tomanio4 13.11.06, 22:52 wczoraj mbank podniósł mi oprocentowanie o 0,3 wcześniej we wrześniu też o 0.3 czy to narmalne ?? o co chodzi ?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawxxx1 Re: mbank-oprocentowanie 13.11.06, 22:56 normalne w przypadku gdy stopy procentowe idą do góry- masz oprocentowanie wyznaczane decyzją zarządu, więc jeżeli mbank stwierdza, że oprocentowanie na rynku poszło na tyle do góry że twoje oprocentowanie zaczyna odbiegać in minus od rynkowego to- dostajesz podwyżkę Odpowiedz Link
kredytymieszkaniowe Re: mbank-oprocentowanie 14.11.06, 00:30 Ja uzasadniłbym to niczym innym, jak brakiem stałej marży. Tłumacząc z polskiego na nasze jeżeli np. Libor3M wzrasta o 0,2% a Pan/i dostaje podwyżkę oprocentowania o 0,3% to wszystko gra, bo zgodnie z umową oprocentowanie ulega zmianie na podstawie decyzji zarządu banku. Stopy rosną bank podnosi, klient i tak sie nie połapie. Przy ewentualnych spadkach stóp procentowych na podobne tempo obniżek oprocentowania bym nie liczył. Mogę poradzić jedynie jak najszybciej zrefinansować ten kredyt, bo przy utrzymującym się trendzie wzrostu stóp procentowych dla CHF, to pewnie nie ostatnia tak znaczna podwyżka oprocentowania. Odpowiedz Link
tomanio4 Re: mbank-oprocentowanie 14.11.06, 07:14 nie o to mi chodzi pytałem czy innym też podnieśli ... Odpowiedz Link
konsultacje.edukacyjne Re: mbank-oprocentowanie 14.11.06, 13:56 tak innym też podnieśli. ja rzeczywiście rozważam przeniesienie kredytu, bo Libor wzrósł o 0,25 a oni już drugi raz podnoszą o 0,3.. Pozdrawiam Odpowiedz Link
arfer Re: mbank-oprocentowanie 14.11.06, 14:38 Tak, wynika to ze wzrostu LIBORu notowanego od ponad roku. Odpowiedz Link