kreatywni 06.04.07, 08:03 Może wiecie jakie są normy dla wskaźników w % zawartości tłuszczu i wody w organiźmie? Mam na myśli te wskaźniki, które są w wagach elektronicznych... Pozdrawiam Ania Link Zgłoś Obserwuj wątek
wesolutkixl Re: Waga elektroniczna 06.04.07, 22:23 Chętnie bym pomógł,ale pisania dużo.Musisz podać wiek np.18-30,30-40,itd wtedy będzie łatwiej.Pozdrawiam Link Zgłoś
kreatywni Re: Waga elektroniczna 07.04.07, 08:07 Jeżeli nie sprawi Ci to wielkiego problemu to może jeszcze mężczyzna: wzrost 176, wiek 30 lat. Link Zgłoś
wesolutkixl Re: Waga elektroniczna 07.04.07, 19:07 NIE WIEM CZY WSZYSTKIE WAGI ELEKTRONICZNE POKAZUJĄ JEDNAKOWO ,ALE NA MOJEj WG.INSTRUKCJI JEST TAK: kobieta wiek od.18-30 lat wzrost niski(tkanka tłuszczowa)mniej niż 20; woda powyżej 56; mięśnie 40 normalny(tkanka tłuszczowa od 20-29 woda powyżej 56; mięśnie 40 wysoki (tkanka tłuszczowa)od 29-36 woda powyżej 56; mięśnie 40 MĘŻSZCYZNA wiek 30 - 40 lat wzrost niski(tkanka tłuszczowa)mniej niż 11; woda powyżej 61; mięśnie 43 normalny(tkanka tłuszczowa od 11-20 woda powyżej 61; mięśnie 43 wysoki (tkanka tłuszczowa)od 20-26 woda powyżej 61; mięśnie 43 waga prawidłowa w obu przypadkach to końcówka wzrostu ( +; -) 5kg Wesołych Swiąt.Pozdrawiam. Link Zgłoś
kreatywni Re: Waga elektroniczna 07.04.07, 22:49 Oj jeśli się tylko dasz to będę Cię teraz męczyć ;-) Wiesz może co robi się w przypadku gdy wygląda na to, że wody w organiźmie za mało. U mnie niby w normie, ale mój mężczyzna ma wynik wody w granicach 40%... Link Zgłoś
wesolutkixl Re: Waga elektroniczna 08.04.07, 19:26 Odpowiedź na to, że waga wskazuje np.wody w organiźmie jest procentowo za mało -może to oznaczać,że np ktoś pije za mało płynów( przypominam 2 litry dziennie najlepiej herbatek ziołowych i wód niskomineralizowanych),ale nie tylko.Trzeba zwrócić uwagę na tkankę tłuszczową im jest jej więcej w stosunku do mięśni to procentowo będzie mniej wody w organiźmie.Może trochę haotycznie to napisałem,lecz głownie oto chodzi,by wszystkie wyniki zawarte w tabeli były jak najbliżej ideału.Jedyną która może przekraczać to oczywiście mięśnie,ale sami wiemy że jedynie najszybciej rozwijającym się mięśniem jest mięsień piwny no i ten co tak waryjuje na widok kobiety ha ha ha...Pozdrawiam życzę pozytywnych procentowych odczytów z wagi oprócz tego mięśnia piwnego. Link Zgłoś