Dodaj do ulubionych

do MamaPodziomka

11.09.12, 18:55
MamoPodziomka (czy moze Mamo-Podziomko wink ) ponawiam pytanie, skad jestes ? ZTwojej wypowiedzi (polska szkola) wynika, ze mieszkasz za granica. Podajesz tez, ze nie ma OSM i ze Twoja corcia od 11 roku zycia chce isc do gimnazjum z muzyka. To mi bardzo przypomina system francuski, w ktorym my sie obracamy, czy Ty takze mieszkasze we Francji ?! Gdzie ? Moze uda sie kiedys spotkac ? Pozdrawiam. Agnieszka
Obserwuj wątek
    • mamapodziomka Re: do MamaPodziomka 11.09.12, 22:27
      W Niemczech smile) I niestety mala po 4 klasie bedzie miala tylko 9 lat, bardzo mi sie ta zmiana nie podoba, ale coz robic smile))
      • mama_mak Re: do MamaPodziomka 12.09.12, 08:50
        zmiana szkoly ?
        Wiesz, tutaj tez jest tak beznadziejnie, ze nie ma osm, mozna probowac w wieku 9 lat dostac sie do takiej szkoly, co to rano lekcje, a po poludniu zwalniaja wszytkich i kazy sie rozbiega na artystyczne rzeczy jak instrumenty, taniec, ale tez cyrk czy sport, czyli tak naprawde te dzieci nic nie laczy i jeszcze trzeba je wozic i wozci i wozic po calym miescie. To i tak nie gwarantuje, ze jak bedze miec 11 (czyli gimnazjum) to ja z automatu przyjma na stale juz na reszte kariery szkolnej, zreszta, moj boze, co to za kariera, jezdzenie metrem po miescie sad
        Bardzo nie lubie tego systemu. Moj maz chcialby sie do Polski przeprowadzic, zeby ksztalcic Ule. A u Was jak to wyglada, opowiedz, prosze smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka