Dodaj do ulubionych

Pianino Petrof

23.10.13, 09:56
Witam!

Chciałam prosić o poradę. Syn chodzi do 4 klasy (cykl 6-letni) klasa fortepianu, do tej pory miał pianino elektroniczne (stary model) bez pedałów (nie można było dokupić), a do tego miało o jedną oktawę mniej. Pianino było kupione tymczasowo (gdyby się rozmyślił), ale jakoś się to przeciągnęło do tej pory. Zastanawiamy się nad zakupem pianina akustycznego firmy Petrof. Proszę o radę czy n/w pianino będzie wystarczające (jestem laikiem w tych sprawach, a do tego nie mamy nikogo kto mógłby doradzić). Z góry dziękuję za pomoc.

riff.net.pl/pianina-klasyczne/8143-petrof-p116-e1.html
Obserwuj wątek
    • ggalik Re: Pianino Petrof 23.10.13, 11:57
      Witam. Nauczycielka mojej córki polecała kupienie pianina Yamaha, niekoniecznie nowego. Stwierdziła, że pianina Yamahy mają niezłą mechanikę (miękka klawiatura) i dodatkowo przyjazne brzmienie. Oczywiście ocena tych parametrów jest kwestią gustu. My kupiliśmy używaną 20-sto letnią Yamahę model YUX za 15 000 zł. Dobre modele to również B1, B3 i YUS. Modele B1 i B3 jak też i inne można kupić również z systemem SILENT. Pozwala to wyciszyć pianino akustyczne i używać go jak keyboarda z klawiaturą ważoną. Można wtedy ćwiczyć w nocy smile. No chyba, że chcecie nowe to taka Yamaha kosztuje 40 000 zł i wtedy można kupić coś innego tańszego. Są oczywiście tańsze modele Yamahy. Pozdrawiam i życzę udanego wyboru.
    • ggalik Re: Pianino Petrof 23.10.13, 12:00
      Dziwię się, że do czwartej klasy syn uchował się na pianinie elektrycznym. U nas gwarancją przyjęcia do szkoły na fortepian jest posiadanie instrumentu akustycznego!!!
    • skarolina Re: Pianino Petrof 23.10.13, 15:22
      Porozmawiaj z nauczycielem, albo jeszcze lepiej - stroicielem ze szkoły.
    • kulju Re: Pianino Petrof 25.10.13, 19:30
      My mamy Petrof i nam wystarcza. Moj najstarszy syn gra juz kilka lat, jest dosyc zaawansowany wink
      Mysle, ze w szkole podst i sredniej muzycznej bedzie ok.
      Jesli Twoj syn bedzie koncertowal, bo chyba bedziecie musieli kupic fortepian,
      Pozdr,
      Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka