Dodaj do ulubionych

GIERMKOWIE

26.05.07, 01:52
zauwazylam.uogólniajac ich,kazdy dla mnie to wiadomosc.Osoby,ktore cos
przekazują.Poza Paziem kielichow,ktory jak juz cos ma dac to upominek albo
kieliszek szampana(zarcik).Reszta kojarzy mi sie z przepływem informacji.
Walet kijów moize przyniesc info w kolorze seksualnym,walet mieczy moze okazac
się plotką,albo ma cos konstruktywnego do powiedzienia,moze to listonosz.
Taka kiedys naszla mne mysl,ostatnio powróciła w czASIE jednej wrózby.i znowu
giermkowie mnie intryguja.Tacy mali,a duzi.Przezto ze tacy pozornie
niezauwazalni, moga byc jak szpiedzy.Taki walwet kijow to juz wogole..mały
taki a taki duzy ma kij..Po co mu on?smile)
Obserwuj wątek
    • anahella Re: GIERMKOWIE 26.05.07, 20:53
      Mi czesto sie zdarza, ze paziowie to nastolatki. Najczesciej chlopcy, ale jestem
      ostrozna, bo kiedys zdarzylo mi sie wrozyc kolezance mojej znajomej. Nic o tej
      pani nie wiedzialam.
      Poprosila m.in. o wrozbe na najblizszy tydzien.
      Wokol pazia bulaw byly nieprzyjemne karty. Byla tam Wieza, kije i denary.
      Powiedzialam, ze mlody chlopiec narobi jej klopotow. Po tygodniu ta pani
      zadzwonila do mnie i powiedziala ze nie sprawdzil sie jeden szczegol: nie mlody
      chlopiec, ale dziewczynka.
      Podczas wrozby pomyslala o niesornym chlopcu z bliskiej rodziny, bo sama nie ma
      syna, tylko corke. Rodzice i chlopiec byli czestymi goscmi w jej domu, wiec
      pomyslala, ze to o niego chodzi, ze cos jej zniszczy, zepsuje.
      Kilka dni pozniej jej corka i kolezanki zbily szybe w wielkiej szkolnej
      gablocie. Gablota, czyli Wieza, bulawy - nadmiar energii, i denary - zwrocila
      pieniadze za zniszczona gablote.
      • coill Re: GIERMKOWIE 26.05.07, 21:01
        tez nie lubie tego ze truno mi im nadac Płec.W jednej mojej talii wyglądali jak
        księzniczki,takie nimfetki,to mnie akurat draznio bo automatycznie dawało mysl
        "Mloda kobietka,czpiotka!"
        A do tego zo wyzej,stosowalas jakis szczególny rozkład? BOm ciekawa,ostatnio
        szukam czegos nowego "na przyszlosc" niz tez ktore znam a ukladanie srednio mi
        wychodzi;/
        • anahella Re: GIERMKOWIE 26.05.07, 21:18
          Polozylam karte po lewej stronie - najwazniejsza sprawa tygodnia (to byla Wieza)
          i po prawej druga - najwazniejsza osoba zwiazana z ta sprawa. (to byl wlasnie
          giermek)
          pod nimi po jednej karcie wyjasniajacej. Potem prosilam o dociagniecie kolejnych
          w celu podpowiedzi.

To byl rozklad wymyslony na potrzebe chwili. Potem go juz nie uzywalam.
          • anahella i jeszcze o plci 26.05.07, 21:25
            gdy wychodzi mi paz to nie jestem pewna plci. tak samo z krolem - bo krol moze
            oznaczac szefa, osobe zarzadzajaca kims lub czyms niezaleznie od plci. Wtedy
            pytam o plec tej osoby, i prosze o dociagniecie kart dopoty, dopoki nie jestem
            pewna.

Jesli pociagnie sie karte z kobieta lub mezczyzna, to wiadomo - nie ma
            watpliwosci. Jesli na karcie jest kilka osob, to prosze o nastepna, lub jeszcze
            nastepna. Plec jest taka jak wiekszosc postaci na kartach.
            trafnosc - u mnie wysoka, chociaz kilka razy sie przejechalam na tym systemie,
            bo wiekszosc postaci w Riderze to mezczyzni i kilka razy wystarczylo ze pojawila
            sie kobieta, i bohaterem wrozby byla kobieta. Do tej pory nie wiem jak do tego
            podejsc.
            Mozesz probowac zaprogramowac swoja talie: zwlaszcza gdy uzywasz kart, gdzie na
            wiekszosci sa kobiety (u Austin chyba tak jest). Wtedy nieparzysta karta moze
            oznaczac mezczyzne a parzysta kobiete. Proponuje taki uklad, zgodnie z systemem
            astrologicznym: znaki 1, 3, 5, 7 itp to znaki meskie a 2, 4, 5, 8 itp to zenskie.
            Nie mam pojecia tylko jakbys mogla programowac karty. Moze ktos podrzuci jakis
            pomysl?
            • coill Re: i jeszcze o plci 26.05.07, 23:36
              na małych arkanach rzadziej szukam płci,Osobe biore tlyko z karty dweorskiej,ale
              faktycznie Gdy giermek sie pojawi.....mozee faktycznie sporboje,wg liczby
              przypozadkuje to i jesli rpzed giermkiem wypdadac bedzie ktoraś Trójka t bedze
              on mezczyzna,albo tak ze zadam p;ytanie"jaka ma plec" i wyciagajac 3 sobie
              odpowiem...

rozumiem ze przyporządkowanie wzielo sie stad -1 to baran,3-bliznieta itd? jako
              meskie/rzenskie znaki zosdiaku?
              • anahella Re: i jeszcze o plci 26.05.07, 23:46
                coill napisała:

> rozumiem ze przyporządkowanie wzielo sie stad -1 to baran,3-bliznieta itd? jako
                > meskie/rzenskie znaki zosdiaku?

Zenskie, blagam!!!!!! Jak piszes z takimi bledami, to powodujesz, ze inni
                uzytkownicy forum traca orientacje i zanizaja swoj poziom ortografii. Zainstaluj
                sobie przegladarke, ktora sprawdza poprawnosc pisowni. Sorry za ten offtopik,
                ale ja nie moge pozwolic sobie na to, zeby na moich oczach ktos tak szargal moj
                ojczysty jezyk.

Znaki maja swoja kolejnosc. Zaczyna sie od Barana, konczy na Rybach. Baran to
                znak meski, potem nastepuje zenski Byk, po nim meskie Bliznieta, zenski Rak i
                tak dalej.
                • coill Re: i jeszcze o plci 27.05.07, 13:54
                  okwink
    • kesit Re: GIERMKOWIE 30.05.07, 09:48
      witam,
      wedlug mnie giermkowie to mezczyzni,do lat 30.
      giermek bulaw zwlaszcza wywoluje mnie skojarzenie,niedojrzalego bardzo
      mezczyzne,ktory poprzez dzialanie-prace zdobedzie jakies doswiadczenie,nauke.
      giermek mieczy to czlowiek-mezczyzna do 30lat ktory ma problemy z uczuciami
      natury milosci/ zauroczenia,(tak samo go interpretuja moje wrozki do ktorych
      choodze).
      giermek pucharow to zakochany facet,w wiekim uniesieniu milosnym.
      giermek denarow..to 30 latek ktory kiedys moze bylo by dobrze nazwac mlody
      juppies taki ktory robi /zajmuj sie teraz robieniem kasy.

a wy jak uwazacie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka