galaxian1 05.02.09, 10:34 doza.o2.pl/?s=4097&t=11566 Polecam Aniucie, co się lubuje w kranówce Nie ma jak szczypta chloroformu do smaku herbatki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilekobietamalat Re: ---> spożywamy same śmiecie 05.02.09, 10:40 ty, co ty tak ostatnio zdrowie promujesz na lolumie?>> swoja dorga, znow wychodzi na moje, studnie i wode mam wlasna, miesa nie jem, a mleka od dawna nie pije, bo zawsze twierdzilam ze jest niezdrowe Odpowiedz Link
aniuta75 Re: ---> spożywamy same śmiecie 05.02.09, 10:49 Może Glx jakiś proeco się zrobił . Wodę z kranu przegotowuję sobie, przecież takiej prosto z rury nie będę piła . Swoją drogą - zawsze w takich artykułach wietrzę spisek, że to jakieś lobby wód butelkowanych np zleca, żeby ludzi nastraszyć i żeby forsę na ichnie płyny wydawać . I jakby tak patrzeć - to niezdrowe, tamto niezdrowe to by człowiek nic nie jadł i nic nie pił . BTW pączki też nie są zbyt zdrowe . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ---> spożywamy same śmiecie 05.02.09, 10:53 aniuta75 napisała: > Swoją drogą - zawsze w takich artykułach wietrzę spisek, > I jakby tak patrzeć - to niezdrowe, tamto niezdrowe Tak Aniuta - tak sobie tlumacz Lepiej zwalic na lobby, a samemu nie robic nic, tylko truc siebie i dzieci. Chociaz filterek na kran sobie kup, to nie majatek (pewnie wiecej wydajesz na prad za sciaganie seriali, hehe) Ja wode filtruje i systematycznie filtry zmieniam. Moze to nie zatrzymuje wszystkich syfof, ale napewno troche zatrzyma. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: ---> spożywamy same śmiecie 05.02.09, 10:55 Heheheh no to jak już tak promujesz zdrowy tryb życia <lol> to poleć jakiś filterek . > Lepiej zwalic na lobby, a samemu nie robic nic, tylko truc siebie i dzieci. Chyba trochę przesadziłeś . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ---> spożywamy same śmiecie 05.02.09, 11:28 aniuta75 napisała: > Heheheh no to jak już tak promujesz zdrowy tryb życia <lol> to poleć jakiś filterek . Ja mam taki co sie montuje na kran. Wklady sa po 20 zl, wymieniane co 3 miesiace. Jaka firma to nie pamietam. > > Lepiej zwalic na lobby, a samemu nie robic nic, tylko truc siebie i dzieci. > > Chyba trochę przesadziłeś . Ja tylko cytuje co sama piszesz. Skoro ktos wie, ze woda w kranie jest syfem, a mimo to daje dzieciom do picia gotowana kranowe - to czy to nie jest trucie ? Przegotowanie wody zabije tylko bakterie, ktorych w wodzie juz i tak nie ma, bo za zachlorowane. Wiem, ze ciezko zaakceptowac inna rzeczywistość, kiedy pewne zachowania robi sie od lat. Np. ciezko sie ludziom pogodzic, ze mleko nie jest zdrowe, tylko trujace - i mimo, ze o tym wiedza, to nadal kupuja i udaja ze wszystko jest OK. Jestesmy omamiani na okolo samymi bzdurami i klamstwami, z reklamami w TV na czele. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ---> dla smakoszy kebabów 05.02.09, 10:50 A tu coś dla smakoszy kebabów www.sfora.pl/Nie-jedz-kebabu-To-bomba-kaloryczna-a1888 Odpowiedz Link
aniuta75 Re: ---> dla smakoszy kebabów 05.02.09, 10:54 I znowuż - wszystko jest dopuszczalne ale z umiarem. Jeżeli mam ochotę na kebaba raz na pół roku to chyba bardzo mi on nie zaszkodzi . Jeżeli ktoś się obżera cały czas fastfoodami to i zdrowy zbytnio nie będzie . Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: ---> dla smakoszy kebabów 05.02.09, 11:05 ja mam teorie jak bedziemy na sie dmuchac i uwazac, to w koncu dorobimy sie alergii i innych syfow;> trzeba znac umiar, jak to napisala aniuta;D i trzeba stopniowo ogranizm przyzwyczajac do tego ze jest co raz gorzej,a nie co raz lepiej filtry do wody moim zdaniem sa bez sensu wiecej syfu w tym filtrze sie zbiera, i to pijesz, niz jak bys pil ta kranowke;P Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ---> woda kranowa 05.02.09, 11:36 Polecam www.woda.htcoma.biz/wodakranowa.php Odpowiedz Link
aniuta75 Re: ---> woda kranowa 05.02.09, 11:38 Więc Galaxian teraz mi powiedz - we wszystkich kranach w domu masz filtry pozakładane? No bo do mycia też niezdrowa taka kranówa bo podrażnienia skóry powoduje. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ---> woda kranowa 05.02.09, 11:44 Nie mam i to jest problem, bo ostatnio zaczyna mnie swędziec skora podczas brania prysznica. Mam syf w kranie i nie moge na to nic poradzic. Chyba ze bede sie myl woda buletkowana Odpowiedz Link
lenkaaa Re: ---> woda kranowa 05.02.09, 12:39 ale butelkowana tez czasem ma syf w sobie, bo chyba raz do roku a moze co 2 lata jest jakas afera, ze w butelki wlewaja kranowe... A co do tego mleka, to ja nie pije, bo nie lubie. Nigdy nie lubilam i wspomnienie o przymusowym piciu mleka w podstawowce do tej pory powoduje u mnie gesia skorke. Ale wam powiem, ze nie moze byc mleko az tak potwornie szkodliwe, jak o nim pisza w tych artykulach, bo w Holandii wiekszosc narodu pije codziennie mleko i jakos zyja i zdrowi sa... Jak spojrzycie w menu w byle knajpie to zawsze obok lemoniady, 7up, coli, herbaty i kawy jest rowniez mleko. Oni normalnie pija to mleko przez caly dzien, w kantynach w pracy, w kawiarniach i narod jeszcze nie wymarl... Odpowiedz Link
galaxian1 Re: ---> woda kranowa 06.02.09, 10:42 lenkaaa napisała: > bo w Holandii wiekszosc narodu pije Bo moze jak po napiciu mleka, dać se w żyłę albo wąchnąć - to złe składniki mlekowe są zabijane... ? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: ---> woda kranowa 06.02.09, 12:35 moze jak pali trawke popijajac mlekiem, to to wrecz dobroczynny ma wplyw ;P Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: ---> woda kranowa 06.02.09, 12:56 al ewiecie co.. cos w tym jest. raz w zyciu palilam, i tak mi sie mleka potem chcialo ze lojezu! a ja nie lubie mleka;D Odpowiedz Link
lenkaaa Re: ---> woda kranowa 06.02.09, 12:58 NO TO LADNYCH RZECZY MY SIE TU O TOBIE DOWIADUJEMY !!! :o Odpowiedz Link
aniuta75 Hehehe 06.02.09, 11:28 Po raz któryś stwierdzam, że Lolum jest inwigilowany . Siedzę ja sobie dzisiaj i dzwoni pani, żeby ankietę o wodzie robić . No i zaproponowała, że przyjdzie pan zbadać wodę . A niech przyłazi. Jako, że pani była od jeden z firm co wodę butelkują wynik może być tylko jeden hehehe. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Hehehe 06.02.09, 12:38 aniuta75 napisała: > Po raz któryś stwierdzam, że Lolum jest inwigilowany . > Siedzę ja sobie dzisiaj i dzwoni pani, żeby ankietę o wodzie robić Odpowiedz Link