Dodaj do ulubionych

Siwy Shih tzu

04.07.11, 21:06
Witam
Moja niunia ma nie typowy kolor ponieważ jak ją kupiłam była czarna jak smoła,teraz w 10 miesiącu jest siwa ;D
Denerwują mnie przebarwienia brązowe w nie których miejscach ! Nie wiecie jak się może ich pozbyć.
Obserwuj wątek
    • maby-baby Re: Siwy Shih tzu 04.07.11, 22:06
      Myślałam,że serio jest cała siwa :) Brązowych przebarwień się nie da zlikwidować, ale poczekaj jeszcze. Kolor sierści może się zmienić. Ja też mam czarną sunię.Kolor jej sierści zmienia się co jakiś czas. Teraz jest kruczoczarna, a zimą była brązowawa i miała siwe włoski.

Czy Twoja była strzyżona? Pytam, bo ma krótki włos jak na swój wiek.
      • annrez Re: Siwy Shih tzu 05.07.11, 09:26
        moj Frodzio tez byl czarno-bialy a teraz -ma prawie 16miesiecy- te czarne robi sie siwe, coraz bardziej
    • an3czka2 Re: Siwy Shih tzu 05.07.11, 10:33
      Witaj. Są szampony do sierści o ciemnym umaszczeniu, czarnym. Nie wiem co to daje, czyli może po prostu ożywia kolor. W sumie to nie rozumiem co masz do jej kolorku, jest śliczna:) Pozdrawiam Ania z lilką
      • anita_nr1 Re: Siwy Shih tzu 05.07.11, 12:09
        też uważam, że uroku jej nie brakuje :) Fajna mordeczka, jeśli chodzi o kolor to zgadzam się z Anią, fajny jest szampon intensyfikujący kolor z Hery ja akurat uzywam do białej sierści ale zaraz znajdę linka do sierści czarnej :) allegro.pl/hery-intense-noir-200ml-szampon-ciemna-siersc-i1700182583.html
        • agatek28 Re: Siwy Shih tzu 05.07.11, 13:39
          Ja też nie wiem o co chodzi z ta sierścią? Jak dla mnie i tak piękna...każdy ma swój urok;) Radzę ja taką pokochac...:) Pozdrówka.
    • agatek28 Re: Siwy Shih tzu 05.07.11, 13:40
      Bynajmniej będziesz miała unikat moja droga!!! Ciesz się:)
    • stokrotka_szczecin Re: Siwy Shih tzu 05.07.11, 15:36
      Ja bardzo kocham swoją niunię :) Tak piszecie jakbym ją nie tolerował że ma taki kolor sierści :)

Była już dwa razy obcięta prze ze mnie , teraz jej zapuszczam włoski ;)
      Daje fotę jak wygląda aktualnie :) Teraz jest bardziej SIWA :)
      Tylko te przebarwienia wyglądają brzydko na jej sierści :) Kupię ten szampon i może zejdzie ;)
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9015447ae81c6553.html
      • anita_nr1 Re: Siwy Shih tzu 05.07.11, 15:58
        Na tym pierwszym zdjęcku kolor włosa jest prześliczny masz bardzo oryginalnego Shitzaka :) ale szampon kup :) pozdrawiam
        • agatek28 Re: Siwy Shih tzu 05.07.11, 16:03
          Ja nie kwestionuję twoich uczuć do pieska...ja po prostu uważam że jest już takiej maści. I z całym szacunkiem ale nie wydaje mi się , żeby jakies kosmetyki zmieniły jej kolor;/ No ale skoro chcesz...próbuj:) Pozdrawiam.
          • annrez Re: Siwy Shih tzu 05.07.11, 18:29
            mnie tez nie przeszkadza ze moj psiak troche siwieje ,moje wlosy tez sa takie wiec nie ma sprawy! Troche zartuje bo przeciez czy to biale czy czarne czy siwe i tak sa najladniejsze w swiecie!
    • stokrotka_szczecin Re: Siwy Shih tzu 05.07.11, 19:06
      Ma bardzo ładny włos :)
      Może te brązowe lekkie przebarwienia zejdą wtedy będzie oki ;)
      Maja jakby była mała to robiłam jej kiteczki ale nie za bardzo lubi.
      Teraz będzie musiała się przyzwyczaić jak jej zapuszczam włoski.
      • an3czka2 Re: Siwy Shih tzu 06.07.11, 11:30
        Wiesz te czarne chyba wszystkie tak mają, bo sąsiadów z osiedla czarny shih też ma takie brązowe włoski, które nota bene wylazły po obcięciu. Więc to chyba takie naturalne w tym kolorku. W sumie i tak twoja niunia jest piękna. Moja miała być biało ruda, a wyszła biało miodowa, ale i tak jest najukochańsze ADHD na świecie. Nosiłam się jednak z zakupem czarnuli, ale dosłownie nigdzie nie było takiego umaszczenia. Kupiłam łobuzicę i nie żałujmy. Anna
        • maria0511 Re: Siwy Shih tzu 06.07.11, 21:20
          Moja Bonisia jak do mnie trafiła miała 8 tygodni umaszczenie trikolor dużo białego, ciemny brąz
          i trochę czarnego dzisiaj ma już rok wyjaśniała z brązu zrobiła się biszkoptowa a czarne
          zostały na uszkach i morce widocznie one jak dorośleją to włos jaśnieje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka