Dodaj do ulubionych

Filmy, bajki dla 7 latka

06.01.13, 13:24
Podpowiedzcie mi proszę, co obecnie jest "na Top'ie" do obejrzenia (bajki, filmy) przez 7 letnich chłopców.
Szykuje mi się długa, bo 9 godzinna podróż z grupą 7 letnich chłopców, jest odtwarzacz i monitor, więc fajnie byłoby "zapodać" coś, czego dzieci mogły jeszcze nie oglądać wink
Obserwuj wątek
    • jagabaga92 Re: Filmy, bajki dla 7 latka 06.01.13, 14:32
      Mój (teraz 8,5l) od zawsze preferuje klasykę - polską (np. Bolki i Lolki) lub "zagraniczną": Disney, Tom i Jerry
    • mika_p Re: Filmy, bajki dla 7 latka 06.01.13, 15:16
      Oj, chciałam zaproponować "Magiczne drzewo", ale nowość to to nie jest - już jakiś czas temu kupowałam z kosza w markecie za 9,99. Ale film jest fajny - i może go nie znają, bo nie nowy? wink
      • estragonka Re: Filmy, bajki dla 7 latka 06.01.13, 17:32
        potwierdzam ze fajny, ostatnio z corka obejrzalymsy w sumie przez przypadek i corce bardzo sie podobal
        • marcin.slawski Re: Filmy, bajki dla 7 latka 06.01.13, 18:29
          Film znam i mam go na kompie. Dzięki za podpowiedzi smile
    • ga-ti Re: Filmy, bajki dla 7 latka 06.01.13, 20:34
      Mój syn od zawsze kocha "Planetę skarbów", bajka starszawa i może również mniej znana, ale świetna według mnie.
      Magiczne drzewo też super, podobnie jak Mikołajek (rysunkowy i filmowy).
      A teraz właśnie młody ogląda "Dinozaura" animowany o dinozaurze, którego wychowuje rodzina lemurów; ogląda już któryś raz z kolei i ciągle czymś nowym się zafascynuje.
    • mondovi Re: Filmy, bajki dla 7 latka 06.01.13, 20:45
      U nas - "Ninjago", "Krypto superpies", nieśmiertelny Scooby, filmy - stara klasyka - Never ending story, Mio mój Mio np., i nowsze - np. "Żólwik Sammy", czy Epoka Lodowcowa dowolne części.
      • mondovi Re: Filmy, bajki dla 7 latka 06.01.13, 20:46
        A no i seria - "było sobie życie".
    • mama-ola Re: Filmy, bajki dla 7 latka 07.01.13, 09:15
      Żeby było na topie (bez apostrofu), ale jednocześnie, żeby nie znali? A tego to się akurat nie da połączyć... i nie trzeba. Jak dzieci coś lubią, to mogą oglądać często. Mój syn bardzo lubi:
      - "Jak wytresować smoka" - to jest super, a mało popularne chyba było
      - "Kung fu panda"
      - "Toy story"
      - "Iniemamocni"
      - "Potwory i spółka"
      - "Charlie i fabryka czekolady"
      - "Karate Kid" - TEN
      - Madagaskary i Epoki lodowcowe - wszystkie części

Powodzenia smile
      • mama-ola Re: Filmy, bajki dla 7 latka 07.01.13, 10:11
        Zwiastun Karate Kid. Kupiłam to ostatnio w supermarkecie za 19,99, synowi, który trenuje karate. Bardzo nam się podobało smile
    • igajos Re: Filmy, bajki dla 7 latka 07.01.13, 10:01
      fimy
      "Madagaskar"
      "Epoka lodowcowa"
      "Toy story"
      bajki
      "Pingwiny z Madagasdkaru" - dużo odcinków na Youtube
      "Spongebob kanciastoporty"
      ale największym hitem jest u nas ostatnio "Fineasz i Ferb" - dużo odcinków na Youtube
    • ewa_mama_jasia Re: Filmy, bajki dla 7 latka 07.01.13, 13:13
      Jaskowi ostatnio szalenie podoba się "Hotel pod zyrafa i nosorożcem". Dostepny np. na stronie www.tvp.pl. Serial sprzed paru lat, kiedy leciał wtelewizji to cxhłopaki w tej grupie wiekowej byli za mali żeby go ogladać smile Jasiek chętnie obejrzy ten serial ponownie smile Odcinków 13, więc parę godzin zajmie smile
      A ponadto epoki lodowcowe, madagaskary i inne tego typu produkcje.
    • estragonka Re: Filmy, bajki dla 7 latka 07.01.13, 15:14
      przypomniało mi się - nie nowe, ale może dlatego będzie ciekawe i nie trafi się ktoś, kto już to widział - córka jak obejrzała "Jumanji" to stwierdziła, że to lepszy film od tych nowości które teraz wychodzą
      • mama-ola Re: Filmy, bajki dla 7 latka 07.01.13, 15:43
        Odgrzewane starocie bywają niezłe, to fakt smile
        Swego czasu ten film: Willy Fog - 20.000 mil podmorskiej żeglugi to był u nas hit. Mój syn stwierdził wówczas, że to najlepszy film, jaki widział w życiu smile
    • zuzanka79 Re: Filmy, bajki dla 7 latka 07.01.13, 15:48
      Nie ma opcji, że czegoś nie widziały tongue_out więc moje typy to
      - Brzdąc w opałach i Kevin ( ja wiem ... wink )
      Nawet oglądane 10 raz rozśmieszą do łez.
    • jkl13 Re: Filmy, bajki dla 7 latka 11.01.13, 12:26
      Nie wiem czy nie będzie to zbyt kontrowersyjna propozycja, ale mój 7-latek w Święta zaliczył całą trylogię "Władcy Pierścieni". W wersji reżyserskiej każda część ma po 4 godziny, więc zostanie też coś na powrót wink

Poza tym dzieci oglądały raczej wszystko, ale ja polecam Szczerbatka, czyli "Jak wytrenować smoka" -to nigdy sie nie nudzi, ewentualnie maratony bajowe w postaci wszystkich części Shreka czy Epoki Lodowcowej, łącznie z dodatkowymi epizodami (gwiazdkowymi czy haloweenowymi).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka