Dodaj do ulubionych

nowe zasady?

28.10.05, 09:17
Czesc.
Pisze pierwszy raz, ale juz podczytywalam.

Nie wiecie czasem, czy w zwiazku ze zmianami egzaminow na kierowcow, cos sie
tez zmieni w kat A?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2990266.html
Obserwuj wątek
    • goha66 Re: nowe zasady? 28.10.05, 10:45
      Na dzień dzisiejszy ośrodki egzaminacyjne nie otrzymały jeszcze rozporządzenia
      w którym są dokładnie określone nowe zasady egzaminowania kierowców, więc nikt
      nie jest w stanie kompetentnie odpowiedzieć na to pytanie... owo rozporządzenie
      ma dotrzeć do ośrodków w pierwszych dniach listopada ... Pozostaje tylko
      uzbroić sie w cierpliwość :) Goha
    • glupiakazia Re: nowe zasady? 28.10.05, 16:03
      dzieki za odpowiedz. chyba sobie jeszcze poczekam. pierwsze podejscie zrobilam
      5 lat temu i mimo wieloletniego juz posiadania kat. B wylozylam sie na teorii.
      Ale wpadlam wtedy na glupi pomysl robienia prawka w trakcie macierzynskiego i
      test pisalam z 4-miesieczniakiem przy cycu:(
      a czy ktos moglby mi polecic dobra szkole (w-wa) - tzn. taka w ktorej
      instruktor moglby sie dopasowac do mojego bardzo napietego grafiku? domyslam
      sie, ze nie bedzie to kurs najtanszy oczywiscie.
      • pullpecja Re: nowe zasady? 28.10.05, 23:17
        Witaj,
        Ja właśnie ukończyłam kurs na kat.A (a jestem w trakcjie robienia B) w Sarbo na
        Bemowie. Kurs na moto kosztuje tam 1 000zł. Jeden plac manewrowy mają na
        Powstańców Śląskich, niedaleko Carrefour`a, a drugi (kryty) na podziemnym
        parkingu w Forcie Wola przy ul. Połczyńskiej. Masz w tym 3h jazdy po mieście
        (po trasie egzaminacyjnej) oraz 2h (nieobowiązkowe) jazdy na enduro w terenie.
        Gdy jeździsz po mieście, masz odbiornik w uchu przez który naprowadza Cię
        jadący za tobą (specjalnie oznakowanym samochodem) instruktor.
        Jazdy doszkalające:
        1h 50zł (manewry)
        1h 80zł (miasto)

Kursy odbywają się w godzinach: od 8 do 21 (pon-pt)
        w sobote od 8 do 15(?)

Dobrą szkołą jest jeszcze Pro-Motor, ale oni mają tylko jedną Hondę CBF 250
        (egzaminacyjną), a w Sarbo masz same Hondy. Niestety mają plac tylko pod gołym
        niebem.
        Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru:o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka