bzik33 16.06.08, 21:35 Po jakim czasie stosowania ketotifenu zauważyłyście poprawę apetytu u waszych pociech? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ogar_polski Re: znów pytanie o ketotifen :-) 16.06.08, 23:54 Po dwóch tygodniach sumiennego stosowania ;) Odpowiedz Link
bzik33 do ogar_polski 17.06.08, 19:42 Dzięki za odpowiedź! My stosujemy go tydzień i na razie bez zmian. Ale jest nadzieja,że to się zmieni :-))) Odpowiedz Link
ogar_polski Re: do ogar_polski 17.06.08, 22:41 To poczekaj jeszcze kochana ;) życzę powodzenia. Zużyliśmy dwie butelki ketotifenu i po 2 tygodniach od odstawienia znowu nic nie je. Niestety.... Ale piękny był widok kiedy dziecko samo upominalo się o zupkę czy bułkę ;) Odpowiedz Link
1majuszek Re: do ogar_polski 18.06.08, 07:31 Kiedy byłam z moja córka w klinice 1 dnia w IMID z powodu małych przyrostów na wadze i braku apetytu, dopominałam sie u pani dr która się nami zajmowała o cos na apetyt. Dr stwierdziła, że ketotifen to lek przede wszystkim na alergie, wzrost apetytu jest skutkiem ubocznym. A ze skutkami ubocznymi jest tak, ze moga ale nie musza wystapić. Nie ma więc pewności, że apetyt sie na pewno poprawi i nie ma potrzeby nie alergicznemu dziecku go podawać. Odpowiedz Link
ogar_polski Re: do ogar_polski 18.06.08, 11:29 1majuszek napisała: > Kiedy byłam z moja córka w klinice 1 dnia w IMID z powodu małych > przyrostów na wadze i braku apetytu, dopominałam sie u pani dr która > się nami zajmowała o cos na apetyt. Dr stwierdziła, że ketotifen to > lek przede wszystkim na alergie, wzrost apetytu jest skutkiem > ubocznym. A ze skutkami ubocznymi jest tak, ze moga ale nie musza > wystapić. Nie ma więc pewności, że apetyt sie na pewno poprawi i nie > ma potrzeby nie alergicznemu dziecku go podawać. Jestem w pełni świadoma działania ketotifenu ;) jednak to była deska ratunku w naszym przypadku. Odpowiedz Link
pasmo30 Re: znów pytanie o ketotifen :-) 10.07.08, 16:37 Pewnie zależy. Moja córka dostawała Ketotifen na alergie i na apetyt przy okazji. Brała ponad rok. Na apetyt nie pomógł nic, na alergie ciężko powiedzieć, ale nie było najlepiej (choć nie potrafie określić jak by było bez leków). Odpowiedz Link