31.03.13, 12:17
Znajoma ma taką sytuacje i obiecałam że poszperam w necie i może ktoś z was umie mi pomóc. A mianowicie dopuszcza suczkę, od 9 dnia cieczki pies u nich mieszka i jak dotąd- dziś 12 dzień, nie wykazuje większego zainteresowania suką. Ona mu się podstawia, biega za nim, wącha, a on tylko powącha i odejdzie. Dodam że mają w domu małe dziecko i kota z którym psiak się bardzo polubił i bardziej jest zainteresowany nim niż suką. Sunia ma 4 lata i miała z dwa albo 3 razy urojoną ciąże. Pies 3 lata i wcześniej nie krył. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją?? Czy może warto teraz szukać innego psiaka do krycia?
Obserwuj wątek
    • maby-baby Re: krycie 31.03.13, 19:21
      Witam!
      12 dzień to już ostateczny moment.
      Na randki to sunia jedzie do faceta. Tu jest błąd. Ale też facio może się po prostu do tych spraw nie nadaje :)
      Trzeba przy kolejnej cieczce sprawdzić tego na jego terenie i miec w rezerwie innego na telefon:)
      Ostatnio z moją panienką jeździłam 4 dni. Jeden się nie podobał, a do drugiego musiała się przekonać, ale mam 5 maluszków :)
      Pozdrawiam!
      Justyna
      • maria0511 Re: krycie 01.04.13, 15:00
        Justyna, pięć maluszków napisałaś czyżby Mamba nie tylko kochającą ciocią zdecydowała się być też mamusią? Maria
        • maby-baby Re: krycie 01.04.13, 17:51
          Tak :) Mambunia jest mamą :)
          Tak zazdrościła Tosi, że teraz sama ma maluszki.
          Urodziło się 5. Poród zupełnie bezproblemowy. Siedziałyśmy razem od 18 wieczore do 7 rano. Wtedy urodziły się 4 i byłam prawie pewna, że już koniec. Położyłam się na chwilkę i wstałam do niej o 8, a tu niespodzianka... jeszcze jedna mikrusia sunia i to brązowa - moje marzenie :)
          Jest 3 chłopców i 2 sunie.
          • maria0511 Re: krycie 01.04.13, 19:01
            Cieszę się razem z Tobą niech maluszki zdrowo rosną uściskaj dzielną Mambusie od nas.
            P.S.Jak pisałam o problemie z moją psinką,winię siebie że tak się stało czwarta nasza suczka z kolei i nigdy nie było przypadkowego krycia mąż choruje na Alzheimera nie pomyślałam że jak on wyjdzie za drzwi to zapomni co mówiłam piszę o tym bo jestem wściekła na siebie i muszę się do tego przyznać a nie winić męża smutno że nie dopilnowałam Boni. Maria
            • maby-baby Re: krycie 01.04.13, 19:28
              Nie ma co się obwiniać! Życie jest pełne niespodzianek :)
              • maria0511 Re: krycie 01.04.13, 19:51
                Wiem że życie jest pełne niespodzianek, ale musiałam to napisać może mi będzie lżej na duszy.
                Pozdrawiam Maria
    • an3czka2 Re: krycie 31.03.13, 20:02
      Fakt, sunia powinna być na terenie psa, a nie odwrotnie. To że nie krył niewiele ma do rzeczy, działa instynkt, musi też być chemia między psami. Moja Lila była kryta raz, i pamiętam że poleciała z Figiem od razu w krzaczki:), a inne wyganiała od siebie. Nawet te z którymi się bawiła i lubiła ich towarzystwo, w trakcie cieczki odganiała. Figusia od razu zaakceptowała, i on ją, była ,,miłość" od pierwszego wejrzenia. Gość mi opowiadał, że inne sunie traktował różnie, i nie zawszy był zainteresowany sunią. Lila wracała z randki z mokrym pysiem, bo tak ją wylizywał.
      Pozdrawiam Ania
      • asia-990 Re: krycie 01.04.13, 09:34
        no tylko że z tym kryciem w domu psa to chyba bardziej chodzi o to żeby suka nie była zbyt pewna na swoim terenie i jakby nie chciała dać, a ta by chciała... Już chyba w każdym razie koleżanka sie podda.
      • maria0511 Re: krycie 01.04.13, 15:21
        "Przed laty" chcieliśmy pokryć naszą Pinczerkę miniaturkę mieliśmy odpowiedniego kawalera ale właściciele nie chcieli spotkania piesków w ich domu bo często suczki uciekają od kawalera i zaczyna się gonitwa po domu zaprosiliśmy kawalera do naszego domu przyszedł pan z pieskiem zamieniliśmy w przedpokoju powitalnych kilka słów a psinki nasze już w pokoju robiły swoje chyba naprawdę musi zadziałać chemia. Maria
        • 9czarna Re: krycie 01.04.13, 16:02
          Byc moze chemii faktycznie nie ma a po drugie skoro pies wczesniej nie krył to nie ma doswiadczenia. Lepiej było by poszukac doswiadczonego reproduktora:)
          • asia-990 Re: krycie 01.04.13, 19:00
            sprawa w sumie nieaktualna bo koleżanka się poddała i jutro odwozi kawalera... Obawia sie tylko ze z jej sunią jest coś nie tak bo ogólnie jest małe zainteresowanie innych psów ze wsi..
    • pnciooo Re: krycie 21.06.13, 10:49
      Czesc, szukam suczki dla mojego pieska Snoopiego :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka