Dodaj do ulubionych

---> spożywamy same śmiecie

05.02.09, 10:34
doza.o2.pl/?s=4097&t=11566
Polecam Aniucie, co się lubuje w kranówce tongue_out
Nie ma jak szczypta chloroformu do smaku herbatki wink
Obserwuj wątek
    • ilekobietamalat Re: ---> spożywamy same śmiecie 05.02.09, 10:40
      ty, co ty tak ostatnio zdrowie promujesz na lolumie?suspicious>>

swoja dorga, znow wychodzi na moje, studnie i wode mam wlasna, miesa nie jem, a mleka od dawna nie pije, bo zawsze twierdzilam ze jest niezdrowebig_grin
      • aniuta75 Re: ---> spożywamy same śmiecie 05.02.09, 10:49
        Może Glx jakiś proeco się zrobił smile.
        Wodę z kranu przegotowuję sobie, przecież takiej prosto z rury nie będę piła smile.

Swoją drogą - zawsze w takich artykułach wietrzę spisek, że to jakieś lobby wód
        butelkowanych np zleca, żeby ludzi nastraszyć i żeby forsę na ichnie płyny
        wydawać smile.

I jakby tak patrzeć - to niezdrowe, tamto niezdrowe to by człowiek nic nie jadł
        i nic nie pił smile.
        BTW pączki też nie są zbyt zdrowe tongue_outsuspicious.
        • galaxian1 Re: ---> spożywamy same śmiecie 05.02.09, 10:53
          aniuta75 napisała:

> Swoją drogą - zawsze w takich artykułach wietrzę spisek,
          > I jakby tak patrzeć - to niezdrowe, tamto niezdrowe

Tak Aniuta - tak sobie tlumacz smile
          Lepiej zwalic na lobby, a samemu nie robic nic, tylko truc siebie i dzieci.

Chociaz filterek na kran sobie kup, to nie majatek (pewnie wiecej wydajesz na
          prad za sciaganie seriali, hehe) smile
          Ja wode filtruje i systematycznie filtry zmieniam. Moze to nie zatrzymuje
          wszystkich syfof, ale napewno troche zatrzyma.
          • aniuta75 Re: ---> spożywamy same śmiecie 05.02.09, 10:55
            Heheheh no to jak już tak promujesz zdrowy tryb życia <lol> to poleć jakiś
            filterek smile.

> Lepiej zwalic na lobby, a samemu nie robic nic, tylko truc siebie i dzieci.

Chyba trochę przesadziłeś smile.
            • galaxian1 Re: ---> spożywamy same śmiecie 05.02.09, 11:28
              aniuta75 napisała:

> Heheheh no to jak już tak promujesz zdrowy tryb życia <lol> to poleć jakiś
              filterek smile.

Ja mam taki co sie montuje na kran.
              Wklady sa po 20 zl, wymieniane co 3 miesiace.
              Jaka firma to nie pamietam.

> > Lepiej zwalic na lobby, a samemu nie robic nic, tylko truc siebie i dzieci.
              >
              > Chyba trochę przesadziłeś smile.

Ja tylko cytuje co sama piszesz.
              Skoro ktos wie, ze woda w kranie jest syfem, a mimo to daje dzieciom do picia
              gotowana kranowe - to czy to nie jest trucie ? Przegotowanie wody zabije tylko
              bakterie, ktorych w wodzie juz i tak nie ma, bo za zachlorowane.

Wiem, ze ciezko zaakceptowac inna rzeczywistość, kiedy pewne zachowania robi sie
              od lat. Np. ciezko sie ludziom pogodzic, ze mleko nie jest zdrowe, tylko trujace
              - i mimo, ze o tym wiedza, to nadal kupuja i udaja ze wszystko jest OK. Jestesmy
              omamiani na okolo samymi bzdurami i klamstwami, z reklamami w TV na czele.
    • galaxian1 Re: ---> dla smakoszy kebabów 05.02.09, 10:50
      A tu coś dla smakoszy kebabów smile

www.sfora.pl/Nie-jedz-kebabu-To-bomba-kaloryczna-a1888
      • aniuta75 Re: ---> dla smakoszy kebabów 05.02.09, 10:54
        I znowuż - wszystko jest dopuszczalne ale z umiarem. Jeżeli mam ochotę na kebaba
        raz na pół roku to chyba bardzo mi on nie zaszkodzi smile. Jeżeli ktoś się obżera
        cały czas fastfoodami to i zdrowy zbytnio nie będzie smile.
        • ilekobietamalat Re: ---> dla smakoszy kebabów 05.02.09, 11:05
          ja mam teoriebig_grin jak bedziemy na sie dmuchac i uwazac, to w koncu dorobimy sie alergii i innych syfow;> trzeba znac umiar, jak to napisala aniuta;D i trzeba stopniowo ogranizm przyzwyczajac do tego ze jest co raz gorzej,a nie co raz lepiejbig_grin

filtry do wody moim zdaniem sa bez sensususpicious wiecej syfu w tym filtrze sie zbiera, i to pijesz, niz jak bys pil ta kranowke;P
    • galaxian1 Re: ---> woda kranowa 05.02.09, 11:36
      Polecam smile

www.woda.htcoma.biz/wodakranowa.php
      • aniuta75 Re: ---> woda kranowa 05.02.09, 11:38
        Więc Galaxian teraz mi powiedz - we wszystkich kranach w domu masz filtry
        pozakładane? No bo do mycia też niezdrowa taka kranówa bo podrażnienia skóry
        powoduje.
        • galaxian1 Re: ---> woda kranowa 05.02.09, 11:44
          Nie mam i to jest problem, bo ostatnio zaczyna mnie swędziec skora podczas
          brania prysznica. Mam syf w kranie i nie moge na to nic poradzic. Chyba ze bede
          sie myl woda buletkowana smile
          • lenkaaa Re: ---> woda kranowa 05.02.09, 12:39
            ale butelkowana tez czasem ma syf w sobie, bo chyba raz do roku a moze co 2 lata
            jest jakas afera, ze w butelki wlewaja kranowe...

A co do tego mleka, to ja nie pije, bo nie lubie. Nigdy nie lubilam i
            wspomnienie o przymusowym piciu mleka w podstawowce do tej pory powoduje u mnie
            gesia skorke. Ale wam powiem, ze nie moze byc mleko az tak potwornie szkodliwe,
            jak o nim pisza w tych artykulach, bo w Holandii wiekszosc narodu pije
            codziennie mleko i jakos zyja i zdrowi sa... Jak spojrzycie w menu w byle
            knajpie to zawsze obok lemoniady, 7up, coli, herbaty i kawy jest rowniez mleko.
            Oni normalnie pija to mleko przez caly dzien, w kantynach w pracy, w kawiarniach
            i narod jeszcze nie wymarl...
            • galaxian1 Re: ---> woda kranowa 06.02.09, 10:42
              lenkaaa napisała:

> bo w Holandii wiekszosc narodu pije

Bo moze jak po napiciu mleka, dać se w żyłę albo wąchnąć - to złe składniki
              mlekowe są zabijane... ? big_grin
              • lenkaaa Re: ---> woda kranowa 06.02.09, 12:34
                he, he, bardzo mozliwe big_grin
                • lenkaaa Re: ---> woda kranowa 06.02.09, 12:35
                  moze jak pali trawke popijajac mlekiem, to to wrecz dobroczynny ma wplyw ;P
                  • ilekobietamalat Re: ---> woda kranowa 06.02.09, 12:56
                    al ewiecie co.. cos w tym jest. raz w zyciu palilam, i tak mi sie mleka potem chcialo ze lojezu!big_grin a ja nie lubie mleka;D
                    • lenkaaa Re: ---> woda kranowa 06.02.09, 12:58
                      NO TO LADNYCH RZECZY MY SIE TU O TOBIE DOWIADUJEMY !!! wink wink :o
                      • ilekobietamalat Re: ---> woda kranowa 06.02.09, 13:08
                        pchi;>
                        mloda byla, glupia;P
    • aniuta75 Hehehe 06.02.09, 11:28
      Po raz któryś stwierdzam, że Lolum jest inwigilowany big_grin.
      Siedzę ja sobie dzisiaj i dzwoni pani, żeby ankietę o wodzie robić big_grin. No i
      zaproponowała, że przyjdzie pan zbadać wodę suspicious. A niech przyłazi. Jako, że pani
      była od jeden z firm co wodę butelkują wynik może być tylko jeden hehehe.
      • lenkaaa Re: Hehehe 06.02.09, 12:38
        aniuta75 napisała:

> Po raz któryś stwierdzam, że Lolum jest inwigilowany big_grin.
        > Siedzę ja sobie dzisiaj i dzwoni pani, żeby ankietę o wodzie robić

big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin
        • agamasia Re: Hehehe 06.02.09, 16:21
          Hihihihi niesamowite rzeczy się tu dzieją big_grin big_grin big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka