Dodaj do ulubionych

1% podatku

11.01.11, 13:46
To nie jest prośba o pomoc dla psów, chociaż najczęściej w takie się angażuję.
Co roku przekazuję swój 1% na psy, ale w tym roku...
Zawsze mam mieszane uczucia, bo przecież potrzebujących jest baaardzo wielu, ale jeśli ktoś może i zechce, tym razem proszę o pomoc dla chorego chłopca. Niby nic, a uzbieranie odpowiedniej kwoty pomoże opłacić chłopcu turnus rehabilitacyjny, na którym między innym Maciuś ma zajęcia Z DOGOTERAPII. Z tego, co wiem, pobyt tam bardzo dobrze na Maciusia wpływa.

Jego mamę poznałam kilka miesięcy temu, kiedy zwróciła się do mnie z pytaniem o szczeniaczka. Widzi, jakie zbawienne działanie ma obecność psów na jej syna i chciałaby, aby Maciek miał w domu takiego towarzysza.

Od tamtej pory jestem z nimi w stałym kontakcie i dość dobrze ich poznałam. Niestety szczenięta z poprzedniego miotu miałam zamówione jeszcze przed porodem Lady i dla nich psiaka zabrakło, więc czekają na miot Aldusi.

Ja zapewnię Maciusiowi jego wyczekiwanego przyjaciela, w nadziei, że nie tylko przyniesie całej rodzinie radość, ale i pomoże zahamować rozwój choroby. Ale nie wierzę w wielkie cuda i wiem, że dalsze leczenie będzie niezbędne. Stąd moja prośba o wasz wkład...

Taki turnus nie jest bardzo kosztowny, ale rodziców Maciusia nie stać na pokrycie kosztów.
W ubiegłym roku nie udało się zebrać potrzebnej kwoty i rodzina musi zwracać koszty pobytu Maćka, zadłużając się kolejny raz. A przecież dochodzą także inne opłaty - leki, wizyty lekarskie, dojazdy...

Dlatego w imieniu Maciusia i jego rodziny, bardzo proszę, przekażcie swój 1% podatku.

Oto prośba mamy Maćka. Przeczytajcie, bardzo Was proszę:

macius.anroja.pl/

A ja dołączam się do podziękowań dla wszystkich, którzy zechcą wspomóc tę rodzinę,
Ania
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka