sil.wen 01.10.14, 06:32 Całe szczęście, że mam siostrzenice w wieku odpowiednim i że zabieram je regularnie do kina, bo kurcze bym się nie połapała Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galaxian1 Re: Once Upon 4 08.10.14, 09:02 Co to są właściwie za sistery, z jakiej bajki ? A ta cała Ji Bum, czy jak jej tam, z jakiej ? Odpowiedz Link
sil.wen Re: Once Upon 4 08.10.14, 21:49 No z "Krainy lodu", hitu ostatniej zimy. "Kraina Lodu" to opowieść o dwóch siostrach, księżniczkach Arendelle, niegdyś bardzo ze sobą związanych, które z czasem oddalają się od siebie. Wszystko zaczyna się, gdy obdarzona magicznymi mocami Elsa w czasie zabawy przypadkowo rani zaklęciem Annę. Dziewczynka zostaje uratowana, ale to wydarzenie kładzie kres wspólnym zabawom. Elsa resztę dzieciństwa spędza w swojej komnacie, próbując zapanować nad mocą. Mijają lata, dziewczęta dorastają i - po nieszczęśliwym wypadku na morzu, w czasie którego giną rodzice bohaterek - nadchodzi dzień koronacji Elsy. Mimo starań, by ukryć swoje magiczne zdolności, świeżo upieczona królowa zamraża posadzkę w sali balowej i przerażona ucieka. Nie wie, że oto sprowadziła na kraj niekończącą się zimę. Anna postanawia odnaleźć siostrę, by położyć kres pogodowym anomaliom. W drodze towarzyszyć jej będą handlujący bryłami lodu Kristoff - wychowanek i przybrany syn gromady trolli, jego wierny renifer Sven oraz magiczny śniegowy bałwan Olaf. A ten babiszon to jakoś mało rozpoznawalny, jakaś postać z folkloru, rymowanki czy czegoś takiego. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Once Upon 4 08.10.14, 23:36 Achaś ! Ja najpierw myślałem że to Królowa Śniegu... ale coś mi nie pasowało W moich czasach nie było bajki Kraina Lodu I w ogóle nie kapowałem o co chodzi. Odpowiedz Link
sil.wen Re: Once Upon 4 09.10.14, 06:17 No ja też się zdziwiłam, że już im klasyki zabrakło i sie za nowości zabrali. A tyle jeszcze bajeczek do obrobienia, jakies Koty w butach, Calineczki, Roszpunki, czy chociażby Złotowłose i niedźwiadki... Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Once Upon 4 09.10.14, 10:26 sil.wen napisała: > No ja też się zdziwiłam, że już im klasyki zabrakło i sie za nowości zabrali. Mają niemal wszystkie baśnie braci Grimm To się biorą za jakieś komercyjne disney'owskie bzdety. Odpowiedz Link
sil.wen Re: Once Upon 4 20.10.14, 23:27 Buuu, ale gupio, że Hook się przebrał... Te ciuchy zdecydowanie odejmują mu seksapilu. Odpowiedz Link
sil.wen Re: Once Upon 4 25.10.14, 21:23 To chyba jakoś mignęła epizodycznie, bo nie pamiętam. Odpowiedz Link