to sie teraz dzieje rzemyki jakieś i inne paskudztwa, nie to co kiedyś!

https://www.buw.uw.edu.pl/wystawy/modameska/ryshistoryczny/001.jpg
            https://www.buw.uw.edu.pl/wystawy/modameska/ryshistoryczny/005.jpg
            https://www.buw.uw.edu.pl/wystawy/modameska/ryshistoryczny/020.jpg
            Kiedyś mężczyzna wyglądał jak mężczyzna ;):>
            • silencjariusz Re: Malowne pazurki 20.04.15, 23:26
              Stroje, które prezentujesz były normą w kręgach dworskich czy też burżuazyjnych. Normą.
              Mogłaś wrzucić choć jedną fotkę ze strojami z XIX czy XX.:P Pewnie gdyby normą były stroje takie jakie prezentuję ci trzej panowie ze zdjęcia Witolda to by mnie nie tak nie szokowały. Ale szokują. Mam udawać, że nie szokują bo powinienem być otwarty na .... takie nowości modowe? Nie jestem na nie otwarty i nigdy nie będę. Mężczyzna ma wyglądać jak mężczyzna a nie jak ci trzej.
              • mayenna Re: Malowne pazurki 21.04.15, 07:55
                To znaczy jak ma wyglądać mężczyzna?
                Nie wydaje mi się, żeby strój czynił z mężczyzny mężczyznę, podobnie jak spoodnie nie robia z dziewczyny chłopca.
                • silencjariusz Re: Malowne pazurki 21.04.15, 17:36
                  "To znaczy jak ma wyglądać mężczyzna?"
                  Jak to jak? Choćby tak, tak lub tak.
                  • czarny.onyks Re: Malowne pazurki 21.04.15, 19:27
                    ...koszulka z orłem świetna...sama bym założyła...i naszyjnik i czapkę oraz okulary:D ale pierwsza fota się nie otwiera:>
                    • silencjariusz Re: Malowne pazurki 21.04.15, 19:49
                      Może teraz się uda. Fotka
                      A ja uważałem Cię za kobietę elegancką, która takich okropnych koszulek nie nosi.:P
                      • czarny.onyks Re: Malowne pazurki 21.04.15, 19:56
                        ja elegancka?? no coś Ty...

wnosisz po literkach?:D
                        styl grunge jest mi bliski:P

swoją drogą ta torebeczka mogłaby byc czasem bardzo przydatna :D
                        • silencjariusz Re: Malowne pazurki 21.04.15, 20:01
                          "styl grunge jest mi bliski"

Okropieństwo.:P
                          Nie tylko po literkach.;)
                        • szarlotka_ja Re: Malowne pazurki 21.04.15, 20:10
                          Torebeczka torebeczką ale widziałaś co on ma na głowie? :P
                          Jakieś elektrody? :/
                          • czarny.onyks Re: Malowne pazurki 21.04.15, 20:14
                            ee..chyba strzykawki?...jedna z kofeiną, druga z glukozą...trzecia z....(wpisz brakujące)

to mogą być rozwiązania przyszłości:P
                            teraz szokują...za kilka/ kilkadziesiąt lat nie będą dziwić;)
                            • silencjariusz Re: Malowne pazurki 21.04.15, 20:19
                              Tu zbliżenie.
                              • czarny.onyks Re: Malowne pazurki 21.04.15, 20:29
                                nie lubisz szokować?;)
                                nie lubisz się wyróżniać? i lubisz wtapiać się w tłum...;)

jedni piszą książki, inni sobą coś chcą pokazać, zaszokować, dać do myślenia...mocno przejaskrawione.....ale patrz jaka dyskusja powstała...
                                • silencjariusz Re: Malowne pazurki 21.04.15, 20:41
                                  A ja jestem zaskoczony, że prawie nikogo już nie szokują takie obrzydliwe przebieranki.
                                  • szarlotka_ja Re: Malowne pazurki 21.04.15, 20:50
                                    Bardzie niż szokuje to mnie to śmieszy.
                                    Generalnie mnie wszystko śmieszy :P
                                    Nawet to forum jest śmieszne :D
                                    • silencjariusz Re: Malowne pazurki 21.04.15, 20:53
                                      Kiedyś takich przebierańców to żadna szanująca się gazeta czy telewizja by nie pokazała. A teraz im większe chawno tym lepiej.
                                      • szarlotka_ja Re: Malowne pazurki 21.04.15, 20:57
                                        Dobra, dobra już się Sil nie unosi, bo ciśnienie się podniesie :P
                                        • czarny.onyks Re: Malowne pazurki 21.04.15, 21:00
                                          czasem dobrze, jak się podnosi:P
                                          • silencjariusz Re: Malowne pazurki 21.04.15, 21:04
                                            No ba. I oby jak najdłużej.:P
                                        • silencjariusz Re: Malowne pazurki 21.04.15, 21:04
                                          Ja tam spokojny jestem.
                                          • szarlotka_ja Re: Malowne pazurki 21.04.15, 21:12
                                            No nie wiem, nie wiem. Coś jakby się Sil unosić zaczął :P
                                            • czarny.onyks Re: Malowne pazurki 21.04.15, 21:14
                                              ooo...macie kamerki :P :D
                                              • szarlotka_ja Re: Malowne pazurki 21.04.15, 21:16
                                                A co? :>
                                                Złapałaś podgląd? :>
                                                • czarny.onyks Re: Malowne pazurki 21.04.15, 21:18
                                                  ok, ok...zrozumiałam...już nie przeszkadzam i uciekam:P
                                                  • szarlotka_ja Re: Malowne pazurki 21.04.15, 21:20
                                                    Wiedziałam, że admini mają super moce :P
                                                  • czarny.onyks Re: Malowne pazurki 21.04.15, 22:17
                                                    nie należy wchodzić pomiędzy dwoje ;)
                                              • silencjariusz Re: Malowne pazurki 21.04.15, 21:27
                                                Jakie kamerki?
                                                • czarny.onyks Re: Malowne pazurki 21.04.15, 22:18
                                                  no takie podpięte do kompa.....:>

piszesz i patrzysz w oczy rozmówcy;)
                                            • silencjariusz Re: Malowne pazurki 21.04.15, 21:26
                                              Nie no skąd. Nie ma powodu do uniesień.
                                      • mayenna Re: Malowne pazurki 21.04.15, 21:37
                                        silencjariusz napisał:

> Kiedyś takich przebierańców to żadna szanująca się gazeta czy telewizja by nie
                                        > pokazała. A teraz im większe chawno tym lepiej.

Ta trzecia co wygrała Eurowizję ma głos i umie śpiewać. Reszty nie rozpoznaję ale rozumiem że to ten epitet jest przemyślany i nadany po dogłebnym zastanowieniu jak na wielbiciela starożytnych sztuk przystało.
                                        Wiesz, nazwanie kogos 'chawnem' jest oburzające. Jakby nie było to człowiek.Taki jak ty czy ja.
                                        • witamina_b12 Re: Malowne pazurki 21.04.15, 22:07
                                          mayenna napisała:

> Wiesz, nazwanie kogos 'chawnem' jest oburzające. Jakby nie było to człowiek.Tak
                                          > i jak ty czy ja.

A co to znaczy? bo pierwszy raz słyszę takie określenie.
                                        • silencjariusz Re: Malowne pazurki 21.04.15, 22:10
                                          Ten trzeci. Nie ta trzecia. A co do reszty to się z Tobą zgadzam. Jakby nie było to człowiek. Taki jak Ty czy ja. I rozumiem, że możesz czuć się oburzona. I tyle. Z tego co napisałem się nie wycofuję.
                                          • czarny.onyks Re: Malowne pazurki 21.04.15, 22:16
                                            ..muszę powiedzieć, że za to Cię lubię...

nie, nie za to dziwne określenie ...ale za swoje zdanie, którego bronisz...choć może się innym nie podobać...
                                            nie tworzysz innej kreacji, pokazujesz siebie, jakim jesteś...choć czasem troszkę na niekorzyść;)
                                            • silencjariusz Re: Malowne pazurki 21.04.15, 22:22
                                              To dziwne określenie znaczy ni miej ni więcej tylko gówno. A co do kreowania wizerunku to mi nie zależy na pozytywnym odbiorze. I nie rozumiem czemu miałbym się powstrzymywać od wyrażania swojej opinii na tematy, które mnie bulwersują. A że moje opinie są prostackie i chamskie? Cóż, taki właśnie jestem.
                                              • mayenna Re: Malowne pazurki 22.04.15, 09:52
                                                silencjariusz napisał:

A że moje opinie są prostackie i chamskie? Cóż, taki właśnie jestem.

A pamiętam jak cie bulwersowało chamstwo i prostactwo Tdf. Uznajmy więc może że wszyscy maja prawo byc chamami, prostakami i wyrażać własne opinie w sposób bezpardnonowy.

Tylko cały czas za mna chodzi: 'ale chroń mnie Panie od pogardy..". Jak można byc człowiekiem i tak gardzić innymi, by nazwać ich 'gównem'? Bo ubierają sie odmiennie... bo sa innej orientacji? Nigdy chyba nie pojmę...
                                                A że chamami i prostakami sie nie zadaję, i nie dyskutuję.

• mayenna Re: Malowne pazurki 22.04.15, 11:02
                                            Jeszcze jedno: takie myslenie, że ktoś jest gorszy, jest 'gównem' było podłożem polityki rasowej i eksterminacji w ideologii, której ty hołdujesz poprzez takie pisanie o innych, a pan Witkowski - nosząc symbole SS. Obaj jesteście inteligentni więc nawet głupota was nie tłumaczy.
                                            • silencjariusz Re: Malowne pazurki 22.04.15, 16:43
                                              "To jest zabawa, happening, pastisz... Traktują strój jako cos na kształt kostium w teatrze."

Mam nadzieję, że jako osoba inteligentna nie masz problemu z rozróżnieniem oceny "dzieła" (zabawy, happeningu, pastiszu) od oceny autora "dzieła". Na wszelki wypadek gdybyś jednak miała z tym problem podpowiem, że moja ocena dotyczy "dzieła".
                                              • silencjariusz Re: Malowne pazurki 22.04.15, 16:45
                                                *odróżnieniem
                                    • czarny.onyks Re: Malowne pazurki 21.04.15, 20:58
                                      szarlotka_ja napisała:

> Nawet to forum jest śmieszne :D

no i nie wiem...czy to zaleta czy nie :D :D
                                      • szarlotka_ja Re: Malowne pazurki 21.04.15, 21:01
                                        Zapytaj innych bo w sumie mnie wszystko śmieszy :P
                                  • czarny.onyks Re: Malowne pazurki 21.04.15, 20:58
                                    wiesz co mnie szokuje?

ludzie, którzy krzywdzą..zabijają, gwałcą...kibole, którzy umawiają się na ustawki....
                                    ,,wnuczkowie'' okradający staruszków....itd...

a ten pan..i inni....raczej śmieszą....zadziwiają.....
                            • mayenna Re: Malowne pazurki 21.04.15, 20:21
                              To jest zabawa, happening, pastisz... Traktują strój jako cos na kształt kostium w teatrze. W sumie fajnie że ktoś nie traktuje tego tak śmiertelnie poważnie i utylitarnie czy snobistycznie.
                      • mayenna Re: Malowne pazurki 21.04.15, 20:17
                        Czyli chodzi o to że mężczyźni noszą ubrania klasyfikowane jako damskie? Ale kobiety nagminnie noszą spodnie/garnitury, krawaty,koszule i nie wzbudza to az takiej reakcji jak sytuacja odwrotna. Ci panowie maja takie wnętrze i sobie je przetwarzają w postaci stroju - używają go jako środka ekspresji. Dobrze im z tym to czemu ma to być śmieszne? Jak oglądam ich w tv to jest to spójne z osobowością.
                        Mnie dziwi, że w naszym narodzie az tak się zwraca uwagę na to w co ktoś jest ubrany. Tutaj sa przejaskrawione przykłady, ale była już dyskusja o legginsach i grubych tyłkach w nich niezakrytych... Naprawdę az tak was obchodzi co bliźni wdziewa?
                        Mnie bardziej szokuje golizna i świecenie goła pupą niż takie barwne przebieranki.

• silencjariusz Re: Malowne pazurki 21.04.15, 20:32
                          Chodzi o to, że to co kiedyś ledwie wypełzało z mroku w darkqueenowych spelunach teraz trafiło na "ścianki" i wielkomiejskie salony. Bezguście i totalny upadek obyczajowy zapanował. Na szczęście mieszkam na głębokiej prowincji i takich "barwnych przebieranek" nie widzę i mam nadzieję, że nie zobaczę.
                          • kama265 Re: Malowne pazurki 22.04.15, 08:05
                            "Bezguście " - nonono, Silu, nie wiedziałam, żeś takim znawcą mody i trendów jest :D
                            • silencjariusz Re: Malowne pazurki 22.04.15, 16:49
                              Nie jestem.
                  • maruda2 Re: Malowne pazurki 22.04.15, 11:11
                    Tak sobie myślę Silu, że od tego, kto był na zdjęciu Onyksi do tych, których pokazałeś na zdjęciach jest daleka droga :-> Tym ostatnim to chyba można trochę współczuć. Za wszelką ceną chcą zaistnieć i robią to w jedyny znany sobie sposób ... I na prawdę nie sądzę, że któraś z nas tutaj ( mimo zrozumienia i nie oburzania się ) zechciała się z takim gościem gdzieś pokazać. Właściwie.... wróć - pokazać to może tak, ale tolerować na co dzień - raczej nie.
                    Natomiast trochę więcej luzu i polotu w ubieraniu się przez faceta jest ok. Osobiście wolałabym jednak, żeby nie przesadzał. Bo jeśli zacznie spędzać w łazience więcej czasu ode mnie, to już przestanie być ok. :->
                    Co do luzu w ubiorze - spróbuj kiedyś sam. I mówię to bez cienia ironii.
                    • silencjariusz Re: Malowne pazurki 22.04.15, 16:59
                      Ok, ok, przyznaję rację.
                      Co do luzu w ubiorze. Mój happening, pastisz nie spotkał się ostatnio ze zrozumieniem u chlebodawcy i zostałem publicznie wezwany do zaprzestania uzewnętrzniania (w ubiorze) swoich artystycznych zapędów.;)
                      • maruda2 Re: Malowne pazurki 22.04.15, 17:07
                        To przyznaj się co zrobiłeś :-> Teraz to chociaż poniekąd mogę zrozumieć Twoją niechęć do męskich stylizacji :-P
                        • silencjariusz Re: Malowne pazurki 22.04.15, 17:20
                          Chodziłem bez marynarki.;)
                          • robert.83 Re: Malowne pazurki 23.04.15, 09:33
                            Jakie standardy! A rzeczony chlebodawca klimatyzację zapewnia?
                            • silencjariusz Re: Malowne pazurki 23.04.15, 16:44
                              Standardów właśnie nie było i każdy łaził do roboty jak chciał. No i pryncypałowi w końcu żyłka pękła.;) Klimy nie ma, wentylacja też nie działa.
                              • maruda2 Re: Malowne pazurki 23.04.15, 22:51
                                czyli można być nieświeżym i spoconym, ale w marynarce ... a pryncypał sam przestrzega owych standardów, zwłaszcza w upały ? :->
                                • silencjariusz Re: Malowne pazurki 23.04.15, 23:08
                                  Przestrzega.
              • witamina_b12 Re: Malowne pazurki 21.04.15, 10:18
                Chodziło mi o to, że moda męska (kobieca zresztą też) nie jest czymś stałym i niezmiennym od wieków... to co obecnie jest uważane za stricte męskie mogło takie nie być kiedyś.
                Tak samo jest z kanonami urody, które się zmieniają.
                Wszystko nie musi się podobać wszystkim, niezależnie czy jest obecnie w kanonie czy nie. Mi nie podobają się pomalowane paznokcie u mężczyzn, ale traktowanie kogoś z tego powodu jako dziwadła również mi się nie podoba.
                • silencjariusz Re: Malowne pazurki 21.04.15, 17:40
                  Nie żyjemy kiedyś, tylko tu i teraz.
          • jovian Re: Malowne pazurki 20.04.15, 23:07
            To znaczy które czasy? Egipt faraonów gdzie faceci na budowie piramid strajkowali bo im nie dostarczono kosmetyków do malowania, Rzym gdzie strojem była tunika i toga dla nielicznych, a może bogato zdobione i wściekle kolorowe renesansowe czy barokowe wdzianka? Czy też może surduty, fraki i cylindry są bardziej męskie niż cała reszta? :)
    • robert.83 Re: Malowne pazurki 21.04.15, 12:40

O co w ogóle chodzi z tym jednym palcem inaczej?
      To ma jakąś głębszą treść? Ukryte dno?:P

Żebym nie wiem jak się starał, to kojarzy mi się tylko z palcem-grzebalcem z jakiegoś obleśnego kawału:).
      • mayenna Re: Malowne pazurki 21.04.15, 17:04
        robert.83 napisał:

>
        > O co w ogóle chodzi z tym jednym palcem inaczej?
        > To ma jakąś głębszą treść? Ukryte dno?:P
        >
        Nie ma żadnej treści. Maluje sie jeden-dwa paznokcie dla kontrastu/ozdoby, żeby nie było monotonnie. Zwykle przy innych kolorach niz klasyczna czerwień.
        >
        • mayenna Re: Malowne pazurki 21.04.15, 17:04
          Zwykle to palce serdeczny i kciuk, albo sam serdeczny.
        • robert.83 Re: Malowne pazurki 21.04.15, 17:30

eeee..... jestem na NIE

Już więcej sensu - aby nie było monotonnie - mają te kropki na czołach u hindusów.
          • mayenna Re: Malowne pazurki 21.04.15, 18:11
            Mnie się podoba i często tak noszę.
            • robert.83 Re: Malowne pazurki 22.04.15, 09:28
              No i niech Ci idzie na zdrowie:). Dużo ludzi to robi i lubi więc chyba problemu nie ma.
              • mayenna Re: Malowne pazurki 22.04.15, 09:42
                Ale będe pamietac zeby na spotknaia forumowe mieć wszystkie w jednym kolorze:)
                • robert.83 Re: Malowne pazurki 22.04.15, 10:27
                  Jak dla mnie to mogą być kolorowe, tylko taki jeden inny palec mnie tak zastanawiał:).
                  • mayenna Re: Malowne pazurki 22.04.15, 11:04
                    robert.83 napisał:

> Jak dla mnie to mogą być kolorowe, tylko taki jeden inny palec mnie tak zastana
                    > wiał:).
                    >
                    Hahah:) do dłubania w nosie?
                    Ale ten jest akurat w tym samym kolorze. Do kiwania w bucie tez sa jednokolorowe.
    • czarny.onyks Re: Malowne pazurki 21.04.15, 20:21
      a jak stopy wyglądały?

bo to tez mogłoby byc ciekawe:D
      • szarlotka_ja Re: Malowne pazurki 21.04.15, 20:34
        Ojej... nie spojrzałam :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka