Dodaj do ulubionych

dombank czy multibank?

10.07.06, 13:17
mam już dwie decyzje i nie wiem co lepsze. domabank ciut tańszy bo 2,67% za
to wczesniejsza spłata nieco kosztuje, wysoki spread (6% a w multi3%, nie
wiem jaką różnicę daje to na racie), w multi 2,75%, niestety oprocentowanie
zmieniane widzimisiem zarządu. za to spłata wczesniejsza gratis. co mam
zrobić?
Obserwuj wątek
    • bolexim Re: dombank czy multibank? 10.07.06, 13:31
      to wiesz wszystko
      policz i sie przekonasz
      • wujaszek_joe Re: dombank czy multibank? 10.07.06, 14:57
        różnica wynosi 4zł miesięczniesmile
        dombank tańszy i ma % wg libor za to wczesniejsza spłata kosztuje.
        • slakoc Re: dombank czy multibank? 10.07.06, 15:58
          a czy można brać kredyty i tu i tu na 100%wartości nieruchomośći?
          • wujaszek_joe Re: dombank czy multibank? 10.07.06, 22:10
            tak. chyba się zdecydowałem na dombank, którego główna wadą jest opłata za
            wczesniejszą spłatę czyli utrudniona zmiana kredytu. ale może nie będzie po co
            go zmieniać, dużo taniej niż 2,67% chyba nie będzie
            • ziut19 Re: dombank czy multibank? 10.07.06, 22:51
              Co do Dombanku: wysoki spread, rozne smieszne ubezpieczenia, oprocentowanie juz
              3,04% i licz sie z tym, ze bedzie zmieniane co miesiac. Nie wiem jaka kwota,
              ale gdybys w Multi dostal np.: 2,75%, to bierz Multi.
              A w obu bankach mozna dostac 110% wartosci nieruchomosci.
              • wujaszek_joe Re: dombank czy multibank? 10.07.06, 23:07
                na decyzji jest 2,67%. decyzja jest z 7.07.2006
                o ile podniesiono stopy CHF, o 0,3%? to jesli ma zdrożeć to czemu nie do 2,97%?
                • ziut19 Re: dombank czy multibank? 11.07.06, 09:44
                  W cDombanku stopy podniesiono o 0,37%. Dowiedz sie jak jest z tym Twoim
                  oprocentowaniem. Od 1 lipca nie ma juz takiej stopy procentowej, wiec jesli
                  ktos zapomnial wpisac nowej, to wymagaj by to co na decyzji bylo wiazace.
    • slakoc Re: dombank czy multibank? 11.07.06, 04:26
      A jak długo czekałeś na decyzję z Dombanku? Ja już czekam 10 dni. Trochę ciemno
      widzę te 7 dni do decyzji tak jak mnie informowano.
      • wujaszek_joe Re: dombank czy multibank? 11.07.06, 08:21
        15dni. ciekawe co by było jakbym im tak z ratą zwlekałsmile
        • jerzy714 Re: dombank czy multibank? 11.07.06, 20:12
          Dzięki Poczekam te kilka dni jeszcze
          • wujaszek_joe Re: dombank czy multibank? 11.07.06, 22:07
            heh, zero procent prowizjismile dziś dowiozłem resztę dokumentów (miałem problemy
            ze spółdzielnią, nie ma księgi wieczystej, a niejasno napisali że nie ma
            przeszkód żeby założyć) oraz podpisałem oswiadczenie, że wyrażam zgodę na
            prowizję zero procent i ubezpieczenie OC na dwa lata w wysokosci jeden procent.
            faktycznie lubia te ubezpieczenia.
            jest to w tej kwocie kredytu o której pisałem wczesniej (chcę 83tyś a pożyczam
            8550, w której są ubezpieczenia, czyli prowizja ichnia)
            umowa podobno na poniedziałek. (do 6dni)
            • slakoc Re: dombank czy multibank? 12.07.06, 09:34
              Czy można jakoś przyspieszyć decyzję. Słuchajcie trafia mnie takie czekanie i
              zawieszenie w prózni. Mija już 14 dzień i ani widu ,ani słychu. Nie
              spodziewałem sie takiego u siebie stanu zniecierpliwienia a nawet złości. Nigdy
              tak długo nie czekałem na nic ani na nikogo. Czy Dombank naprawdę ma szybkie
              decyzje czy to piana.?
              Ktoś też jest w podobnej jak ja sytuacji?
              • klippe Re: dombank czy multibank? 12.07.06, 10:17
                Dzwonić tam gdzie składałeś papiery, najlepiej codziennie smile U mnie decyzja z Millenium była przed DomBankiem.
              • slakoc Re: dombank czy multibank? 23.07.06, 08:38
                Już mija prawie miesiąc a ja nie mam kredytu w Dombanku. Dlaczego tak sie
                reklamuje,że w tydzień? Po co to wszystko. Jestem strasznie zawiedziony, a nie
                daruję jak przejdzie mi dom obok. Sprzedający zna sytuację ale on też chce
                sprzedać szybko by kupić coś innego. Jak można przyspieszyć? Czy może jest
                jakiś nadzór?
                • bolexim Re: dombank czy multibank? 23.07.06, 09:57
                  jaki nadzor
                  oferta byla krojona na standardowa ilosc wnioskow, skoro bylo ich 4x wiecej to
                  i czas czekania bedzie podobny
                  • slakoc Re: dombank czy multibank? 23.07.06, 10:36
                    Wiesz-generalnie nie o to chodzi. Spisałem umowę przedwstępną, z której
                    chciałbym sie wywiązać. Dlaczego pracownik Dombanku nie powiedział że z powodu
                    dużej ilości wniosków decyzja będzie za miesiąć/ no juz minął/ albo za pół
                    roku. Napewno zastanowiłbym się nad takim bankiem. Ja jestem osobą wiarygodną a
                    widzę ,że wokól są tylko naciągacze.Na druggi raz zażyczę sobie że jeżeli bank
                    nie wywiąże się ze swoich powodów z czasu to płaci. CHYBA TAK TRZEBA SPRAWĘ
                    POSTAWIĆ.
                    • arfer Re: dombank czy multibank? 23.07.06, 11:55
                      Niestety, składając wniosek jedynie do tego banku, sam niejako jesteś sobie
                      winny.. Dlaczego - tym bardziej, że wiązały Cię terminy umowy przedwstępnej -
                      nie składałeś wniosków w innych miejscach ?
                      • slakoc Re: dombank czy multibank? 23.07.06, 21:30
                        Przyznaję to był mój błąd. Na drugi raz/ pewnie juz w nowym wcieleniu nie
                        zrobie takiego błedu. Pozdrowienia
                        • arfer Re: dombank czy multibank? 23.07.06, 23:24
                          smile

Wiesz, sądzę, że będziesz się co jakiś czas refinansował, bo na pewno za jakis
                          czas inny bank zaproponuje warunki istotnie lepsze, niż Twoje w Dombanku.
    • slakoc Re: dombank czy multibank? 26.07.06, 20:51
      a jak długo czekałeś na Dombank? Czy oni są wiarygodni. Ja czekam już 4
      tygodnie.
      • piotr.andrukiewicz Re: dombank czy multibank? 26.07.06, 21:19
        Witam,
        jeśli chodzi o wiarygodność tego banku myslę, że nie ma obaw, również termin 4
        tygodni to nic nadzwyczajnego w sytuacji gdy wszystkie banki się zakorkowały.
        Pomimo to radzę zadzwonić do doradcy bsługującego Pana sprawę i zorientowanie
        się na jakim etapie analizy jest Pański kredyt.

Pozdr.
        • slakoc Re: dombank czy multibank? 26.07.06, 23:41
          piotr.andrukiewicz napisał:

>
          > Pomimo to radzę zadzwonić do doradcy bsługującego Pana sprawę i zorientowanie
          > się na jakim etapie analizy jest Pański kredyt.
          >
          > Dziękuję za odpowiedź. Czy w Dombanku w Łodzi znajde taką osobę?Jak dostac do
          niej telefon?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka