kava72 29.11.07, 19:43 Podpowiedzcie jaki kupić metronom? Tyle tego na rynku, że zgłupiałam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
next-live Re: Jaki metronom? 30.11.07, 16:21 To zależy od tego ile możesz na to przeznaczyć... Nauczyciele zazwyczaj polecają tradycyjne piramidki. Ja swego czasu używałam elektronicznego - Seiko SAT100 BE i byłam zadowolona - jest dobry i niedrogi, ok. 70-80zł. Odpowiedz Link
kasiask Re: Jaki metronom? 02.12.07, 15:45 My też mamy elektroniczny zakupiony na allegro. Odpowiedz Link
anisr Re: Jaki metronom? 03.12.07, 22:02 Myśmy kupili niedawno elektronicznego ibaneza- podobno jest dobry, kolega muzyk mi polecił. Chwalimy sobie Odpowiedz Link
kava72 Re: Jaki metronom? 04.12.07, 15:26 Dziękuje za odpowiedzi. Jednak zdecydowałam sie na metronom sprężynowy Wittner 855 (lubię klasyczne rzeczy)) Podobno dobry. Odpowiedz Link
grazbed Re: Jaki metronom? 17.02.08, 06:40 >Metronom sprężynowy Wittner 855...Podobno dobry. Czy faktycznie jest dobry? Sprawdził się?Jesteś zadowolona?. Córka dostała od dziadka w prezencie za sukcesy w I półroczu. I też na zachętę bo ma nie najfajniejszą panią od rytmiki+kształcenia słuchu i miewa chwile zwątpienia. Nie mam okazji sprawdzić bo córka "wyjechana" na ferie. Odpowiedz Link
aetas a tu jest takie netowy metronom 02.03.08, 10:09 a my na razie używamy takiego, przy stałym łączu - najtańszy www.metronomeonline.com/ tak na poważnie, to z ciekawością czytam ten wątek, bo się przymierzam do kupna metronomu z prawdziwego zdarzenia, ale jakoś na razie ciągle ten z netu u nas pyka (oczywiście jak ma być granie z metronomem, bo nie zawsze) Odpowiedz Link
rycerzowa Uważajcie na metronomy! 07.12.07, 23:37 Anegdota z metronomem: Córka studiowała fortepian za granicą, jechała do domu, w plecaku metronom. Przesiadała się w Berlinie, poszła do kawiarenki internetowej, rzuciła plecak na podłogę, sama siadła przy komputerze. Jakież było jej przerażenie, gdy po chwili dopadli ją komandosi z brygady antyterrorystycznej! Okazało się,że metronom "sam" się włączył i tykał sobie w plecaku, tik, tik, tik, tik, tik - niczym bomba. Zatem uważajcie na metronomy. Odpowiedz Link