majkimama1 06.09.07, 20:59 Ja już nie wiem jak to dziecko przekonać do jedzenia. Dodatkowo miezkamy teraz za granicą a polski sklep daleko. Cały dzień może przeżyć na dwóch butelkach kubusia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lena-marie Re: Maja 2 lata-11 kg wagi 06.09.07, 22:05 Nie wiem, czy to Cie pocieszy, ale moj Daniel za 1,5 miesiaca bedzie mial 2 lata i nie wazy nawet 10 kg:-) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
fairycharlotte Re: Maja 2 lata-11 kg wagi 11.09.07, 21:46 Nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale jedno z moich własnych pierwszych wspomnień jest takie: Idę ulicą z moją mamą, a ona mi mówi, że bardzo się martwi bo MAM 2 LATA I WAZĘ TYLKO 11 KG... :) Dodam, że teraz bardzo lubię jeśc... I usiłuję z rozmiaru 40 wrócić do 38 :) Sama mam córkę niejadka i pocieszam sie, że kiedys to minie ;) Albo będzie szczupłą laską ;) Odpowiedz Link
mizka23 Re: Maja 2 lata-11 kg wagi 11.09.07, 22:09 no tak. wasze dziewczyny będą laskami, a mój młody to chyba patykiem, albo wieszakiem. masakra z tym niejedzeniem! pozdo. Odpowiedz Link
fairycharlotte Re: Maja 2 lata-11 kg wagi 12.09.07, 11:16 mizka23 napisała: > no tak. wasze dziewczyny będą laskami, a mój młody to chyba > patykiem, albo wieszakiem. masakra z tym niejedzeniem! pozdo. Eee. Mój mąż był SZKIELETEM gdy zaczynaliśmy ze sobą chodzić. Ale wszystko się zmienia ;) Odpowiedz Link
naturella Re: Maja 2 lata-11 kg wagi 12.09.07, 12:20 e, 11 kg to calkiem szacowna waga:) Odpowiedz Link
srebrnaszybka WYRZUĆ KUBUSIA 23.10.07, 18:23 Pewnie nic nowego, ale przypomnę o złotych zasadach - zero słodkich zapychaczy i soków przecierowych przed wartościowym jedzeniem. Już lepiej mleko modyfikowane, nawet z kakao. My jeszcze dodajemy jakiś tłuszcz - masło, oliwę z pestek winogron itp. Odpowiedz Link
srebrnaszybka Re: WYRZUĆ KUBUSIA 23.10.07, 18:26 Aaa, zapomniałam mój starszy synek ma 2,2 na bilansie 11,100 i 90cm więc wiem co nieco o problemie, z tym, że ja uznałam bardzo oficjalnie, że mój synek NIE jest niejadkiem.:) Odpowiedz Link
maminka5 Re: WYRZUĆ KUBUSIA 15.11.07, 17:35 witajcie , moja Julka ma 3 latka wazy 11.200 :-( Odpowiedz Link
tijgertje Re: Maja 2 lata-11 kg wagi 16.11.07, 09:56 11kg to wcale nie tak malo. Odstaw kubusie i zacznij dziecko karmic czyms pozywniejszym. Kubusie zapychaja strasznie, sama w czasie sesji na studiach rano kupowalam duza butle Kubusia albo sondy i zylam tym przez caly dzien nie odczuwajac wcale glodu, mimo, ze zjesc sobie lubilam. Tak ze nie ma sie co dziecku dziwic, ze nic innego jesc nie chce. Odpowiedz Link
sewerynki Re: Maja 2 lata-11 kg wagi 01.12.07, 14:26 Hanka ma 2 lata wlasnie i wazy 9 z groszami. Ale po tych dwoch latach jakos sie nie przejmuje, je, pije, slodyczami sie nie zapycha, jakos to bedzie. Odpowiedz Link
mona771 Re: Oliwka 2 lata i 1 miesiąc waga 11 kg 03.12.07, 09:48 A ja mam dość. Moja Oliwka waży 11 kg i potrafi cały dzień pić i nie jeść. Często jak wczoraj nie je kolacji a rano nie je śniadania i moje nadzieje, że sie przegłodziła pryskają jak bańka mydlana.Od dziś postanowiłam zapisywać wszystko co mała wkłada do buźki. I pokaże to pediatrze. Ograniczam jej słodycze, raczej dam drożdżówke niż ciastko.Na bilansie 2 latka wyszło, że centyl wagi to 10 a wzrostu to 75. Poprostu super, ech. Pediatra zleciła badania. Odpowiedz Link