Dodaj do ulubionych

jakieś strony lub aplikacje do nauki przyrody 6 kl

06.11.16, 13:07
Kochani,
Nauka o bezkręgowcach, organizmach glebowych, życie w wodzie etc. idzie młodemu jak z kamienia. Do tej pory, w przypadku innych przedmiotów, sprawdzały nam się jakieś strony internetowe typu matzoo, matlandia, squla, ale w przypadku przyrody, a zwłaszcza 6 klasy - nic nie mogę znaleźć. Może ktoś coś podpowiedzieć? Będę wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • ga-ti Re: jakieś strony lub aplikacje do nauki przyrody 06.11.16, 22:46
      Konkretnych stron nie polecę, mój syn lubi oglądać na YT filmiki typu 10 ciekawostek o ..., 10 faktów, których nie znałeś na temat..., itp. Są na różnym poziomie, ale można znaleźć ciekawe.

A tak z ciekawości, z jakich książek Twój syn się uczy przyrody? U nas teraz bardziej geografia, a obecnie o Układzie Słonecznym chyba. Takiej typowej biologii, jak za moich czasów w stylu od bezkręgowców po ssaki przez płazy, gady, ptaki, itp. nie było wcale. Książki WSiP.
      • ankar_a Re: jakieś strony lub aplikacje do nauki przyrody 07.11.16, 09:16
        Mój też WSiP, seria Przyrodo Witaj. Typowo biologiczne michałki kompletnie nie chodzą mu do głowy...
    • ewa_mama_jasia Re: jakieś strony lub aplikacje do nauki przyrody 07.11.16, 14:47
      a epodręczniki sprawdzałaś? Może pomogą w nauce.
      • ankar_a Re: jakieś strony lub aplikacje do nauki przyrody 07.11.16, 15:20
        epodręczniki nie mają w ramach przyrody żadnych quizów i gierek wspomagających proces zapamiętywania i rozumienia, niestety.
    • magia Re: jakieś strony lub aplikacje do nauki przyrody 07.11.16, 20:15
      Poszukaj (może na Allegro) starego wydania Tajemnic przyrody do 6 klasy. W egzemplarzach z przed 2-3 lat były płyty na końcu książki z ćwiczeniami również obrazkowymi do podręcznika. W aktualnych niestety nie ma już płyt.
    • beatazet Re: jakieś strony lub aplikacje do nauki przyrody 11.11.16, 20:05
      epodreczniki
    • camel_3d youtube? google? 11.11.16, 23:15
      kuzwa...masz nieograniczony dostep do wiedzy i wszytskich bibliotek.. a ty szukasz gotoeca? smile))

• ankar_a Re: youtube? google? 12.11.16, 07:23
        Kolego,

A może by tak poćwiczyć trochę umiejętność czytania ze zrozumieniem. Gdzie ja piszę o gotowcu? Licząc na doświadczenie forumowiczów szukam APLIKACJI, GIEREK lub QUIZÓW wspomagających zapamiętywanie i utrwalanie wiedzy z przyrody, ponieważ taki sposób do tej pory sprawdził się u mojego komputerowo nastawionego potomka w zakresie innych przedmiotów.
        P.S. No chyba, że nie wiesz co to matzoo albo squla...
        • makurokurosek Re: youtube? google? 12.11.16, 11:56
          Nie zawsze jednak takie metody sie sprawdzają , matzoo jest dobre do nauki arytmetyki jednak nie uczy logicznego myślenia i wykorzystania wiedzy , nie mówiąc juz o nauce geometrii . Nie wszystkiego można uczyć sie na skróty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka