parvati-paro 20.09.12, 18:37 BACH MINUET 2 www.youtube.com/watch?v=k-qnAiorSmA&feature=plcp Witam, czy ktoś ma dostęp do nut tego utworu w/w? Jeśli nie w postaci linku, to wysłać na pocztę e-mailową? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
only_stereo Re: Nuty do pianina. 20.09.12, 22:38 To nie są nuty do tego utworu - dzieci na filmie grają anonimowy menuet w G - dur z notatnika muzycznego Anny Magdaleny Bach. Jest to piąty utwór w drugim zeszycie Suzuki na fortepian (we wcześniejszych wydaniach określany jako menuet 2). Odpowiedz Link
only_stereo Re: Nuty do pianina. 20.09.12, 22:47 Niestety, nie mam możliwości zeskanowania. Odpowiedz Link
tijgertje Re: Nuty do pianina. 21.09.12, 01:01 To J.S. Bach Ten Menuet byl w ktoryms zbiorku (latwe albo drobne utwory). Jest tez np tu: www.scribd.com/doc/31542651/Menuet-in-G-BWV-Anh-II-116-by-J-S-Bach Odpowiedz Link
parvati-paro Re: Nuty do pianina. 21.09.12, 22:31 Dziękuję za szybką odpowiedź i pomoc Odpowiedz Link
mama_dorota Re: Nuty do pianina. 21.09.12, 08:55 Syn grał niedawno Menuet Bacha i jak słuchał utworu z filmu, to komentował, że coś tam jest inaczej. Widać, że miał rację. Tak więc przepraszam za zmyłkę . Odpowiedz Link
werbena11 Re: Nuty do pianina. 21.09.12, 10:00 utwor jest w drugiej ksiazce Suzuki Piano School jako minuet 2 tu mozna takie rzeczy wyszukac www.4shared.com/ (jest tez w 1. ksiazce Suzuki na skrzypce, ale to tylko jedna linia melodyczna) Odpowiedz Link
beatulek Re: Nuty do pianina. 21.09.12, 10:20 Ten zeszyt na górze z lewej strony. Tam jest jeszcze więcej ciekawych kawałków dla dzieci. Moja córka po tym zeszycie grała inwencje dwugłosowe Bacha - też ciekawe i o podobnym stopniu trudności. allegro.pl/5-x-nuty-na-fortepian-beethoven-bach-i2641792831.html Odpowiedz Link
tijgertje Re: Nuty do pianina. 21.09.12, 11:01 Inwencje o podobnym stopniu trudnosci??? No prosze, a ja menueta wieki temu trzastnelam migiem, za to z inwencjami eczylam sie niemilosiernie Odpowiedz Link
skarolina Re: Nuty do pianina. 22.09.12, 17:41 No też mnie to zaciekawiło - "Łatwe utwory" i "Inwencje dwugłosowe" dzieli jakieś 3 lata nauki. Ten menuet to nr 1 w "Łatwych utworach" J.S.Bacha wydanych przez PWM Odpowiedz Link
mama_dorota Re: Nuty do pianina. 22.09.12, 20:38 Ten temat tu ciągle powraca. Mama_mak ma dla swojej córki jakieś uproszczone opracowania znanych utworów, dlatego z jej punktu widzenia to tak wygląda. Ona już o tym pisała. Odpowiedz Link
mama_dorota Re: Nuty do pianina. 22.09.12, 20:39 A to beatulek pisała o inwencjach. Pewnie to jednak podobna historia. Odpowiedz Link
skarolina Re: Nuty do pianina. 22.09.12, 20:49 Chyba nie, bo zlinkowała "pełne wersje". Dlatego jestem zdziwiona. Odpowiedz Link
tijgertje Re: Nuty do pianina. 23.09.12, 01:11 moze to taki typ, jak ten, w ktorym wieki temu bylam zakochana po uszy (wlasnie z powodu jego gry Bacha). Dla mnie Bach byl koszmarem, a tu taki artysta sie znalazl, co ubzdural sobie gre na organach i musial zaliczyc Bacha. Gralismy wowczas razem w orkiestrze, widzialam, jak co tydzien na probe przynosil kolejny zbierek Bacha. Zaczynal od Latwych utworow i zaledwie kilka tygodni pozniej wymiatal fugi. No i jak mialam nie byc zakochana? Niestety on tak nisko nawet nie spogladal Odpowiedz Link