Dodaj do ulubionych

Nuty do pianina.

20.09.12, 18:37
BACH MINUET 2
www.youtube.com/watch?v=k-qnAiorSmA&feature=plcp
Witam, czy ktoś ma dostęp do nut tego utworu w/w? Jeśli nie w postaci linku, to wysłać na pocztę e-mailową? smile
Obserwuj wątek
    • mama_dorota Re: Nuty do pianina. 20.09.12, 21:54
      www.8notes.com/scores/2402.asp
    • only_stereo Re: Nuty do pianina. 20.09.12, 22:38
      To nie są nuty do tego utworu - dzieci na filmie grają anonimowy menuet w G - dur z notatnika muzycznego Anny Magdaleny Bach. Jest to piąty utwór w drugim zeszycie Suzuki na fortepian (we wcześniejszych wydaniach określany jako menuet 2).
      • only_stereo Re: Nuty do pianina. 20.09.12, 22:47
        Niestety, nie mam możliwości zeskanowania.
      • tijgertje Re: Nuty do pianina. 21.09.12, 01:01
        To J.S. Bach wink Ten Menuet byl w ktoryms zbiorku (latwe albo drobne utwory). Jest tez np tu:
        www.scribd.com/doc/31542651/Menuet-in-G-BWV-Anh-II-116-by-J-S-Bach
        • parvati-paro Re: Nuty do pianina. 21.09.12, 22:31
          Dziękuję za szybką odpowiedź i pomoc smile
      • mama_dorota Re: Nuty do pianina. 21.09.12, 08:55
        Syn grał niedawno Menuet Bacha i jak słuchał utworu z filmu, to komentował, że coś tam jest inaczej. Widać, że miał rację.
        Tak więc przepraszam za zmyłkę smile.
    • werbena11 Re: Nuty do pianina. 21.09.12, 10:00
      utwor jest w drugiej ksiazce Suzuki Piano School jako minuet 2
      tu mozna takie rzeczy wyszukac
      www.4shared.com/
      (jest tez w 1. ksiazce Suzuki na skrzypce, ale to tylko jedna linia melodyczna)
    • beatulek Re: Nuty do pianina. 21.09.12, 10:20
      Ten zeszyt na górze z lewej strony. Tam jest jeszcze więcej ciekawych kawałków dla dzieci. Moja córka po tym zeszycie grała inwencje dwugłosowe Bacha - też ciekawe i o podobnym stopniu trudności. smile
      allegro.pl/5-x-nuty-na-fortepian-beethoven-bach-i2641792831.html
      • tijgertje Re: Nuty do pianina. 21.09.12, 11:01
        Inwencje o podobnym stopniu trudnosci??? No prosze, a ja menueta wieki temu trzastnelam migiem, za to z inwencjami eczylam sie niemilosiernieuncertain
        • skarolina Re: Nuty do pianina. 22.09.12, 17:41
          No też mnie to zaciekawiło - "Łatwe utwory" i "Inwencje dwugłosowe" dzieli jakieś 3 lata nauki.

Ten menuet to nr 1 w "Łatwych utworach" J.S.Bacha wydanych przez PWM
          • mama_dorota Re: Nuty do pianina. 22.09.12, 20:38
            Ten temat tu ciągle powraca. Mama_mak ma dla swojej córki jakieś uproszczone opracowania znanych utworów, dlatego z jej punktu widzenia to tak wygląda. Ona już o tym pisała.
            • mama_dorota Re: Nuty do pianina. 22.09.12, 20:39
              A to beatulek pisała o inwencjach. Pewnie to jednak podobna historia.
              • skarolina Re: Nuty do pianina. 22.09.12, 20:49
                Chyba nie, bo zlinkowała "pełne wersje". Dlatego jestem zdziwiona.
                • tijgertje Re: Nuty do pianina. 23.09.12, 01:11
                  moze to taki typ, jak ten, w ktorym wieki temu bylam zakochana po uszy (wlasnie z powodu jego gry Bacha). Dla mnie Bach byl koszmarem, a tu taki artysta sie znalazl, co ubzdural sobie gre na organach i musial zaliczyc Bacha. Gralismy wowczas razem w orkiestrze, widzialam, jak co tydzien na probe przynosil kolejny zbierek Bacha. Zaczynal od Latwych utworow i zaledwie kilka tygodni pozniej wymiatal fugi. No i jak mialam nie byc zakochana? wink Niestety on tak nisko nawet nie spogladalsad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka