glupiakazia 28.10.05, 09:17 Czesc. Pisze pierwszy raz, ale juz podczytywalam. Nie wiecie czasem, czy w zwiazku ze zmianami egzaminow na kierowcow, cos sie tez zmieni w kat A? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2990266.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goha66 Re: nowe zasady? 28.10.05, 10:45 Na dzień dzisiejszy ośrodki egzaminacyjne nie otrzymały jeszcze rozporządzenia w którym są dokładnie określone nowe zasady egzaminowania kierowców, więc nikt nie jest w stanie kompetentnie odpowiedzieć na to pytanie... owo rozporządzenie ma dotrzeć do ośrodków w pierwszych dniach listopada ... Pozostaje tylko uzbroić sie w cierpliwość :) Goha Odpowiedz Link Zgłoś
glupiakazia Re: nowe zasady? 28.10.05, 16:03 dzieki za odpowiedz. chyba sobie jeszcze poczekam. pierwsze podejscie zrobilam 5 lat temu i mimo wieloletniego juz posiadania kat. B wylozylam sie na teorii. Ale wpadlam wtedy na glupi pomysl robienia prawka w trakcie macierzynskiego i test pisalam z 4-miesieczniakiem przy cycu:( a czy ktos moglby mi polecic dobra szkole (w-wa) - tzn. taka w ktorej instruktor moglby sie dopasowac do mojego bardzo napietego grafiku? domyslam sie, ze nie bedzie to kurs najtanszy oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
pullpecja Re: nowe zasady? 28.10.05, 23:17 Witaj, Ja właśnie ukończyłam kurs na kat.A (a jestem w trakcjie robienia B) w Sarbo na Bemowie. Kurs na moto kosztuje tam 1 000zł. Jeden plac manewrowy mają na Powstańców Śląskich, niedaleko Carrefour`a, a drugi (kryty) na podziemnym parkingu w Forcie Wola przy ul. Połczyńskiej. Masz w tym 3h jazdy po mieście (po trasie egzaminacyjnej) oraz 2h (nieobowiązkowe) jazdy na enduro w terenie. Gdy jeździsz po mieście, masz odbiornik w uchu przez który naprowadza Cię jadący za tobą (specjalnie oznakowanym samochodem) instruktor. Jazdy doszkalające: 1h 50zł (manewry) 1h 80zł (miasto) Kursy odbywają się w godzinach: od 8 do 21 (pon-pt) w sobote od 8 do 15(?) Dobrą szkołą jest jeszcze Pro-Motor, ale oni mają tylko jedną Hondę CBF 250 (egzaminacyjną), a w Sarbo masz same Hondy. Niestety mają plac tylko pod gołym niebem. Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru:o) Odpowiedz Link Zgłoś