08.09.12, 00:12
Długo się broniłam przed tym, zle niestety muszę zmienić Tosi karmę na jakąś light bo ma kobita nadwagę i troche martwię się o jej zdrowie. Ruchu ma dużo, nie je też aż tak dużo więc podejrzewam, że to efekt sterylki. W każdym razie chciałam zapytać czy polecicie mi jakąś karmę dla psów z nadwagą? Zastanawiałam się nad Pro Plan Light.
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: Nadwaga 08.09.12, 14:50
      Ada Pro Plan jest bardzo dobra, więc może sprawdź czy będzie jadła:). Oby się udało:). Pozdrawiam Ania.
      Ps: Mój spaniel jak miała nadwagę to przeszłam na eukanubę ligth, schudł ładnie:)
      • adzikkkkk Re: Nadwaga 08.09.12, 15:03
        Też myslalam o eukanubie, a pamiętasz może jakie były duże kawałki tej karmy, bo ciężko jest dostać coś małego dla shih. Kupiłam trochę na próbe takiej karmy ProPac Low Fat, zmieszalam jej ze starą i zjadła chętnie, ale troche drogo wychodzi ta karma:/ Znalazłam jeszcze Bosch Light, Acana, no i Royal, ale do Royala nie mam zaufania jakoś. No i nie ukrywam, że cena jest dla mnie istotna skoro obie moje dziewczyny muszą jeść coś innego to muszę podołać finansowo:)
        • an3czka2 Re: Nadwaga 09.09.12, 12:32
          Ada wejdź na allegro i sprawdź, tam jest sporo karm i cenowo różnie . Ja kupuję tam i jest okey, taniej jak w sklepie na pewno. Pozdrawiam Ania.
          • adzikkkkk Re: Nadwaga 09.09.12, 12:44
            Wiem Aniu, zawsze kupuję na allegro:) Tylko teraz szukam jakiejś odpowiedniej dla niej bo jak kupię 15kg i nie będzie chciała jeść to będzie problem. Dzisiaj już na przykład niezbyt chciała zjeść tą pro pac low fat mimo, że miała zmieszaną jeszcze z porzednią karmą.Dlatego tak próbuję różnych. Ona nie jest jakoś strasznie otyły, zresztą widziałyście na zdjęciach, ale no wolę już teraz jej pilnować. Ale powiem Wam, że denerwują mnie komentarze ludzi, bo Misia jest z kolei za chuda, no więc jak się na nie popatrzy to różnica jest spora więc jak nas ludze mijają to tylko mówią jaka to Misia śliczna i jaka Tosia gruba...
            • an3czka2 Re: Nadwaga 10.09.12, 09:19
              Słonko nie denerwuj sie byle czym, ja tam jakoś nie zauważyłam otyłości u Tosi:). Wybierając karmę kup najpierw małe opakowanie, i sprawdź. Ja jak zmieniałam im karmę to najpierw szło małe opakowanie, potem duże dopiero docelowe. Nie ma innego sposobu. Pozdrawiam Ania.
    • gita1973 Re: Nadwaga 09.09.12, 09:05
      Ja polecam Bosch lub Royal.Ale wszystko zalezy do wlasciciela.Mozesz zapytac weterynarza ktory po zbadaniu poleci dobra karme.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka