06.01.12, 22:59
Wypożyczyłam przy okazji Strike Back (niezłe, polecam!) :
Generalnie serial o królu Arturze - w odróżnieniu od Merlina, który jest bardziej dla młodziży -ten ma być dla dorosłych i przesdtawić nam mit arturiański w nowy sposób.
Artur jest tu młodym chlopakiem, po którego przyjechał Merlin i zabiera go od przybranych rodzicow, żeby uczynić go krórem po śmierci Uthera.
Lubie takie średniowieczne klimaty i naparzanki na miecze (btw. polecam Robin Hooda z Russellem Crowem), ale uderzyła mnie mała nieścisłość - Artur chrześcijaninem? Myślałam, że to się działo przed chrześcijaństwem, ale może przesuneli czas akcji o kilkaset lat.
Druga sprawa to golizna - może nie są to Tudors, ale cycki świecą. Trochę przeszkadza.
Jestem po 1 odcinku, zobaczymy co z tego będzie, bo czytalam na Wiki, że mierny odbiór był.
Obserwuj wątek
    • aniuta75 Re: Camelot 06.01.12, 23:16
      Oglądałam ale chyba cancela dostał czy cuś. Może być ale bez rewelacji smile.
    • thorgalla Re: Camelot 07.01.12, 11:33
      Też oglądałam ale po kilku odcinkach dałam sobie spokój.
      Jedyną interesująca "rzeczą" jest Eva Green jako czarny charakter.
    • stillgrey Re: Camelot 07.01.12, 13:16
      zaczelam wczoraj w nocy pierwszy odcinek, ale ze mi sie limit zalaczyl to juz mi sie nie chcialo z lozka zwlekac do kompa, zeby ip zmienic na routerzewink dzisiaj moze dokoncze, zapowiada sie ciekawie. dzieki za cynksmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka